View Single Post
Eski 18-05-2008, 04:14   #24
eylems
Ağaç Dostu
 
eylems's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,444
Sayın üzüm,kurutmak istediğiniz sebzelerin bulunduğu yerin havasının sürekli değişmesine dikkat etmelisiniz mesela üstü kapalı balkon tarzı bir yer idealdir.

daha önceki yazılarınızda patlıcanı kuruttum ama tadını beğenmedim demişsiniz patlıcanı ister şerit isterse dolmalık olsun pişirirken haşlamalı ve kurutma işleminde oluşan acımsı tadını yok etmelisiniz.

Tüm sebzeler kurutulduklarında tatlarında,ağzı yakan acı değil değişik bir acımsılık oluşur.

Mesela biber;kızartmalık biber kuruturkende en körpelerini seçmeli uç kısımlarını ipe geçireceğiniz yere kadar dilmelisiniz ayrıca biberi körpe seçerseniz çekirdeklerini çıkarmanızı tavsiye etmem zira pişirdiğiniz vakit et gibi olur.

haşlarsınız az yağda kavurup ister sarmısaklı ister sade yoğurtlayıp istersenizde kavanozlarda konserve biçiminde yapılan küp domatesle kavurur afiyetle yersiniz.

Ben dağ köyünde büyüdüm dağ köyü olduğu için genelde herşeyi kuruturlar bizde.Bu bilgileri köyde büyümüş olmamadan az çok biliyorum.

Not:Nane,maydanoz,dereotu,kekik vb leri hariç kurutmak istenilen sebze veya meyve yıkanmamalıdır.

Hatta kurutulan biberlerden evde pul biberinizide yapabilirsiniz.Ben yapıyorum çok güzel oluyor.


Düzenleyen malina : 20-05-2008 saat 17:11
eylems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön