![]() |
Alıntı:
çiçekten 3 tane oldu .Seri üretim :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Teşekkür ederim Orhan abicim . |
Sevgili Hatice,
Başınız sağolsun.Bir süredir çok fazla siteye uğrayamadım.Ne güzel fotoğraflar yüklemişsiniz.Hepsini güle güle büyütün. |
Alıntı:
Adını sorduğunuz çiçek tütün bitkisi. Bazılarına göre tütün çiçeği. Saygılar |
Alıntı:
|
Sevgili Hhatice,
Bir haftadır bilgisayardan uzak kalmıştım.Açtığımda senin güzel çiçeklerinle karşılaştım.İçim açıldı.İnşallah hepsi uzun ömürlü olur... |
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/attachm...4&d=1270067324 Bakın isterseniz sizinkilerle aynı mı? Saygılar... |
Sevgili SDurul,
Evet aynı zambak, sizin bahçenizde de açıyor sanıyorum. Ben Bodrum'dan getirdiğim soğanları saksıya ekmiştim, dış mekanda duruyor ve yeşillendiler. Bu kış çok sert geçecek diyorlar ben içeri almayı düşünüyorum, bakalım hatice hanımınkiler nası bir seyir gösterecek. |
Uzaylı'ya cevap.>Çiçekleriniz hayırlı olsun. Ben de Atatürk çiçeğini bir başka sevenlerdenim. Sanırım içeride tutmak gerekiyor. Acaba yavaş yavaş eşimi ev içi çiçeklere de mi alıştırsam. Evdeki sarmaşıkla pek bir ilgilenir oldu. Emeklilik yaradı mı ne?
Bir ipte iki cambaz oynamaz derler. Alıştırın, alıştırın. Sonra da bu ev bize dar gelmeye başladı dersiniz. Benden söylemesi. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sevgili bahtiyar çok teşekkür ederim .Nasıl sevindim çiçeğin ismini yazdığınız için .Çok merak ediyordum .Demek tütün bitkisi ,Ben tütün çiçeğini papatya gibi renk renk diye biliyordum . |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
[attach]Eklenti 191515[/attach]
|
Hatice hanım çok güzeller.Ellerinize sağlık
|
Hatice'ciğim ,
Maşallah nazar değmesin orkidelerinize ve adenium lara çok güzeller ve sağlıklılar. Pomela yıda görünce üzüldüm evet birşeyler eksik nedir acaba? Fazla su olabilir, Gübresi eksik olabilir veya güneşi yeterince alamıyordur. Yaprak arkalarını kontrol ettinizmi kırmızı örümcek falan olmasın.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 192483
Aralık ayıydı .Kızımla Beşiktaş'taki çiçekçiye uğradık .Hava çok soğuktu .Minicik dükkanın içindeki filamingoyu görünce bu burada donar dedim .Çiçekçi de evet abla al bunu kurtar dedi .:)) Eve geldikten sonraki hafta açtıkça açtı . |
1 Eklenti(ler)
|
Harika yaa...Bol çiçekli flamingo ve orkide,niçin benimki 2 çiçekle yatiniyor bilmem.Sizin evi çok sevmişler belli ki.Doya doya seyredin.
|
Orkideleriniz harika. Ben geçen yaz iki orkide katletmiş biri olarak, sizi kutlarım.
|
Sayın Hhatice, yaptığım bahçe ve balkon gezilerimde bugün de size uğradım.İzin istemeden girdiğim için umarım kızmamışsınızdır.Öncelikle bu güzellikleri paylaştığınız için teşekkür eder,bol çiçekli günler dilerim.
Ayrıca sizinle paylaşmak istediğim bir konu, daha doğrusu bir bitki var.Bende de çekirdekten yetiştirdiğim yaşlı iki Pomelo var.Ev içinde yetiştirmeyi düşündüğümden, fazla büyümemeleri için saksılarını hiç büyütmedim.Meyve ya da çiçeklerini görmedim.Başlangıçta problemleriyle ve bir içeri,bir dışarı taşımakla beni fazlasıyla yordular.Bir kaç senedir tamamen dışardalar ve boğumlu yapraklarıyla çok sevimliler. Sizin Pomelo'nuzla aynı durumda olan benim Limon'um.Uzun süredir ilgilenmem gerektiğini düşünüyor ve erteliyordum.Bugün biraz araştırma yaptım.Sanırım bizim yaramazların Mg-Magnezyum ve Fe-Demir elementlerine gereksinimleri var(Hasad Yayınları-Narenciye Yetiştiriciliği ).Beslenmeleri iki şekilde oluyormuş;Topraktan ya da yapraktan(Şelat).Zayıf olduklarında topraktan besin almaları güç olup,yapraktan beslenmeleri daha uygunmuş.Bir de şelat mı arayacağız derken,hiç yapmadığım bu uygulama hakkında ,bu defa İnternette şöyle bir bilgi buldum.İçinde ihtiyaç duyduğumuz elementleri içeren sıvı besin alıp,su ile önerilen dozun 1/4'ü karıştırılıp, 3 günde ya da haftada bir yapraklara akşama doğru fısfıslama yerine sisleme şeklinde uygulamak. Bana olabilirmiş gibi geldi.İlk işim sıvı besin almak olacak.Doğal olarak sizlerin fikirleriniz benim için daha değerli. Sizi çok fazla oyaladım değil mi?Özürlerimi ve sevgilerimi lütfen kabul edin. |
Sevgili Hhatice nasılsınız? Pek gözükmüyorsunuz, nerelerdesiniz? Sayfalarınızda gezinirken birkaç fotoğraf dikkatimi çekti. Bilgi vermek isterim. 672' deki bitkiniz Peperomia ferreyrae; 679' da anne çiçeği dediğiniz bitki anne çiçeği değil, Kalanchoe hang.
Sevgiler... |
Çiçekleriniz çok güzel ellerinize sağlık.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025