agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kaybettiklerimiz... (https://www.agaclar.net/forum/kaybettiklerimiz/)
-   -   Jineop (Aysel Sözer Özgezer) / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/kaybettiklerimiz/14911.htm)

Sudenur 05-05-2012 11:36

Gerçek mi bu bahçe? diye iç geçirmeden edemedim. :eek: Bakmaya doyulmayacak bir düzenleme, sevgiyle yetiştirilmiş çiçekler. Maşallah sevgili jineop, elinize emeğinize sağlık, ağız tadıyla çıkarın inşallah keyfini. Bahçevan yardımı alıyor musunuz? Yoksa hepsi sizin eseriniz mi? Sevgiler.. :o

günebakan 05-05-2012 13:56

Eğer yaşatmayı başarırsam birini sana vereyim arkadaşım:)

nardane 05-05-2012 16:04

Sevgili jineop , 1261 nolu mesajdaki fotolara hayran kaldım.
Muhteşem görünüyorlar.

berçin 05-05-2012 17:31

Tanrım!!!Bahçenizde yok yok her şey çok güzel ve ahenkli,sayfanıza ilk girdiğimde sonu tıkladım,gördüğüm güzellikler karşısında ilk sayfadan başlamam gerektiğini anladım ve gördüklerime inanamadım adeta cennet...
Bahçenizin müdavimi olacak ilgi ve merakla yaptıklarınızı takip edeceğim.Emeğinize sağlık,sevgiler.

jineop 08-05-2012 11:17

3 Eklenti(ler)
Güzel gönülleri ve sözleriyle beni yalnız bırakmayan tüm dostlara...

Dudi 08-05-2012 11:20

İşte cleamatis diye buna denir. Tebrikler görüntü şahane :)

jineop 08-05-2012 11:31

3 Eklenti(ler)
Geraniumlara ilgim çok fazla. Geranium pratenseyi tohumdan yetiştirdim. Dona dayanıklı, şu an tomurcuklar içinde.
Geranium Johnson Blue, resimlerde rengi tam yakalayamadım ama resmen mor bir sardunya...
Eklenti 292167

Geraniumları bahçe düzenlemelerinde Campanula, Phlox, Penstemon, Veronica gibi bitkilerle öneriyorlar. Benimkinin ön tarafında küçük yapraklı yayılıcı kekik ve pulsatilla , ön sol yanında campanula, sağ yanında phlox, Heuchera, arkada anemone japonica var.
Eklenti 292169

3 tür geranium yan yana Geranium sylvaticum ve Geranium vivace diğerleri. Onlar henüz küçükler. Ama tomurcuk oluşturdular.
Eklenti 292168
Geranium pratense phloxları olduğu Clematis montananın olduğu duvar dibinde. Onu da diğerlerinin yanına taşıyacaktım ama belle derine inmeme rağmen bütün olarak çıkaramayacağımı anlayınca vazgeçtim. Belki daha sonra...

jineop 08-05-2012 11:40

5 Eklenti(ler)
Veronica Royal Blue ve Campanula Glomerulataları fidanlıktan topladığım tohumlardan yetiştirdim. 3 yılda 4 yerde büyük öbekler oluşturdular. Kendiliğinden düşen tohumlarla ve veronica buna ek olarak yan dallarla hızlı yayılarak istediği alanları kapladı. Arsız bir bitki.

jineop 08-05-2012 11:50

2 Eklenti(ler)
Mavi gözlü çim olarak bildiğimiz Sisyrinchium açtı. Sevgili oceanheart tohumdan yetiştirmiş. Dona dayanıklı.

jineop 08-05-2012 11:55

3 Eklenti(ler)
Obrizya arkasında campanula ve diascalar var. Somon ve beyaz diasca tek tük açmış. Beyazı çekmeyi unutmuşum.

Kiraz 08-05-2012 12:04

Sevgili Jineop, sevdiğim çiçekleri arka arkaya sıralamışsın, zaten mor ve maviye bayılıyorum. Ellerine sağlık.

jineop 08-05-2012 12:04

2 Eklenti(ler)
Sanvitalia mevsimlik yer örtücü . Bol güneş seviyor, su isteği az ve tohumdan kolay ve kendiliğinden çıkabilenlerden.
Eklenti 292197
Komşusu çalı Potentilla o da sarı çiçekli
Eklenti 292198

jineop 08-05-2012 12:18

1 Eklenti(ler)
Pazar günü eşim bahçe peyzajında bana yardım etmeye karar verdi.:p
Bisikleti daha görsel bir alana taşımam gerektiğini söyledi. Sözle de olsa bu çok hoşuma gitti.

