1. Kayınvalidemin bahçesindeki gülü önce gözüme kestirdim.
(Soldaki pembe renkli, yoğun kokulu olan.Sağdaki beyaz aşı gülü olduğundan reçeli yapılmıyor)
2. Ay bundan çok güzel reçel olur diye güllerin kafasının kopacağı sinyallerini verdim.
3. Topladığım güllerde her hangi bir ilaç vs. olmadığı için böcek,tırtıl ihtimaline karşı bütün yapraklarını ters yüz kontrol ettim. Nitekim 2 minik tırtıl yakaladım.
4. Gül yapraklarımı 2 gün gölgede soldurdum.
5. Yaklaşık 1 kg şeker, yarım limon suyu ve 2 su bardağı suyu tencerede ısıtıp, şeker eridikten sonra yıkanmış gül yapraklarını bu şerbetin içine atıp yaklaşık 45 dakika kaynattım. Sonra beyaz porselen tabağa bir kaşık alıp soğuttuktan sonra kıvamını kontrol edip, ateşten alıp sıcak şekilde kavanoza doldurup kapağını kapattım. Böylece kavanoz vakumlandı, kışın tüketilmek üzere serin ve karanlık bir yere kaldırdım.
Tadı nefis olmuştu. Ben çok beğendim...