agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni136Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 15-03-2008, 22:59   #1
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Meyve, sebze kurutma yöntemleri nelerdir?

Bahçemde organik olarak yetiştirdiğim yazlık sebze ve meyvamı kurutarak kışında kullanmak istiyorum.

Domatesi tuzlayarak güneşte kurutdum.
Biberi ipe dizerek güneşte kurutdum.
Bamyayı ipe dizerek gölgede kurutdum.
Patlıcanı ipe dizerek gölgede kurutdum. Tadını beğenmediğim için kurutmayacağım.
Kabağı ipe dizerek gölgede kurutdum. Kurtlandı, bu sene tekrar deneyeceğim.
Maydonozu gölgede kurutdum.
Bezelye ve dereotunu satın alıp kurutdum.
Bunlar denediklerim.

Bu sene üzüm, zerdali ve incir de kurutmak istiyorum. Meşe veya ayçiçeği sapı külü ile kurutma yapıldığını duydum. Bu konuda bilgisi, deneyimi olan var mı?

Meyvaları doğal olarak nasıl kurutabilirim?

(Zerdaliyi güneşte kurutdum, rengi kahverengiye döndü. Kompostosu güzel oldu ama çerez gibi yenemedi, suyunu tam kaybetmeden nasıl kurutabilirim?)

Resulgur beğendi.
üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025