![]() |
Süper, süper,süper!!! Hem bahce hem resimler tekrar tekrar baktiriyor. Senin gönderdigin tohumlar cimlenip büyürken cocuklar gibi seviniyorum ama bu resimlere baktikca senin gibi bakamayacagim da sana mahcup olacagim diye ödüm kopuyor. Gercekten parmaklarinda sihir var arkadasim. Mor salkima ben haftada bir sivi gübre veriyorum yakinda ciceklenir, sen sivi gübre veriyor musun ciceklenenlere?
|
Bu güzel bahçeye bir Cornus capitata yakışır.. Kışın dondu gibiler, ama uyanan olursa size sözüm olsun..
|
Alıntı:
Ama her sene kendiliğinden artarak çimlenerek sürekli açacak. Çiçekli kalma süresi 3-4 hafta. Yalnız farklı zamanda ekildiğinde tüm yaz boyunca çiçeklenme görebilirsin. Tohumları toplayıp , önceki 1 karış olduğunda yeni tohumları aynı yere serpiştirtmek lazım. Toprağa gömmeye bile gerek olmuyor. Bu çalı formu, bu sene aldıklarımdan. Onun tohumunu bu sene toplayacağım. Mor salkıma hiç gübre vermedim. 2 sene önce ormandan yaprak çürüntülü toprak karışımını bolca onun ve ormangülünün altına sermiştim. Ay üzüldüm şimdi, morsalkıma üvey evlat muamelesi yapmışım. Hepinizi çok öpüyorum. |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Clematis Montanalar tam çiçeklendiler.
|
2 Eklenti(ler)
Dicentra ' nın yakınında kendiliğinden bir tane çimlenme olmuş. Bugün dicentra olduğundan emin oldum.
|
2 Eklenti(ler)
Daha önce bahsettiğim beyaz haseki küpesi. Bu sefer özellikle diğer haseki küpelileriyle birlikte görüntüledim. Çiçekleri 2 katı büyük, yaprakları ve bitki boyu yarısından bile küçük. Çok güzel.
Çiçeklenme bittikten sonra ya ön sıralara alınacak ya da saksıya... |
5 Eklenti(ler)
Hostalar bu sene bayağı çoğalmışlar.
Eklenti 286093 Magnolia soulangiana , yaprak döken cinsinden olan manolyanın çiçekleri. Kuru dallarda önce çiçekler sonra yapraklar oluşuyor. Çiçeklenme süresi çok uzun değil. Eklenti 286094 Göl soğanı Eklenti 286095 Pierisin diğern türü Eklenti 286096 Mavi ladinin çiçekleri Eklenti 286097 |
Farkındamısınız bu sene bütün çiçekli bitkiler çiçek patlaması yaşıyor. Yağmurlardamı birşeyler vardı acaba diye düşünmeye başladım. Heryer çiçek :)
|
Bence kışı tam kış gibi geçirdiğimizden.
Yukarıdaki Pierisi bir kaç yıl önce almış saksı aranjmanında kullanmıştım. Ama ne gölgede ne güneşte mutlu edememiş en sonunda öldürmüştüm. Sanırım saksıda mutlu ededim, keşke direkt bahçeye dikseymişim. Geçen Bauhausa gittiğimizde vardı ama ufaklardı, bir kaç tane gelişmişini alıp ( bir fidanlığın internet sitesinde gördüm) çit bitkisi olarak kullanmak istiyorum. Yapraklarındaki renklenmeye ve yaprak formuna bayılıyorum. |
Mavi ladin harika duruyor.Bahar mevsiminde yeni filizlenmeyle daha bir güzeller sanırım.
|
Alıntı:
|
Sevgili Jineop, bitkilerin harika. Benim bazı bitkilerde tomurcuk bile yokken seninkiler açmışlar bile. Bereketin bol olsun.
|
Alıntı:
begonviller ve mavi yasemin uyanmaya başladı.:confused: Sabah akşam sürgün bakıyorum.:( |
Bahçeniz harika görüntülerle dolu ..Sevgili jineop, görmediğim çiçekleri bahçenizde görmek ve isimlerini öğrenmekteyim...harikasınız...maşaallah ,ellerinize ve gönlünüze sağlık...
