Konu: Gül Reçeli
View Single Post
Eski 24-05-2012, 10:42   #18
sakdag
Ağaç Dostu
 
sakdag's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-09-2011
Şehir: Balıkesir - Edirne
Mesajlar: 3,227
1. Kayınvalidemin bahçesindeki gülü önce gözüme kestirdim. (Soldaki pembe renkli, yoğun kokulu olan.Sağdaki beyaz aşı gülü olduğundan reçeli yapılmıyor)

2. Ay bundan çok güzel reçel olur diye güllerin kafasının kopacağı sinyallerini verdim.
Name:  DSC06366.jpg
Views: 12937
Size:  62.8 KB


3. Topladığım güllerde her hangi bir ilaç vs. olmadığı için böcek,tırtıl ihtimaline karşı bütün yapraklarını ters yüz kontrol ettim. Nitekim 2 minik tırtıl yakaladım.

4. Gül yapraklarımı 2 gün gölgede soldurdum.

5. Yaklaşık 1 kg şeker, yarım limon suyu ve 2 su bardağı suyu tencerede ısıtıp, şeker eridikten sonra yıkanmış gül yapraklarını bu şerbetin içine atıp yaklaşık 45 dakika kaynattım. Sonra beyaz porselen tabağa bir kaşık alıp soğuttuktan sonra kıvamını kontrol edip, ateşten alıp sıcak şekilde kavanoza doldurup kapağını kapattım. Böylece kavanoz vakumlandı, kışın tüketilmek üzere serin ve karanlık bir yere kaldırdım.
Name:  DSC06439.jpg
Views: 11571
Size:  73.7 KB

Tadı nefis olmuştu. Ben çok beğendim...
Name:  DSC06442.jpg
Views: 11229
Size:  49.0 KB

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön