agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni47Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 28-08-2012, 21:15   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-06-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 554
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Domates Konservesi

Olgun, beresiz, çatlak olmayan domatesler seçilir. Bol suda iyice yıkanır. İp fileye konarak sıcak suya 1-2 dakika süreyle batırılır. Sonra soğuk suya daldırılıp, kabukları soyulur. Yeşil kısımları kesilir.

Küçükleri bütün, büyükleri 2-3 parçaya ayrılır. şırası ile birlikte kavanozlara doldurulur (Kavanoz ve kapakları iyice yıkaynıp, 5-10 dakika sterilize edilmiş olmalıdır). Üzerine 1 çay kaşığı tuz konur. Havası çıkarılır. Kavanoz ağızlarında 2-3 cm.lik boşluk bırakılır.

Ağız ve kapaklar kurulanır ve kapatılır. Kaynamakta olan suda 45 dakika pastörize edilir. Bir gün bekletilip, soğuyan kavanozlar serin, kuru ve cereyansız yere kaldırılır.

Ketçap yapımı


Kaynak:
Alıntı: Karışık turşu, domates konservesi ve ketçap yapımı
Aynur ÇETİNKAYA
Ev Ekonomisi Tek.
Mine Hanım'ın konserve tarifini yaptım ama o kadar çok tarif okumuştum ki kafam karıştı ve konserveleri sıcak sıcak ters çevirdim. Suları dışarı fışkırdı. Üzüldüm kapakları iyi kapatamamışım diye. Soğuduktan sonra buzdolabına koydum, ne yapacağıma sonra karar veririm dedim. Sonrasında hiç okumadım, anneme de sormadım, bugün işten gelince kavanozları çıkardım, tek tek açmaya çalıştım, biri hariç hiçbiri açılmadı. Bıçakla kenardan havasını kaçırıp zorla açtım, buzdolabı poşetlerinde buzluğa attım. Sonra annemden öğrendim ki açılmayanlara ellemesem olurmuş (( Başkası aynı hatayı yapmasın diye buraya yazıyorum, bu da bana ders olsun.

verdoque Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025