Saksı ve saksı çiçeklerinizin de çok zevkli ve güzel olduklarını da belirtmeden geçemeyeceğim...Bu gün biraz geç uykudan kalktım ve bahçenizde çayımı içerek dolaştım..İçim açıldı....Bu güzellikleri bizlerede paylaştığınız için çok çok teşekkürler canım.. Ağlayan kalpler çiçeğini 6 sene iki saksıda yaşatabildim beyaz ve kırmızıydı..Daha sonra dondular..Bir daha da Bauhausta soğanını bulamadım..Siz nereden aldınız ?? Bana bildirimisiniz??..memnun olurum...:) Kolay gelsin bahar hazırlıkları ...selam ve sevgiler...:)) |
Sevgili Berrin Hanım, dicentralar dona dayanıklı. Muhtemelen saksının fazla su ile dolmasından ve uzun sure su içinde kalmasından dolayı çürümüş olabilirler.
Pendik sahilde Garden Centerdan 3 yıl önce almıştım. Şu an yok, rastlarsam size haber veririm. Hatta alırım. Sevgiler... Not: Zarif sözleriniz için teşekkür ederim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Ayı gülü , ağaç şakayık tomurcukları açılmaya başladı. Yarın tam açılr.
|
1 Eklenti(ler)
Geçen sene dökülen tohumlardan taşların arasında çimlenmiş. Nemophila severek her sene ekebileceklerimden.:p
|
2 Eklenti(ler)
Süs elması
|
Sevgili Jineop; maşallah çiçekler coşmuş. Süs elması kırmızı bir gelin tacı gibi tüm güzelliğini sergilemiş.Şakayık, haseki küpesi muhteşem. Keşke senin bahçe komşun olsaydım....:(
|
Harika görüntüler, özellikle ağaç şakayığın pozuna bayıldım.
Fotoğraf makinan profesyonel galiba. Rahmetli annemin bir sözünü hatırladım, önemli olan yemeği güzel pişirmek değil, güzel sunmaktır derdi. Sen bu işi çok iyi yapıyorsun, ellerine sağlık ve yarın için hayırlı yolculuklar diliyorum sana. Dilerim Paris'te güzel seralar bulursun :) |
Hepsi o kadar güzel ki hangisini beğenecemi şaşırdım...Harikasınız...Ellerinize ve yüreğinize sağlık...sevgilerimle...
|
Sabah bahçe suprizlerle doluydu. Clematis John Paul2 ve Miss Batemanlar açmıştı. Ve sabahın suprizi minicik bir unutma beni açmış. Ya tohumlardan, ya önceki tohumkardan. 5 yapraklı minicik bir tür. Çiçeklerde minicik yapraklar da...
Çok mutlu oldum. Haftaya görüşmek üzere hepiniz hoşcakalın. |
Resim yokmu arkadaşım bekliyorum.
|
5 Eklenti(ler)
Genel görüntüler;)
|
5 Eklenti(ler)
Devamı
|
5 Eklenti(ler)
Dicentra geçen seneye göre daha bol çiçeklendi.
Eklenti 290337 Haseki küpesi çiçeğinin bu rengi ve çiçekleri çok güzel. Yalın katlı olanların çiçeği daha büyük oluyor. Eklenti 290338 Pembe olanında çiçekleri büyük. Eklenti 290343 Ceonothus, Kalifornia leylağının iki türü var. Çiçekleri birbirine çok benziyor. Rengi deli mavi dediklerimizden, dona dayanıklı ama çiçeklenme süresi yılda bir kere ve kısa sürüyor. Eklenti 290344 Weigela florida, Gelin Tacı da çiçeklenenlerden. Eklenti 290345 |
5 Eklenti(ler)
Clematislerden Piluu,
Eklenti 290354 Eklenti 290355 John Paul2, Eklenti 290356 The President Eklenti 290357 ve Miss Bateman şovlarına başladılar. Eklenti 290360 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025