agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kaybettiklerimiz... (https://www.agaclar.net/forum/kaybettiklerimiz/)
-   -   Jineop (Aysel Sözer Özgezer) / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/kaybettiklerimiz/14911.htm)

jineop 03-05-2012 10:04

4 Eklenti(ler)
Çay ağacı, leptospermum hala çiçekleriyle göz dolduruyor.

jineop 03-05-2012 10:15

5 Eklenti(ler)
Aslanağzı geçen seneden, bir sürü de kendiliğinden çimlenmiş yeni fideler var. Toprak seçmiyor, su nerdeyse istemiyor, güneşe bayılıyor.
Eklenti 290368

Gelincikler kendiliğinden her sene çimleniyor . Onlar dokunulmazlığı olanlardan. Bu dönemde bahçe genelinde düzenli yapıyı bozuyorlar. Ama olsun, çok güzeller. Daha sonra sevgili Hozat'ın tariflerine başvurularak değerlendirilecekler.:D
Eklenti 290369

Heuchera, İzmir Oyası her sene daha güzel çiçekleniyor. Uzaktan bile çok net çiçeklerinin pembesi dikkat çekiyor.

Eklenti 290370

Satı Ablamın eşintileri ajugalarında çiçek rengi deli mavi olanlardan. Serada sarkıtlara koymuşlardı. Çok da güzel görünüyordu. Seneye sarkıt arajmanlarına katmayı düşünüyorum.

Eklenti 290371

Nemophila, geçen sene tohumdan yetiştirmiştim. Kendiliğinden değişik yerlerde çimlenen nefis bir tek yıllık bitki. Fakir toprakları seviyor.

Eklenti 290372

smiy 03-05-2012 10:42

Sevgili jineop diyecek kelime bulamıyorum, bahçeniz yine cennete dönüşmüş.Ellerinize, yüreğiize sağlık.Clematisler ve beyaz haseki küpesine bayıldım.

Sevgi Durul 03-05-2012 10:48

Nemophilaları sonbaharda bahçeye ekmiştim, şimdi nereye ektiğimi bulamıyorum.:( Çiçekleri çok güzelmiş. Bir kere ektikten sonra kendiliğinden yetişmesi benim için artı özellik. İnşallah tohumları kaybetmemişimdir.

Sevgili jineop, bahçen sanki cennette bir köşe.:cool: Hangi birisini sayacağımı bilemedim. Orada olmak istiyorum.:p Sevdiklerinle sağlıkla tadını çıkar inşallah. Sevgiler...

Mete Tiren 03-05-2012 11:19

Hocam ne diyeceğimi kaç sefer şaşırdım bilmiyorum annem kardeşim hala ağızları açık sayfada bir aşağı bir yukarı dolanıp duruyorlar haksız da değiller hani böyle güzelliğin karşısında şapka çıkarılır diyeceğim yetmez kelimeler kifayetsiz işte hocam gerisini siz düşünün ;)

Saygılar

sevim4 03-05-2012 13:11

Sevgili jineop, sihirli deyneğin nereye deyse orası muhteşem oluyor.
Cılematisler coşmuş maşallah.
Canım sevgiler.

fatihbiber 03-05-2012 14:05

özellikle Clematislerden Piluu ve president hasta oldum. Çok tertipli düzenli bir bahçe güzelliğine diyecek kelime yok. Elinize sağlık ben resimlere bakarken bile rahatladım ki sizin bahçe içersinde uğraşırken alacağınız hazı düşünemiyorum

dünyam1 03-05-2012 15:26

Hepsine bayıldım ,çok güzeller..

kartal124 03-05-2012 15:31

Sayın jineop,
Bahçeniz her zamanki gibi çok güzel, büyük bir emeğin ürünü.Kolaylıklar diliyorum.
Size clematislerin arkasına serili olan kafes teli-file şeklindeki malzemeyi soracağım.Bunlar Bauhause'ta satışa sunulan plastik file şeklindeki malzeme midir, clematisler bu malzemede sorun yaşatıyorlar mı?
Selamlarımla.

jineop 03-05-2012 15:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kartal124 (Mesaj 958595)
Sayın jineop,
Bahçeniz her zamanki gibi çok güzel, büyük bir emeğin ürünü.Kolaylıklar diliyorum.
Size clematislerin arkasına serili olan kafes teli-file şeklindeki malzemeyi soracağım.Bunlar Bauhause'ta satışa sunulan plastik file şeklindeki malzeme midir, clematisler bu malzemede sorun yaşatıyorlar mı?
Selamlarımla.

