![]() |
3 Eklenti(ler)
Bahçe kapısını ve çitlerin bir kısmını saran morsalkım çiçekleri ve kokusuyla geçenlerin dikkatini çekiyor.
Eklenti 284477 Gövdesi tamamen gölge iken çiçeklenmeyen ama uzayan dalları güneşe kavuştuktan sonra bol çiçeklenmeye başlayan bir sarmaşık. Eklenti 284476 Kışın tamamen kuru odunsu dallara dönüşen bitki, eski dalları üstünde sürgünler vermeye başladıktan sonra daha yapraklar bile tam oluşmadan her noktası salkım salkım çiçeklerle doluyor. Eklenti 284478 Hızla oluşan bu süreç insanı şaşkına çeviriyor. Ciddi yoğun kokusu var. Salkımların toplu görünüşü ve her çiçeğin tek görünüşü çok güzel. |
Mor salkım muhteşem görünüyor:)
|
2 Eklenti(ler)
Pulsatilla da kışın tamamen kaybolanlardan, anemonlarla akraba.
Eklenti 284484 Önceki çiçekleri tohum oluşturmaya başladı. |
5 Eklenti(ler)
Saksılar renkleniyor;)
|
2 Eklenti(ler)
Şakayıklar ve bahçe açelyaları tomurcuklar içinde.
|
Saksıdakiler bayıldım harika olmuşlar petunyamı acaba bunlar? Pulsatilla muhteşem umarım tohumları olgunlaşır ve bir kaçı bu tarafa düşer:)
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Ağlayan (Kanayan) kalpler , Dicentra spectabilis çiçeği bu sene de geçen sene gibi 2 dalda çiçeklenmeye başladı. İlerleyen zamanda dallar uzayacak çiçekler büyüyecek.
|
Alıntı:
|
Umarım onlarda tohum oluşturuyorlardır:)
|
Sevgili Jineop, bahçende çiçek patlaması olmuş, süper :cool::cool:
|
Sabah sabah göz gönül ziyafeti güne daha güzel başlanamazdı.Ellerine sağlık sevgiler.
|
Alıntı:
Bunlar mini petunia plants , Petchoa Plant denilen petunya ve calibrachoanın hibridiymiş. Yaptıkları melezin yaprakları petunya gibi yoğun, çiçekleri calibrachoadan biraz büyük. ;) Sevgiler. |
Saksılar canlanmış bile, çok güzeller ellerinize sağlık. Sevgiler.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 284618 |
Muhteşem... muhteşem...
|
Canım bahçen güzelliği ile göz kamaştırıyor.
Pulsatillalar clematislerle de akraba olmasın, tohum yapıları çok benziyor :) |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Anemonun bu rengi muhteşem.
Eklenti 284669 |
2 Eklenti(ler)
İberis sempervirens yaprak dökmeyen, yaprakları ince minik bir kokulu çalı.
Eklenti 284676 Mevsimlik iberis çiçekleriyle çiçekleri aynı. Parlak beyaz inci gibi çiçekleri var. Eklenti 284677 Arkasında clematis yanlarında diascalar var. Bu bölgedeki çiçeklerin rengi iberis hariç koyu pembe ve mor. |
3 Eklenti(ler)
Cornus floridanın çiçekleri büyüdü, rengi artık beyaz.
Eklenti 284678 Eklenti 284679 Bodur karayemişin çiçekleri çok güzel ve çok güzel kokusu var. Eklenti 284680 |
Sevgili Jineop çok güzeller, anemonun rengi gerçekten muhteşem..
|
Pet-choa! Ne de güzel isim uydurmuşlar. :D
Sevgili jineop, bahçeniz baktıkça içimizi açıyor. Hem bitkiler coşmuş durumda, hem de her tarafta benim çok hoşuma giden bir bakımlılık, bir düzen var. :) Bitki çeşitliliğine diyecek bir şey zaten yok. İberis sempervirens'i geçen burada bir kaya bahçesinde gördüm. Dönüp dönüp bir daha baktım, o kadar yoğun çiçekli, o kadar dolu dolu ki. Adını da bilmiyordum, fotoğraf çekme şansım da yoktu, deli olmuştum. :) Neyse sonra bir serada rastladım da rahatladım. :) Kesinlikle bol bol kullanılması gereken bir bitki. Bu arada siz belki tıp bilginizle zaten biliyorsunuzdur ama ben yeni öğrendim: "semper" latince "her zaman" demekmiş, "sempervirens" herdem yeşil, "sempervivum" da herdem canlı. :) |
İnternette gezerken Kızılcığın çok büyük çiçeklisi görüp (Cornus Dogwood) hayran olmuştum. Şimdiye dek bizim fidanlıklarda göremedim ama seninki galiba ta kendisi, çok güzel. Pembe çiçeklisi de varmış galiba.
|
Her kare muh-te-şem!!! :)
|
Alıntı:
Her kare nefes kesiyor hemşo. Emeklerine sağlık, gönlümü hoş eyledin gecenin bu vakti. |
Harika bir bahçe, her çiçek ayrı güzel fotolar da güzel olunca seyreyle... Ayrıca da çok zevkli bir bahçeniz var. Elinize gönlünüze sağlık....
|
Alıntı:
Gelcem kaçısın yok. Çok öptüm. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025