agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kaybettiklerimiz... (https://www.agaclar.net/forum/kaybettiklerimiz/)
-   -   Jineop (Aysel Sözer Özgezer) / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/kaybettiklerimiz/14911.htm)

Adalet Yağcı 31-03-2012 10:51

Alıntı:

Aman direk güneşe koyma, gölgeye koy, suyu da bol olsun demişti', Adalet ablam
Aubertialarım
Ne kadar güzel gelişmiş, çok sevindim.

Önümüzdeki günlerde obrizyaların daha yoğun açacak, şimdilik sadece pembe görünüyor, diğer renklerde açacak mı bakalım, açmasalar da sorun değil, çaresine bakarız.
Bendeki 4 kökten her biri ayrı renk açmış, çok sevindim.

nuray topcu 01-04-2012 21:03

ah ,ah...ne güzellikler göreceğiz daha....her yer temizlenmiş,pırıl pırıl...desenize bu hale gelene kadar ne sahneler oldu oralarda...

kamelyavadisi 02-04-2012 20:08

Teşekkürler

Sayın Jineop;
Bahçeni her ziyaret ettiğimde büyük bir zevkle dolaşıyorum. Sizin gibi dostlar var olduğu sürece doğa zevkimiz hiç kaybolmaz. Her şey çok güzeldi. Emeklerine sağlık.

jineop 03-04-2012 12:27

1 Eklenti(ler)
Helleborus çiçekleri devam ediyor. Uzun soluklu olması gerçekten çok güzel. Tam puan alanlardan;)

jineop 03-04-2012 12:29

1 Eklenti(ler)
Akebia Quinata'nın ilk çiçekleri. Zerafet akıyor:p

sevim4 03-04-2012 13:41

Of ne de güzel süzülüyor.

jineop 03-04-2012 15:57

3 Eklenti(ler)
Geçen sene Doğu Karadeniz ormanlarında mavi çiçekleriyle beni büyüleyen Omphalodes cappadocica ile 10 aydır uğraşıyorum. Gölge, nem ve humusca zengin toprak isteyen bu bitki ile nihayet barıştık. Onu orman gülü ve küpe çiçeklerimin olduğu bölüme çok büyük yayvan bir saksıyla orman menekşesi ve obrizya ile birlikte aranjman yaptım. Artık çok mutlu... Ve tomurcuklar belirdi. İstediği ortamı sağlayana kadar zorlu bir uğraşı oldu. Ama bu tomurcuklar her şeye değer.

Benol Hazaroğlu 03-04-2012 18:49

Sevgili jineop,

Bunlar bizde kendiliğinden çimlerin arasından çıkıyor.
Nem konusunda biz çok şanslıyız.
Yazın çok şikayet etsek de bazı bitkiler nemi çok seviyor.

Vildan Sönmez 03-04-2012 20:18

Akebia, Helleborus, Omphalodes çiçekleri baharda bahçenizi şenlendirmiş ve ender bulunur güzellikte. Fotoğraflar da en az çiçekler kadar mükemmel, tebrikler, teşekkürler....

nuray topcu 04-04-2012 06:40

Orman arajmanınıza ooooooovvvv yooooovvvv diyeceğim geldi..

jineop 05-04-2012 14:04

5 Eklenti(ler)
Renkler artmaya başladı.
Mor salkım bol sürgünde. Giriş kapısının sol tarafındaki görüntüsü. Aşağıdan gelerek, çitleri sardı ve oradan kapıya ulaştı. Kış sonu kuruyan dallarını, düzensiz ve ince yan dalları budamıştım.