Evet plastik, fileler. Komşum aynı malzemenin metal olanını yapmış. İnce uzun şeritler halinde metal olan çok uzun ömürlü olur. Sadece metal olması sıcaklarda bitkiyi yakabilir diye düşünüyordum. Geçen sene bitki üzerinde metalin olumsuz etkisi olmadığını gözlemledim. Kolay gelsin.

rhepsag67 03-05-2012 15:39

Sevgili Jineop, bahçenize bakılmaya doyulmuyor, herbiri ayrı bir güzellik. Çay ağacı, leptospermum ne kadar şirin duruyor, şahane :)

Adalet Yağcı 03-05-2012 16:14

Ah Jineop ah...
Bahçe şaha kalkmış gibi, Haziranda ne hale gelecek acaba.
Öyle güzel görüntüler sunmuşsun ki yine, ağzım açık kaldı inan.

Bu bahçeyle fazla oynama artık, bu hali fevkalade güzel, her şey çok yerli yerinde, ellerine sağlık canım.

günebakan 03-05-2012 18:05

Sevgili Jineop muhteşem görüntüler bu bahçeyle ev bahçe dergisinin yarişmalarına katılmalısın bence:) Saksılardakilere bayıldım.

jineop 03-05-2012 19:00

2 Eklenti(ler)
Bahçede henüz çözümlenmemiş çok yer var. Bitkileri yerleştirirken boyu, yaprak döküp dökmediği, ışık özellikleri gibi bir sürü konuyu araştırıp düzenlemey çalışmama rağmen yine de istediğim gibi olmuyor. Bitki toprağın organik maddece zenginliğine, sulama durumuna göre yazılanlardan farklı büyümeler gösterebiliyor. Bu tarz aksilikleri not alıp uygun zamanda düzeltmeyi planlıyorum.

Veronicanın en güzel zamanı...

Eklenti 290604

Veronicaya eşlik eden campanula glomerulatalarda çiçeklenmeye başladı.

Eklenti 290605

jineop 03-05-2012 19:10

1 Eklenti(ler)
Büyük saksıda muehlenbeckia, Lysimachia nummularia, İris reticulata, çiğdemler kalıcı olanlar. Küçük kokulu menekşe tohumları atmıştım onlar çiçeklendiler.. Tohumdan yetişen latin çiçekleri, petunya , yıldızpatı ve ancusa capensis ilerleyen zamanda çiçekleriyle bu tabloya eşlik edecekler. Sonuçları bekleyip göreceğiz :cool:

Eklenti 290626

Aysis 03-05-2012 20:12

Sevgili Jineopun bahçesindeki çiçekler baharın ne kadar güzel bir mevsim olduğunu bize anlatıyor.

Baharın insanın nasıl içini ısıtığını, nasıl mutlu ettiğini söylüyor.

Böylesine emek verilmiş oya gibi işlenmiş bir bahçede içilecek bir bardak çayın keyfi nasıldır sizce!..

Elinize gönlünüze sağlık sayın Jineop..

günebakan 03-05-2012 20:25

Mavi renkli çiçeklere bayılıyorum googleden baktım da ancusa capensisin rengide harikaymış İnşallah çabuk açar. Nemophilalar ve kırmızı kurdela sarmaşığı 2 tane tohumun 2 side çok güzel çimlendi umarım çiçeklerini de görürüm:)

gilan 03-05-2012 21:16

Her bitki ayrı güzel, peyzaj ve düzenleme bambaşka güzel. :)

İnsan ne diyeceğini şaşırıyor. ;)

zenfree 04-05-2012 00:15

Beğen beğen nereye kadar? Sevgili jineop gelip görmem lazım bahçeni? :))

gilan 04-05-2012 02:56

Bu arada bahçenin ilk sayfalarında girişin ilk resimlerini gördüm. İlk hali bile çok güzelmiş ama sonradan yeşil cennet olmuş. :)

Önce: http://www.agaclar.net/forum/attachm...4313-giris.jpg
Sonra: http://www.agaclar.net/forum/attachm...8-img_6243.jpg

kılıç 04-05-2012 07:19

Bu bahçeye girdiğimde bakakalıyorum her kare sanki usta bir ressamın tablosu sabah sabah yine bu kadar güzellikle güne başlattığın teşekkürler.

jineop 04-05-2012 07:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 959044)

Çok haklısın. :) Ne zaman isterseniz diye yazacağım yine hava da kalacak. Güler Ablamdan bu konuda yardım almalı...
Gerçi sen sadece bir telefon açsan yeter.
Hepinize çok teşekkürler.

