Malzemeler:
2 Kg. Domates
1,5 Kg. Kapya Biber
1 Kg. Patlıcan
2 Ad. Havuç
1 Baş Sarımsak
1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
1/2 Çay Bardağı Sirke
Sofra Tuzu, Kekik, Kırmızı Pul Biber
Yapılışı:
Domateslerin kabukları soyulup robotta çekildi, havuçlar rendelendi, bir süre birlikte pişirildi.
Patlıcan ve biberler fırında közlendi, kabukları soyuldu, ayıklandı, ince ince kıyıldı. Sarımsaklar soyulup robotta parçalandı.
Patlıcan, biber ve sarımsaklar tencereye eklendi, suyu azalana kadar pişirildi.
Bu aşamada blender ile iyice karıştırıldı.
Zeytinyağı, sirke, tuz, pul biber eklenip suyunu çekinceye kadar pişirildi.
Sıcakken kavanozlara 1 parmak eksik kalacak şekilde doldurulup, ağzı kapatılıp ters çevrildi.
Yeneceği zaman kıyılmış cevizle karıştırarak kahvaltılık sos olarak veya makarna ve et yemeklerinde garnitür olarak kullanmayı düşünüyorum.
Ben patlıcanı tam 1 kg. kullanmadım, 600 gr. kadardı. Ancak 1 kg. olursa daha lezzetli olacağını düşündüğümden tarife 1 kg. olarak yazdım.
Yaparsanız afiyet olsun.
