agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni233Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 12-09-2012, 09:06   #11
Ağaç Dostu
 
münevver's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-11-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 372
Annemin tarifi(Manisa yöresinden);
Biber
Soğan
Tarhana otu,
Su,
Normal yoğurt

Biberlerin çekirdekleri çıkarılır ve turşu gibi ikye üçe bölünür.
Soğanlar soyulup biberlerin üzerine eklenir, biraz su konularak kaynatılır.
Biberlerve soğanlar yumuşayıp dağılmaya başalayınca tarhana otu, fesleğen eklenir ve karışım ocaktan alınır.

Bu karışım suyu süzülür ve alabildiğine un ve yoğurt ile birlikte yoğurulur.(hiç su eklemeden)Biber ve soğanlar zaten pişmiş olduklarından hamur içinde yoğurulurken eriyip hamura karışırlar.

Hamur kıvama gelince 30-35 derece sıcaklığını kouryacak şekilde sarılır ve bekletilir.ara ara karıştırılır. Daha sonra bu hamur temiz bir örtü üstüne serilir.Serilen parçalar karıştırılarak ,ters yüz edilerek kurutulur. Hamur parçaları kurudukça ufalanır ve iyice inceldikten sonra kevgirden geçiriliir.Bu sırada biber kabukları, büyük soğan parçaları vs kevgirden geçmeyenler elenmiş olur.

Daha sonra oluşan un, ince elekte elenir ve nemli yumuşak tarhana yine serilip kurutulur.


Düzenleyen münevver : 13-09-2012 saat 08:02
münevver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025