View Single Post
Eski 20-10-2009, 12:29   #151
DefneD.
Ağaç Dostu
 
DefneD.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-05-2009
Şehir: Kuşadası
Mesajlar: 807
Sevgili nevsune'nin aşağıda verdiği tarifi denedim.
Alıntı:
Haşlanan veya buharlı pişiricide (hani şu tencerelerin içinde kullanılan delikli nesne) 25-30 dakika kadar pişirilen kuru domatesler yumuşayarak açılıyorlar. Bir kasede zeytinyağı, isteğinize göre limon, sirke veya nar ekşisi (ben nar ekşisini seviyorum), sarımsak, istediğiniz ve sevdiğiniz her türlü baharat karışımı, acı seviyorsanız kuruttuğunuz bir acı biber veya tane karabiber ve tencerenin dibindeki sudan bir-iki kaşık alarak iyice birbirine hallediyorsunuz. Yumuşamış domateslerin üstüne bu karışımı dökerek ağzı kapalı saklama kaplarında 2 hafta rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Ufak bir ilave yaparak tarife iri dövülmüş ceviz ekledim. Çok lezzetli oldu. Tavsiye ederim.

DefneD. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön