agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kaybettiklerimiz... (https://www.agaclar.net/forum/kaybettiklerimiz/)
-   -   Jineop (Aysel Sözer Özgezer) / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/kaybettiklerimiz/14911.htm)

sabah 02-02-2010 17:03

Merhabalar,

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 572132)
Sonbaharda tüm clematislerimi kökten sonra 10-15cm kalacak şekilde budamıştım...

Clematislerin budanması çiçek açma dönemlerine göre yapılıyor diye biliyorum.

Yanlış anlaşılma olmasın, belki sizinkiler benzer tür olduğu için toptan işlem uygun olmuş. :rolleyes:

Güler 02-02-2010 19:08

Evet ben de clematislerin çiçek açma döneminden sonra hatta çiçek şekillerine, irili ufaklı olmalarına da bakılarak budandıklarını düşünüyorum.
Türlerin çiçek açma zamanları değişik olduğu için budanma zamanları da değişiyor.

dağ çiği 02-02-2010 22:19

Sayın Jineop çok güzel bi bahçeniz var, ama benin hayranlığım size.Hem çalışıp hemde böyle bi bahçe yapmak bende büyük bi hayranlık uyandırdı.Sağlıklı huzurlu güzel günler sizlerle olsun.

jineop 03-02-2010 10:53

4 Eklenti(ler)
Benim erken çiçeklenen clematisim bir kazaya kurban olup , toprak üstünden yanlışlıkla kesilince çok üzülmüştüm. Ardından gelen 4 köklü olunca , nerdeyse kazaya sevinir olmuştum. Yaşanılan acı tecrube beni diğerlerine de aynı uygulamayı yapmaya itti. Sonuçları hep birlikte göreceğiz.

Uçtan 3 tane yaprak bölümünü içerecek şekilde toprağa yatırılır.
Orta kısımda kalan yapraklar temizlenir.
Humuşca zengin toprak ve perlit karışımına yatay şekilde gömülür
Uç kısım orta kısım hafif bastırılırken dikleştirilir
Keskin makasla 3. yaprak bitiminin altından kesilir.

malina 03-02-2010 13:05

Cevap vermeyi unutmuşsunuz...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 572260)
O zaman tüm bildiklerimizi unutacağız, Sonbaharda daha iyi oluyor demek ki.
Oysa Haziran Temmuz aylarında almamız söylenmişti çelikleri...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sabah (Mesaj 572803)
Clematislerin budanması çiçek açma dönemlerine göre yapılıyor diye biliyorum.

Yanlış anlaşılma olmasın, belki sizinkiler benzer tür olduğu için toptan işlem uygun olmuş.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 572876)
Evet ben de clematislerin çiçek açma döneminden sonra hatta çiçek şekillerine, irili ufaklı olmalarına da bakılarak budandıklarını düşünüyorum.
Türlerin çiçek açma zamanları değişik olduğu için budanma zamanları da değişiyor.

jineop 03-02-2010 13:37

3 Eklenti(ler)
Sevgili Malina,
Cevap vermeyi unutmuş değilim. Clematisler budama şekilleri ve zamanları olarak 3 farklı gruba ayrılarak yapılmakta. Bu konu ile ilgili araştırmalarım devam ediyor. Bittiğinde clematis başlığına eklemeyi ve arkadaşlarımın sorularını doğru olarak cevaplamayı düşünüyorum. Sevgiyle...
Bu ara da kar devam yeniden her yeri kapladı:)

Güler 03-02-2010 13:49

Ben sizin yerinizde olsam, hemen ayağıma kar botlarımı geçirir sıkıca giyinirim. Başıma şapkamı, boynuma atkımı da sardım mı size (eviniz) yakın olduğunu düşündüğüm birinci fotoğraftaki bankın karlarını temizler ve oraya otururum. Ceplerime doldurduğum sıcak sarı leblebileri atıştırırken sıcacık salebimi ve yudumlar ve sessizliğin sesini dinlerim.

