![]() |
4 Eklenti(ler)
Çay ağacı, leptospermum hala çiçekleriyle göz dolduruyor.
|
5 Eklenti(ler)
Aslanağzı geçen seneden, bir sürü de kendiliğinden çimlenmiş yeni fideler var. Toprak seçmiyor, su nerdeyse istemiyor, güneşe bayılıyor.
Eklenti 290368 Gelincikler kendiliğinden her sene çimleniyor . Onlar dokunulmazlığı olanlardan. Bu dönemde bahçe genelinde düzenli yapıyı bozuyorlar. Ama olsun, çok güzeller. Daha sonra sevgili Hozat'ın tariflerine başvurularak değerlendirilecekler.:D Eklenti 290369 Heuchera, İzmir Oyası her sene daha güzel çiçekleniyor. Uzaktan bile çok net çiçeklerinin pembesi dikkat çekiyor. Eklenti 290370 Satı Ablamın eşintileri ajugalarında çiçek rengi deli mavi olanlardan. Serada sarkıtlara koymuşlardı. Çok da güzel görünüyordu. Seneye sarkıt arajmanlarına katmayı düşünüyorum. Eklenti 290371 Nemophila, geçen sene tohumdan yetiştirmiştim. Kendiliğinden değişik yerlerde çimlenen nefis bir tek yıllık bitki. Fakir toprakları seviyor. Eklenti 290372 |
Sevgili jineop diyecek kelime bulamıyorum, bahçeniz yine cennete dönüşmüş.Ellerinize, yüreğiize sağlık.Clematisler ve beyaz haseki küpesine bayıldım.
|
Nemophilaları sonbaharda bahçeye ekmiştim, şimdi nereye ektiğimi bulamıyorum.:( Çiçekleri çok güzelmiş. Bir kere ektikten sonra kendiliğinden yetişmesi benim için artı özellik. İnşallah tohumları kaybetmemişimdir.
Sevgili jineop, bahçen sanki cennette bir köşe.:cool: Hangi birisini sayacağımı bilemedim. Orada olmak istiyorum.:p Sevdiklerinle sağlıkla tadını çıkar inşallah. Sevgiler... |
Hocam ne diyeceğimi kaç sefer şaşırdım bilmiyorum annem kardeşim hala ağızları açık sayfada bir aşağı bir yukarı dolanıp duruyorlar haksız da değiller hani böyle güzelliğin karşısında şapka çıkarılır diyeceğim yetmez kelimeler kifayetsiz işte hocam gerisini siz düşünün ;)
Saygılar |
Sevgili jineop, sihirli deyneğin nereye deyse orası muhteşem oluyor.
Cılematisler coşmuş maşallah. Canım sevgiler. |
özellikle Clematislerden Piluu ve president hasta oldum. Çok tertipli düzenli bir bahçe güzelliğine diyecek kelime yok. Elinize sağlık ben resimlere bakarken bile rahatladım ki sizin bahçe içersinde uğraşırken alacağınız hazı düşünemiyorum
|
Hepsine bayıldım ,çok güzeller..
|
Sayın jineop,
Bahçeniz her zamanki gibi çok güzel, büyük bir emeğin ürünü.Kolaylıklar diliyorum. Size clematislerin arkasına serili olan kafes teli-file şeklindeki malzemeyi soracağım.Bunlar Bauhause'ta satışa sunulan plastik file şeklindeki malzeme midir, clematisler bu malzemede sorun yaşatıyorlar mı? Selamlarımla. |
Alıntı:
|
Sevgili Jineop, bahçenize bakılmaya doyulmuyor, herbiri ayrı bir güzellik. Çay ağacı, leptospermum ne kadar şirin duruyor, şahane :)
|
Ah Jineop ah...
