agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kaybettiklerimiz... (https://www.agaclar.net/forum/kaybettiklerimiz/)
-   -   Hhatice (Sedef Miran) / Balkon (https://www.agaclar.net/forum/kaybettiklerimiz/19131.htm)

Hhatice 14-01-2011 20:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 742020)
Üzüldüm doğrusu...O kadar da özene bezene en güzelini getirmiştim. Kendime ayırdığımın çiçek tomurcuğu yoktu, onda çiçek tomurcukları da vardı. Neden kırıldı ki?

Sanırım çiçekler karıştı .Bendeki senecio articulatus tomurcuk yoktu .Bu gün baktım ektiğim de köklenme başlamış .Ana gövde de gayet sağlam .Bir
çiçekten 3 tane oldu .Seri üretim :)

Hhatice 14-01-2011 20:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Uzaylı (Mesaj 742024)
Çiçekleriniz hayırlı olsun. Ben de Atatürk çiçeğini bir başka sevenlerdenim. Sanırım içeride tutmak gerekiyor. Acaba yavaş yavaş eşimi ev içi çiçeklere de mi alıştırsam. Evdeki sarmaşıkla pek bir ilgilenir oldu. Emeklilik yaradı mı ne?

Ben de hepinizi kıskanır oldum.:D

Yavaş yavaş alışıyorsa kesin tiryakisi olacaktır.Tecrübe ile sabittir.

Hhatice 14-01-2011 20:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 742074)
Bugün Bayrampaşa Bauhaus' ta görüp fotoğrafladım. Adı, ''Zamia'' imiş.

Bu arada, çok güzel bitkiler edinmişsiniz. Güle güle büyütün.:)

Bende bu gün buldum çantamda ,İsmini yazmıştım .Buraya eklerim diye nereye yazdığımı bulamıyordum .
Teşekkür ederim Orhan abicim .

Yeşil Çay 15-01-2011 21:21

Sevgili Hatice,
Başınız sağolsun.Bir süredir çok fazla siteye uğrayamadım.Ne güzel fotoğraflar yüklemişsiniz.Hepsini güle güle büyütün.

bahtiyar02 15-01-2011 22:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 739734)
[ATTACH]Eklenti 188258[/ATTACH]

Bu çiçeğin ismini bilmiyorum .Burada sordum bilen çıkmadı .Ot filan diye dalga geçtiler :)

Ben Aralık ,Ocak, Şubatta açan çiçekleri çok seviyorum .Kışın karanlığını hafifletiyor. Tohum yaparsa toplantıya getireceğim .Hepimiz ekelim .

Çok güzel bir çiçek .Tohumlar bana büyük ihtimalle buradaki arkadaşlarımdan gelmiştir.

Sevgili Hhatice; Pakettten çıkanlar çok güzel güle güle büyütün.
Adını sorduğunuz çiçek tütün bitkisi. Bazılarına göre tütün çiçeği.
Saygılar

ozbey 15-01-2011 22:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 739698)
[ATTACH]Eklenti 188248[/ATTACH]

Geçen hafta Tekirdağa gittiğimde gözlerime inanamadım .Canım eşim o kadar güzel bakıyor ki orkidelerim çıldırmış olmalı :))

Kıskandıracak kadar güzeller,nazar değmesin.

yaprak 92 16-01-2011 17:10

Sevgili Hhatice,

Bir haftadır bilgisayardan uzak kalmıştım.Açtığımda senin güzel çiçeklerinle karşılaştım.İçim açıldı.İnşallah hepsi uzun ömürlü olur...

Sevgi Durul 21-01-2011 20:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hozat (Mesaj 741644)
Bu zambaklardan söz ediyorum sevgili Durul,

Bodrum'da zarar görmüyor ama, İstanbu'un havası dokuna bilir diye düşünüyorum.

Eklenti 188642

Hozat Öğretmenim, bir yanlışlık olmasın, soğuklara dayanıklı olan zambakların fotoğrafını bahçe sayfamda buldum.

http://www.agaclar.net/forum/attachm...4&d=1270067324

Bakın isterseniz sizinkilerle aynı mı? Saygılar...

hozat 21-01-2011 21:10

Sevgili SDurul,
Evet aynı zambak, sizin bahçenizde de açıyor sanıyorum.

Ben Bodrum'dan getirdiğim soğanları saksıya ekmiştim, dış mekanda duruyor ve yeşillendiler.
Bu kış çok sert geçecek diyorlar ben içeri almayı düşünüyorum, bakalım hatice hanımınkiler
nası bir seyir gösterecek.