jineop 03-02-2010 14:09

Sevgili Güler Ablam,
Orkidelerimiz talan olmasın diye sahlep içmiyorum. Kavrulmuş fındık ve sütlü kahvemle dediğinizi yapabilirim. İlk fotograf hemen bahçenin bitiminden genel alandan çekilmiş. Daha önce yazmıştım. Bahçe küçük olunca sınırda ki kartopuları budayarak , genel alanın güzelliklerinin sindire sindire tadını çıkarıyoruz:)

sabah 03-02-2010 14:34

Clematisle ilgili araştırma yaparken GardenGate dergisinin örnek sayısına da göz atmanızı tavsiye ederim. Hem güzel fotoğraflar, çizimler olan hem de yararlı bir kopya.

http://www.gardengatemagazine.com/sampleIssue/index.php

feriha 04-02-2010 13:07

Sevgili Jineop, clematis çeşitleri değişik mevsimlerde çiçek açabiliyorlar. Benim yetiştirdiklerimde bir çeşit sadece ilkbaharda diğeri yaz-sonbahar neredeyse kışa kadar çiçek açma eğiliminde.. Bunların çoğaltılması için değişik usul ve mevsimlerin olduğunu araştırmalarımda ulaştım ama derli toplu saklayamadım.

Sizin derlediğiniz bilgileri merakla bekliyorum. Teşekkürler..

jineop 23-02-2012 09:13

5 Eklenti(ler)
Merhaba öncelikle uzun aradan sonra jineop olarak sizlerle olmak benim için çok güzel, mutluluktan uçuyorum. Ama lütfen bu yazışmaları uzatmayalım ki yazı kirliliği oluşturmayalım. Sadece bitkilerden konuşalım.
Geçen bahar ve yaz görüntüleri...

jineop 23-02-2012 09:20

5 Eklenti(ler)
İlk sayfalara göz attığımda yüzümü bir gülümseme alıyor. O zamanlar nasıl güzel görünürdü gözüme.

Doğayla Barış 23-02-2012 09:51

Merhaba sevgili jineop bahçenize hoş geldiniz. ;)
Bahçeniz ve Clematis muhteşem gözüküyor. Bu baharda kim bilir nasıl olacak. İzninizle o nefis kırmızı elmadan bir adet koparıyorum. Sevgilerimle.

Sevgi Durul 23-02-2012 09:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 915544)
İlk sayfalara göz attığımda yüzümü bir gülümseme alıyor. O zamanlar nasıl güzel görünürdü gözüme.

Sevgili arkadaşım, ilk sayfalarla karşılaştırıldığında gözle görünür fark var. Bitkiler o zaman bebekmiş, şimdi epey gelişme kaydetmişler. Bu da senin bitkilerin dilinden çok iyi anlaman ve sevgin sayesinde.

Ama ilk sayfalarda bile rengarenk, çok güzel görüntüler var. Benim şu an için rüyada görebileceğim görüntüler.:)

Sevgiyle...

sevim4 23-02-2012 10:04

Sevgili arkadaşım seni her halinle çok seviyorum senin ufkun o kadar genişki.
O güzel yüreyin de bizede yer açtığın için teşekkür ederim.
Sevgiler.

Güler 23-02-2012 10:06

Sevgili arkadaşlar, jineop'un talebi üzerine bahçesi yeniden devreye girdi.

Yeniden aramıza katılması hepinizi memnun etti, lütfen tek tek hoş geldin mesajları yazmayın.
Ben kendisine hepinizin adına hoş geldin sevgili jineop diyorum.

kılıç 23-02-2012 10:31

Benim için bugünün en güzel haberi şimdi 37 sayfayı yeniden gezeceğim sevgiler.

günebakan 23-02-2012 10:52

Sevgili jineop clematisler harika görünüyor. Bahçende begonvil gördüm kışın dışardamıydı acaba donma olmadımı malum kendileri akdeniz bitkisi:)
Ayrıca jineop olarak tekrar hoşgeldin

jineop 23-02-2012 11:22

5 Eklenti(ler)
Sevgili günebakan, 2 yıl önce sevgili ahmeter hediye etmişti. 2. kışını dışarda geçirdi. Sabah acele ile yüklemiştim. İsterseniz devam edelim. Clematislerin olduğu bu bölgede rogar kapağı var. O yüzden saksılarla ve ağaç kabuklarıyla bu bölgeyi güzelleştirmeye çalışıyorum.