Yürüme yolunun sağ tarafındaki şimşirleri küçükken çok sıkı diktiğim için şimşir gibi değil bütün bir çit görüntüsü almıştı. Şimşirleri takiben alacalı hebeleri sıralamıştım. Son kış soğukları hebeleri çok hırpaladı. Mecburen budamak zorunda kaldım. Haliyle görüntü kötü oldu. Eşim her gün bunlar ne zaman toplanacak, en görsel yeri bir türlü düzeltemedin, olmadı sök bunları gibi sayısız serzenişlerde bulunuyordu. Pazar günü bu şimşirler diye söze başladı...
Gerçekten şimşirler konusunda haklıydı. Ve ben bunu görüyor nedense kılımı kıpırdatmıyordum. O an beli aldım, şimşirleri düzenli aralıklarla seyreltim. Onları hebelerin arasına yerleştırdim. İlerleyen zaman bakalım nasıl bir görüntü oluşturacak. Şu an çok güzel görünüyorlar. Daha sonra görüntülerim.

kılıç 08-05-2012 15:57

Muhteşem

günebakan 08-05-2012 16:25

Ahhh bisiklete ve üstündekilere bayıldım bu bisiklet bizim taraftan geçermi acaba önünü kessem:))) Çok güzeller arkadaşım yaa bu güzelik senin fotoğraflarınla daha bir güzel görünüyor eline sağlık Tohum oluşturan bitkilerinden benim için tohum toplarsan çok sevinirim:)

Tura 08-05-2012 16:26

Sizin yaratıcılığınızın sonu yok...
Bahçenizi her dolaştığımda, aklımda dolaşıyor...

hberbul 08-05-2012 16:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 961748)
O an beli aldım, şimşirleri düzenli aralıklarla seyreltim. Onları hebelerin arasına yerleştırdim.

Helal olsun size ben de aldım beli verdim eşime ile başlayan bir cümle bekliyordum.Ben öyle yapıyorum ya eşime ya abime verip sorunumu çözüyorum.Ama biraz vakit alıyor tabi:rolleyes:
Çiçekleriniz ve düzenlemeleriniz bir harika..

Aysis 08-05-2012 18:49

Muhteşem, harikulade, olağan üstü, daha güzelini ancak peyzaj kitaplarında görürsünüz... :)

Bence Kitaplardaki peyzaj düzenlemeleri profesyoneller tarafından yapılıyor o yüzden sizinki daha değerli.

Kendi adıma sizi öenek alıyorum. Başka sözüm yok..

gilan 08-05-2012 19:11

Sevgili Jineop, bitki çeşitliliğine söyleyecek söz yok. ;)

Bir ara mavi gözlü çimin genel fotoğrafını da çeker misin?

Diasca'yı internette çok yıllık diye okudum ama tipi çok tek yıllık gibi duruyor. Sendeki ne zamandır var?

Bir de gerçekten bu kadar çeşidi nereden buluyorsun? :) Yurt dışı gezilerinden mi?

jineop 08-05-2012 21:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 962038)
Sevgili Jineop, bitki çeşitliliğine söyleyecek söz yok. ;)

Bir ara mavi gözlü çimin genel fotoğrafını da çeker misin?

Diasca'yı internette çok yıllık diye okudum ama tipi çok tek yıllık gibi duruyor. Sendeki ne zamandır var?

Bir de gerçekten bu kadar çeşidi nereden buluyorsun? :) Yurt dışı gezilerinden mi?

Sevgili kardeşim Gilan, mektup yazar gibi:p

Mavi gözlü çimin yaprakları 1 karış bile değil, ortadan uzun bir sap çıkıyor yaklaşık 2 karış ve çiçekler onun üstünde açıyor. Yarın görüntülerim.
Diasca çok yıllık sarkıtlara uygun olduğu kadar kaya bahçelerine de çok yakışıyor. Dona dayanıklı, yaprakları bozulsada yaprak dökmüyor. Sürekli bahar ve yaz hatta sonbaharda bile çiçekli. 3 senedir giderek artan renkler de var:p
Fidanlıkları dolaşırken denk geliyor. Genellikle onlar tam adını bilmiyor. İşte o zaman benim google maceram başlıyor. Tabi bitki cepte:o Bu sayede çok bitki öğrendim. Tohumdan çok bitki yetiştirdim.
Yurtdışına çalışmaktan hiç gitmemiştim ki, yakın geçmişte açılışı yaptım. 6 tanecik mini fidelerden getirdım.
Sağlıcakla kardeşim.

kamelyavadisi 08-05-2012 21:48

Teşekkürler

Bahçenizde gezinti yaparken huzur buluyorum. emeklerine sağlık.