Cumhur Tonba 21-01-2011 22:12

Uzaylı'ya cevap.>Çiçekleriniz hayırlı olsun. Ben de Atatürk çiçeğini bir başka sevenlerdenim. Sanırım içeride tutmak gerekiyor. Acaba yavaş yavaş eşimi ev içi çiçeklere de mi alıştırsam. Evdeki sarmaşıkla pek bir ilgilenir oldu. Emeklilik yaradı mı ne?

Bir ipte iki cambaz oynamaz derler. Alıştırın, alıştırın. Sonra da bu ev bize dar gelmeye başladı dersiniz. Benden söylemesi.

Hhatice 25-01-2011 18:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yeşil Çay (Mesaj 742472)
Sevgili Hatice,
Başınız sağolsun.Bir süredir çok fazla siteye uğrayamadım.Ne güzel fotoğraflar yüklemişsiniz.Hepsini güle güle büyütün.

Teşekkür ederim arkadaşım .

Hhatice 25-01-2011 19:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 (Mesaj 742489)
Sevgili Hhatice; Pakettten çıkanlar çok güzel güle güle büyütün.
Adını sorduğunuz çiçek tütün bitkisi. Bazılarına göre tütün çiçeği.
Saygılar

Sevgili bahtiyar çok teşekkür ederim .Nasıl sevindim çiçeğin ismini yazdığınız için .Çok merak ediyordum .Demek tütün bitkisi ,Ben tütün çiçeğini papatya gibi renk renk diye biliyordum .

Hhatice 25-01-2011 19:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozbey (Mesaj 742523)
Kıskandıracak kadar güzeller,nazar değmesin.

Evet sevgili özbey çok çok güzeller

Hhatice 25-01-2011 19:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yaprak 92 (Mesaj 742743)
Sevgili Hhatice,

Bir haftadır bilgisayardan uzak kalmıştım.Açtığımda senin güzel çiçeklerinle karşılaştım.İçim açıldı.İnşallah hepsi uzun ömürlü olur...

Çok teşekkür ederim .

Hhatice 25-01-2011 19:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hozat (Mesaj 745612)
Sevgili SDurul,
Evet aynı zambak, sizin bahçenizde de açıyor sanıyorum.

Ben Bodrum'dan getirdiğim soğanları saksıya ekmiştim, dış mekanda duruyor ve yeşillendiler.
Bu kış çok sert geçecek diyorlar ben içeri almayı düşünüyorum, bakalım hatice hanımınkiler
nası bir seyir gösterecek.

Benimkilerde çıkmışlar değerli arkadaşım .Tekrar teşekkür ederim .

Hhatice 25-01-2011 19:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba (Mesaj 745643)
Uzaylı'ya cevap.>Çiçekleriniz hayırlı olsun. Ben de Atatürk çiçeğini bir başka sevenlerdenim. Sanırım içeride tutmak gerekiyor. Acaba yavaş yavaş eşimi ev içi çiçeklere de mi alıştırsam. Evdeki sarmaşıkla pek bir ilgilenir oldu. Emeklilik yaradı mı ne?

Bir ipte iki cambaz oynamaz derler. Alıştırın, alıştırın. Sonra da bu ev bize dar gelmeye başladı dersiniz. Benden söylemesi.

Cumhur bey bu işte tecrübeli ona kulak verin derim.

Hhatice 25-01-2011 19:40

1 Eklenti(ler)
Eklenti 190291

Pomelo
Bir türlü kendine gelemedi .Ne yaptımsa olmadı :(

Hhatice 05-02-2011 19:39

1 Eklenti(ler)
Eklenti 191513

Coştular .Öyle güzeller ki seyrine doyum olmuyor.

Hhatice 05-02-2011 19:46

2 Eklenti(ler)
[attach]Eklenti 191515[/attach]

fikreteren 06-02-2011 06:52

Hatice hanım çok güzeller.Ellerinize sağlık

missmenas 06-02-2011 07:41

Hatice'ciğim ,
Maşallah nazar değmesin orkidelerinize ve adenium lara çok güzeller ve sağlıklılar.
Pomela yıda görünce üzüldüm evet birşeyler eksik nedir acaba?
Fazla su olabilir, Gübresi eksik olabilir veya güneşi yeterince alamıyordur. Yaprak arkalarını kontrol ettinizmi kırmızı örümcek falan olmasın..

