Konu: Gül Reçeli
View Single Post
Eski 29-04-2014, 00:28   #26
gürcan_keskin
Ağaç Dostu
 
gürcan_keskin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2012
Şehir: İzmir
Mesajlar: 734
Gül Reçeli

(belkide paylaşım yeri burası değildir ama affınıza sığınıyorum)
Öyle böyle bir şekilde başladım reçel yapmaya. Öncelikle malzemelerden bahsedeyim. Ben kırmızı ve pembe gül karışık yaptım.
MALZEMELER
-5 adet kokulu gül (3 tanesi pembe, 2 tanesi kırmızı)
-3.5 su bardağı toz şeker
-taze sıkılmış yarım çay bardağı limon suyu
-1 su bardağı su

YAPILIŞI
5 adet gülü dalından orta yumruları dalında kalacak şekilde koparıp aldım. Sonra yaprakları tek tek suda yıkayıp süzgeç yardımı ile süzülmesini sağladım. 1 su bardağı toz şekeri bardağa doldurup hazırladım ve geniş bir cam kâsede süzülen yapraklardan 1 avuç alıp kâsenin içine ardından ise üzerine bardaktan 1 yemek kaşığı toz şeker ilave ettim. Bu işlemi bardaktaki şeker ve gül yaprakları bitene kadar kat kat yaptım. Daha sonra kâsenin içinde gülleri yoğurarak ezdim ve bir gün beklemeye aldım. Ertesi gün Cam kâsedeki yoğurulan gülleri tencereye boşaltıp üzerine 1 su bardağı su ve kalan 2.5 bardak toz şekeri ilave ettim. Orta ateşte karıştırarak kaynamaya aldım. Az ısındıktan sonra renk ve tadı için taze sıkılmış yarım çay bardağı limon suyunu ilave ettim ve kaynadıktan sonra kısık ateşte tekrar 10-15 dakika koyulaşıncaya kadar kaynattım. Ocaktan aldıktan sonra tekrar içine bir tatlı kaşığı limon suyu daha sıktım. Az birşey soğuduktan sonra cam kavanoza aldım. Tek kelimeyle tadı, rengi, kokusu, kıvamı mükemmel oldu vallahi
ee elbette pişirdikten sonra başta baba olmak üzere anneye de ikram etmeyi uınutmadık

gürcan_keskin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön