agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni21Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 24-05-2012, 14:23   #13
Ağaç Dostu
 
sakdag's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-09-2011
Şehir: Balıkesir - Edirne
Mesajlar: 3,227
Galeri: 6
Tadı da kokusu da çok güzel; buram buram gül; Sayın Rodoslu.

Benim reçel yaptığım gülün ismini bilmiyorum ama tanıdıklarım hep bu cinsten yaparlar gül reçelini. Reçel yapılan 4 cins gül biliyorum. Bu pembe renkli, nispeten iri çiçekli olan; sarı küçük çiçekli, bol dikenli bir cins; beyaz küçük çiçekli, bol kokulu ve koyu pembe küçük çiçekli bol kokulu çeşitler.

Bir ara aşılı güllerden de denemiştim reçel yapmayı ama hiç bir şeye benzemedi. Ne tat ne koku olarak.

Reçellik olarak saydığım bu çeşitler artık pek fazla yok çevremizde. Aşılı güller daha büyük açtıkları ve estetik durdukları için daha çok talep görüyor insanlardan.

Denk gelirse; bu reçellik çeşitlerin fotoğraflarını buraya eklerim...

rodoslu beğendi.
sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025