Adalet Yağcı 08-05-2012 22:00

Sevgili Jineop'um, bu ne, inanılmaz güzellikler yaratıyorsun.
Resmen nefesim kesildi, dönüp dönüp baktım.

Canım, hem böylesine harika bitkiler yetiştiriyor hem de onlarla ilgili tüm bilgilerini paylaşıyorsun, harikasın.

Clematislerin güzelliğini ifade edecek kelime bulamadım :(
Geraniumlar harika, benim minişler bu hale ne zaman gelir dersin?

jineop 08-05-2012 22:11

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 962263)
Sevgili Jineop'um, bu ne, inanılmaz güzellikler yaratıyorsun.
Resmen nefesim kesildi, dönüp dönüp baktım.

Canım, hem böylesine harika bitkiler yetiştiriyor hem de onlarla ilgili tüm bilgilerini paylaşıyorsun, harikasın.

Clematislerin güzelliğini ifade edecek kelime bulamadım :(
Geraniumlar harika, benim minişler bu hale ne zaman gelir dersin?

Ablam tohumdan geranium pratense yanlış hatırlamıyorsam 6-8 ay sonra çiçek açmıştı. 2. yılında 2 kök oldu. Çok beklemen gerekmiyecek diye düşünüyorum.
Bu senin için

kartal124 08-05-2012 22:26

Sayın jineop,
Bahçeniz çok güzel.Ama yabani ot sorunu oluyor mu? Oluyorsa nasıl üstesinden geliyorsunuz?Maalesef bizde her yeri yabani ot basıyor.Ne diktiğimizi de karıştırıyoruz.

elifnaz 08-05-2012 22:32

Bahçeniz için söylenicek o kadar çok şey var ki, başlasam sabaha kadar yazarım sanırım. Ama kısa kesicem, tek kelimeyle anlatılabilirse eğer MUHTEŞEM:)

alcen 09-05-2012 11:09

Ben sana inanamıyorum,önce sana maşallah sonra bahçene, bu kadar işi birlikte nasıl beceriyorsun hem çalışıpta pes diyorum.
Herbiri rüya gibi.
Maşşallah maşşalah maşşallah.

jineop 09-05-2012 17:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kartal124 (Mesaj 962296)
Sayın jineop,
Bahçeniz çok güzel.Ama yabani ot sorunu oluyor mu? Oluyorsa nasıl üstesinden geliyorsunuz?Maalesef bizde her yeri yabani ot basıyor.Ne diktiğimizi de karıştırıyoruz.

Sevgili kartal124, yanmış koyun gübresi kullanmak ve komşuluk yoluyla yayılma bence en fazla istenmeyen otlara yol açıyor. Bahçe sınırının arka tarafını her yıl kış sonrasında yardımcıma yaklaşık 50 cm belle ters yüz ettirip üzerine ağaç kabuğu örtüyorum. Her gün en az 1 saat istemediğim otları temizliyorum. Ne zaman görürsem eldiven bile giymeden başlıyorum yolmaya... Sağlıcakla...

jineop 09-05-2012 17:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alcen (Mesaj 962550)
Ben sana inanamıyorum,önce sana maşallah sonra bahçene, bu kadar işi birlikte nasıl beceriyorsun hem çalışıpta pes diyorum.
Herbiri rüya gibi.
Maşşallah maşşalah maşşallah.

Güne saat altıda bahçeyle başlıyorum. Yaklaşık 3 saat çalışıyorum. Sonra kahvaltı sonra iş. İş sonrası yine 1-2 saat yine bahçedeyim. Hava karardığında içeri giriyorum. Bazı zamanlar gece mesaisi de oluyor tabi:)
:p

jineop 09-05-2012 18:03

4 Eklenti(ler)
Bahçe çoğu zaman benim sırdaşım, arkadaşım. Güzel olunca haliyle insan mutlu oluyor. S ya da ters S uygulamaları çok estetik oluyor. Aynı zamanda yaptığım hataları daha az farkedilir kılıyor. Bahçe düzenleyecek tüm dostlara öneririm
Haksız mıyım ?

jineop 09-05-2012 18:07

5 Eklenti(ler)
Yakın ve uzak görünümler...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025