Hhatice 13-02-2011 17:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren (Mesaj 752078)
Hatice hanım çok güzeller.Ellerinize sağlık

Çok teşekkür ederim .

Hhatice 13-02-2011 18:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi missmenas (Mesaj 752081)
Hatice'ciğim ,
Maşallah nazar değmesin orkidelerinize ve adenium lara çok güzeller ve sağlıklılar.
Pomela yıda görünce üzüldüm evet birşeyler eksik nedir acaba?
Fazla su olabilir, Gübresi eksik olabilir veya güneşi yeterince alamıyordur. Yaprak arkalarını kontrol ettinizmi kırmızı örümcek falan olmasın..

Yok arkadaşım hiçbiri değil .Sanırım toprak yetersiz geliyor.Gübre verdim .Umarım fark eder düzelir.Çok güzel güneş alıyor.Örümcek yok .dili yok derdini anlatamıyor :(

Hhatice 13-02-2011 18:05

1 Eklenti(ler)
Eklenti 192483
Aralık ayıydı .Kızımla Beşiktaş'taki çiçekçiye uğradık .Hava çok soğuktu .Minicik dükkanın içindeki filamingoyu görünce bu burada donar dedim .Çiçekçi de evet abla al bunu kurtar dedi .:))
Eve geldikten sonraki hafta açtıkça açtı .

Hhatice 13-02-2011 18:08

1 Eklenti(ler)
Eklenti 192486

umutyolcusu 14-02-2011 08:41

Harika yaa...Bol çiçekli flamingo ve orkide,niçin benimki 2 çiçekle yatiniyor bilmem.Sizin evi çok sevmişler belli ki.Doya doya seyredin.

abk 23-02-2011 23:15

Orkideleriniz harika. Ben geçen yaz iki orkide katletmiş biri olarak, sizi kutlarım.

Güzin Çakar 24-02-2011 17:27

Sayın Hhatice, yaptığım bahçe ve balkon gezilerimde bugün de size uğradım.İzin istemeden girdiğim için umarım kızmamışsınızdır.Öncelikle bu güzellikleri paylaştığınız için teşekkür eder,bol çiçekli günler dilerim.
Ayrıca sizinle paylaşmak istediğim bir konu, daha doğrusu bir bitki var.Bende de çekirdekten yetiştirdiğim yaşlı iki Pomelo var.Ev içinde yetiştirmeyi düşündüğümden, fazla büyümemeleri için saksılarını hiç büyütmedim.Meyve ya da çiçeklerini görmedim.Başlangıçta problemleriyle ve bir içeri,bir dışarı taşımakla beni fazlasıyla yordular.Bir kaç senedir tamamen dışardalar ve boğumlu yapraklarıyla çok sevimliler.
Sizin Pomelo'nuzla aynı durumda olan benim Limon'um.Uzun süredir ilgilenmem gerektiğini düşünüyor ve erteliyordum.Bugün biraz araştırma yaptım.Sanırım bizim yaramazların Mg-Magnezyum ve Fe-Demir elementlerine gereksinimleri var(Hasad Yayınları-Narenciye Yetiştiriciliği ).Beslenmeleri iki şekilde oluyormuş;Topraktan ya da yapraktan(Şelat).Zayıf olduklarında topraktan besin almaları güç olup,yapraktan beslenmeleri daha uygunmuş.Bir de şelat mı arayacağız derken,hiç yapmadığım bu uygulama hakkında ,bu defa İnternette şöyle bir bilgi buldum.İçinde ihtiyaç duyduğumuz elementleri içeren sıvı besin alıp,su ile önerilen dozun 1/4'ü karıştırılıp, 3 günde ya da haftada bir yapraklara akşama doğru fısfıslama yerine sisleme şeklinde uygulamak. Bana olabilirmiş gibi geldi.İlk işim sıvı besin almak olacak.Doğal olarak sizlerin fikirleriniz benim için daha değerli.
Sizi çok fazla oyaladım değil mi?Özürlerimi ve sevgilerimi lütfen kabul edin.

sariefe 05-03-2011 18:20

Sevgili Hhatice nasılsınız? Pek gözükmüyorsunuz, nerelerdesiniz? Sayfalarınızda gezinirken birkaç fotoğraf dikkatimi çekti. Bilgi vermek isterim. 672' deki bitkiniz Peperomia ferreyrae; 679' da anne çiçeği dediğiniz bitki anne çiçeği değil, Kalanchoe hang.

Sevgiler...

nergis06 05-03-2011 19:46

Çiçekleriniz çok güzel ellerinize sağlık.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025