jineop 23-02-2012 11:25

5 Eklenti(ler)
Bahçe içinde zamanı geçen soğanlıların olduğu bölgelere saksıları yerleştiriyorum. Hemen altındaki soğanlılar fazla su almamış oluyor, hem de boşluklar kapanıyor.

jineop 23-02-2012 11:28

5 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiklerimden çok keyif alıyorum. Geum ve yer açelyaları tohumdan...

jineop 23-02-2012 11:31

5 Eklenti(ler)
Campanula glomerulata, coreopsis, aslanağzı, nemophila ve coreopsisler yine tohumdan yetişenler arasında.

jineop 23-02-2012 11:34

5 Eklenti(ler)
Değişik görüntüler...

jineop 23-02-2012 11:36

5 Eklenti(ler)
Clematislerden vazgeçemem...

serkan_istanbul 23-02-2012 11:40

Clematislere hayran kaldım bahçeniz çok güzel maşallah. En kısa zamnda bende terasımda bir clamatis almalıyım. sevgiler.

jineop 23-02-2012 11:40

5 Eklenti(ler)
Saksı düzenlemeleri. Yine çok yıllık pembe ezan çiçeği çok sevdiklerimden...

Sevgi Durul 23-02-2012 12:03

Sevgili arkadaşım, clematislerin görüntüleri ne kadar da hoş. Böyle yoğun görüntü ve çiçeklenme için iyi bir budama gerekiyor sanırım. Ben budamaya kıyamıyorum, yanlış bir şey yapmaktan korktuğum için. Bu konuda yardım almam gerekiyor sanırım.:o

Bu bitkinin adını merak ettim. Bir de bunu. Hepsi çok güzeller, pembe gece mumu ayrı bir güzel.:p

Ellerine, emeklerine sağlık arkadaşım. Sevgiler...

Orhan Özbilgiç 23-02-2012 12:12

Sevgili Güler Hanım sonbaharda birçok tohum ve soğan gönderdi. bunlardan biride Ezan Çiçeği tohumu.
Şimdi sizin ezan çiçeklerinizi görünce, sevincim katlandı. Renk tercihim yok! Ne renk çıkarsa razıyım. Çok yıllık olması ve gösterişli çiçekleri hoşuma gitti.

Bu bahçeyi özlemişim.:)

jineop 23-02-2012 12:13

Sevgili arkadaşım ilki tohumdan tek yıllık olan lavetera . Çimlenmesi çok yüksek bol tohum bırakıyor. Gerçekten göz dolduran çiçeklere sahip. 2. Lysimachia procumbens sarıkızın kızkardeşi. Dona dayanıklı ve bol su seviyor. Senin clematisler bu sene budanması gerekmiyor. Seneye mutlaka budamalsın canım. Sevgiler.

jineop 23-02-2012 12:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 915643)
Sevgili Güler Hanım sonbaharda birçok tohum ve soğan gönderdi. bunlardan biride Ezan Çiçeği tohumu.
Şimdi sizin ezan çiçeklerinizi görünce, sevincim katlandı. Renk tercihim yok! Ne renk çıkarsa razıyım. Çok yıllık olması ve gösterişli çiçekleri hoşuma gitti.

Bu bahçeyi özlemişim.:)

Sevgili Orhan Öğretmenim. Tek yıllık ezan çiçeği olan formu farklı. Tek yıllık olan boylu poslu çalı oluyor. Çok yıllık olanlar sarı ya da pembe renkli. Daha yayılıcı yer örtücü şeklinde. Eğer saksıya alırsanız fotoğraftaki gibi sarkıcı görünümde. Aynı nane gibi istilacı toprak altında kollar atarak ilerliyor. Ama öyle güzel ki istediği yeri sarabilir. Kapatılmak istenen alanı hemen kapatıyor. Ve nerdeyse kışın bile çiçek açıyor. Sevgiler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025