Eser İlhan 04-05-2012 09:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 959044)

Kesinlikle katılıyorum bu sözlere. Hatta öyle çaya filan değil, elde kalem kağıtla gelmek lazım..

jineop 04-05-2012 10:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan (Mesaj 959141)
Kesinlikle katılıyorum bu sözlere. Hatta öyle çaya filan değil, elde kalem kağıtla gelmek lazım..

Yok artık, çok hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Çok öpüyorum...

dünyam1 04-05-2012 10:38

Sevgili jineop çay ağacı dediğiniz tohumu varmı?:D kırmızılı çiçekleriyle harika görünüyor..

Eser İlhan 04-05-2012 10:41

Sevgili jineop, genelde fotoğrafların gücünün farkında olsam da senin bahçende bunun asgaride olacağına eminim. Güzelin, mükemmelin sınırı yok. Gönül hep daha iyisini istiyor. Ama hiç de hayal kırıklığı yaşamayacağımı düşünüyorum doğrusu. Bahçen türler açısından botanik bahçesi gibi olmaya aday ;) Ayrıca çok da estetik. Birgün gelip görmeyi gerçekten istiyorum. Kalem kağıdımı sana göstermem, çantama saklarım :p

Eser İlhan 04-05-2012 10:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 959070)
Bu arada bahçenin ilk sayfalarında girişin ilk resimlerini gördüm. İlk hali bile çok güzelmiş ama sonradan yeşil cennet olmuş. :)

Önce: http://www.agaclar.net/forum/attachm...4313-giris.jpg
Sonra: http://www.agaclar.net/forum/attachm...8-img_6243.jpg

Harika ;) Bu önce / sonra resimlerini çok seviyorum. Kendi bahçem için de çekip arşivliyorum. Sonra bakıp şaşırıyorum.
Burda da öyle olmuş.Bahçe oturmuş, bitkiler gelişmiş. Muhteşem...

jineop 04-05-2012 11:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dünyam1 (Mesaj 959192)
Sevgili jineop çay ağacı dediğiniz tohumu varmı?:D kırmızılı çiçekleriyle harika görünüyor..

Sevgili dünyam1 , tohum oluşumu hiç dikkatimi çekmedi. Ama tohumdan yetiştiren arkadaşlarımız var. Sizin için takip edeceğim. Sevgiler.

jineop 04-05-2012 11:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 958423)
Nemophilaları sonbaharda bahçeye ekmiştim, şimdi nereye ektiğimi bulamıyorum.:( Çiçekleri çok güzelmiş. Bir kere ektikten sonra kendiliğinden yetişmesi benim için artı özellik. İnşallah tohumları kaybetmemişimdir.

Sevgili jineop, bahçen sanki cennette bir köşe.:cool: Hangi birisini sayacağımı bilemedim. Orada olmak istiyorum.:p Sevdiklerinle sağlıkla tadını çıkar inşallah. Sevgiler...

Sevgili arkadaşım çimlenen bitkisinde ilk yaprakları ince oval ve beyaz benekler var. Eminim yakında gözüne çarpar.

jineop 05-05-2012 11:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 958837)
Mavi renkli çiçeklere bayılıyorum googleden baktım da ancusa capensisin rengide harikaymış İnşallah çabuk açar. Nemophilalar ve kırmızı kurdela sarmaşığı 2 tane tohumun 2 side çok güzel çimlendi umarım çiçeklerini de görürüm:)

Senin elinden çimlenmeyen olmuyor. Kırmızı kurdela sarmaşığı geçen ay bu aylarda çiçek açmıştı, kışı atlatamayanlardan:( İlk kışı aynı yerde başarılyla geçirmişti. Şimdi clematislere askı görevi yapıyor. Eline , diline sağlık.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025