agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni233Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 13-09-2012, 08:17   #11
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Tarhana kurutmada vitamin kaybının az olması için genellikle gölgeyi tavsiye ediyorlar. Bu yazılardan biri:

"Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Gıda Güvenliği Daire Başkanlığı uzmanları tarhananın güneş altında kurutulması başta B2 vitamini (riboflavin) olmak üzere bir çok besin öğesinin kaybına neden olur. Bu nedenle tarhananın güneş altında değil gölgede veya üzerinde ince bir örtü ile kurutulması gerekmektedir diyor."
Yiyeceklerin Saklanmasındaki Püf Noktalar | Yemek Tarifleri

Dün, bir arkadaşımın verdiği tarhanayı denedim, un yerine buğdayla yapılmış, daha önce yediğim sadece yoğurt ve buğdayla yapılan tarhanadardan farklı olarak, içinde domates, biber, pazı gibi sebzeler de vardı. Biberi çocuklara fazla geldiği için bol yoğurt ilavesi ile pişirdim, ben beğendim. İnternette araştırırken bu tür tarhanın Elazığ tarhanası olarak geçtiğini gördüm.

Maraş tarhanası ilgimi çekti, çerez olarak da yenebiliyormuş. Bu mesajdaki gibi.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025