Bahçe şaha kalkmış gibi, Haziranda ne hale gelecek acaba. Öyle güzel görüntüler sunmuşsun ki yine, ağzım açık kaldı inan. Bu bahçeyle fazla oynama artık, bu hali fevkalade güzel, her şey çok yerli yerinde, ellerine sağlık canım. |
Sevgili Jineop muhteşem görüntüler bu bahçeyle ev bahçe dergisinin yarişmalarına katılmalısın bence:) Saksılardakilere bayıldım.
|
2 Eklenti(ler)
Bahçede henüz çözümlenmemiş çok yer var. Bitkileri yerleştirirken boyu, yaprak döküp dökmediği, ışık özellikleri gibi bir sürü konuyu araştırıp düzenlemey çalışmama rağmen yine de istediğim gibi olmuyor. Bitki toprağın organik maddece zenginliğine, sulama durumuna göre yazılanlardan farklı büyümeler gösterebiliyor. Bu tarz aksilikleri not alıp uygun zamanda düzeltmeyi planlıyorum.
Veronicanın en güzel zamanı... Eklenti 290604 Veronicaya eşlik eden campanula glomerulatalarda çiçeklenmeye başladı. Eklenti 290605 |
1 Eklenti(ler)
Büyük saksıda muehlenbeckia, Lysimachia nummularia, İris reticulata, çiğdemler kalıcı olanlar. Küçük kokulu menekşe tohumları atmıştım onlar çiçeklendiler.. Tohumdan yetişen latin çiçekleri, petunya , yıldızpatı ve ancusa capensis ilerleyen zamanda çiçekleriyle bu tabloya eşlik edecekler. Sonuçları bekleyip göreceğiz :cool:
Eklenti 290626 |
Sevgili Jineopun bahçesindeki çiçekler baharın ne kadar güzel bir mevsim olduğunu bize anlatıyor.
Baharın insanın nasıl içini ısıtığını, nasıl mutlu ettiğini söylüyor. Böylesine emek verilmiş oya gibi işlenmiş bir bahçede içilecek bir bardak çayın keyfi nasıldır sizce!.. Elinize gönlünüze sağlık sayın Jineop.. |
Mavi renkli çiçeklere bayılıyorum googleden baktım da ancusa capensisin rengide harikaymış İnşallah çabuk açar. Nemophilalar ve kırmızı kurdela sarmaşığı 2 tane tohumun 2 side çok güzel çimlendi umarım çiçeklerini de görürüm:)
|
Her bitki ayrı güzel, peyzaj ve düzenleme bambaşka güzel. :)
İnsan ne diyeceğini şaşırıyor. ;) |
Beğen beğen nereye kadar? Sevgili jineop gelip görmem lazım bahçeni? :))
|
Bu arada bahçenin ilk sayfalarında girişin ilk resimlerini gördüm. İlk hali bile çok güzelmiş ama sonradan yeşil cennet olmuş. :)
Önce: http://www.agaclar.net/forum/attachm...4313-giris.jpg Sonra: http://www.agaclar.net/forum/attachm...8-img_6243.jpg |
Bu bahçeye girdiğimde bakakalıyorum her kare sanki usta bir ressamın tablosu sabah sabah yine bu kadar güzellikle güne başlattığın teşekkürler.
|
Alıntı:
Gerçi sen sadece bir telefon açsan yeter. Hepinize çok teşekkürler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sevgili jineop çay ağacı dediğiniz tohumu varmı?:D kırmızılı çiçekleriyle harika görünüyor..
|
Sevgili jineop, genelde fotoğrafların gücünün farkında olsam da senin bahçende bunun asgaride olacağına eminim. Güzelin, mükemmelin sınırı yok. Gönül hep daha iyisini istiyor. Ama hiç de hayal kırıklığı yaşamayacağımı düşünüyorum doğrusu. Bahçen türler açısından botanik bahçesi gibi olmaya aday ;) Ayrıca çok da estetik. Birgün gelip görmeyi gerçekten istiyorum. Kalem kağıdımı sana göstermem, çantama saklarım :p
|
Alıntı:
Burda da öyle olmuş.Bahçe oturmuş, bitkiler gelişmiş. Muhteşem... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025