Eklenti 280073

Kapının sağ tarafında alacalı cezayir menekşesi var. Geçen sene yerlere kadar sürünüyordu. Dallar kış sonrası birbirine karıştı, sevimsiz bir görüntü oluşturdu. 7-8 Kök ayırıp bitkiyi biraz rahatlattım.
Eklenti 280074
Eklenti 280075

Sarı İris suaveolens açtı. Bodur bir bitki olduğu için saksı aranjmanı yapmıştım.
Eklenti 280076
Eklenti 280077

jineop 05-04-2012 14:33

5 Eklenti(ler)
Clematis montana ve macropetalanın tomurcukları çok belirginleşti. Montana geçen sene onlarca çelik için budanmasına rağmen çok yoğun çiçeklenme gösteriyor. Bu hızla büyürse komşumun bahçesinide saracak görünüyor. :D
Eklenti 280078
Clematis armandii apple blossomun olduğu köşede baston gül ve diğer clematisler var.
Eklenti 280079

Bu bölgenin bitkileri küpe çiçekleri arka kısmı, en önde leptospermum ( çay ağacı ), önde sakız sardunya , bodur aslanağzı, ve yer örtücü olarak pembe gece mumu var.

Eklenti 280080
Eklenti 280082
Leptospermium ve küpe çiçekleri kuytu bir bölge olmasından dolay zorlu kışı atlattılar. Küpe çiçekleri yeni yapraklar çıkarıyor. Bu bölgeye yine pembe beyaz çiçekleri olan yer örtücü phlox tohumlarını da ektim. Şu an kötü görünüyor.

jineop 05-04-2012 14:54

1 Eklenti(ler)
İpomea batatasler gerçekten değişik hava verdiler. Açık renkli olan aldığımda da yaprakları biraz gevşek ve solgundu. Rengi çok hoşuma gittiği için şansımı denemek için aldım. Bakalım toparlayacak mı:confused:

jineop 05-04-2012 15:07

2 Eklenti(ler)
Hummalı çalışmaların arka yüzü çelikler, boş saksılar, tohumlar :dilli:

denizakvaryumu 05-04-2012 15:13

http://www.agaclar.net/forum/calilar/12448.htm

Manuka-çay ağacının kışı çıkarması çok güzel bir haber...

Manuka balı Dünyada aranan ballar arasında ve İstanbul'da manukanın yetişebilir olması bal severler için de iyi bir haber.

Sizin bahçeye USDA zone 9 diyebiliriz :)

jineop 05-04-2012 15:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 941264)
http://www.agaclar.net/forum/calilar/12448.htm

Manuka-çay ağacının kışı çıkarması çok güzel bir haber...

Manuka balı Dünyada aranan ballar arasında ve İstanbul'da manukanın yetişebilir olması bal severler için de iyi bir haber.

Sizin bahçeye USDA zone 9 diyebiliriz :)

Geçen sene erken baharda Büyük Camlıca Fidanlığından almıştım. Leptospermumu çok beğeniyor , biliyor ama iklim yüzünden almıyordum. Fidanlıkta yaprakları biraz kararmış ama canlı, hatta o haline rağmen kırmızı tomurcukları görünce ısrarla satıcıya sordum. Geçen kışı burada (Alemdağ) ve korunmasız geçirdi. Biraz karardı ama bir şey olmadı sözlerinden cesaretlenerek oldukca ucuza almıştım. Çok şükür kışı atlattık...::)

Adalet Yağcı 05-04-2012 16:26

Bu bahçe ile ve bahçenin güzel sahibesi ile yarışmak mümkün değil :)
Bu kadar yoğun bir tempoda bütün bunları nasıl başarıyorsun ?
Yoksa senin tatlı cadı Sementha ile bir akrabalığın mı var :)

Nevzat 05-04-2012 16:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 941318)
Bu bahçe ile ve bahçenin güzel sahibesi ile yarışmak mümkün değil :)
Bu kadar yoğun bir tempoda bütün bunları nasıl başarıyorsun ?
Yoksa senin tatlı cadı Sementha ile bir akrabalığın mı var :)

Ben yarışmayı aklımın ucundan bile geçirmem, olsa olsa kopya çekmeye çalışırım.:o

nardane 07-04-2012 23:54

Sevgili jineop , bahçenizi yeni gezdim.Bu güzel bahçeyi nasıl kaçırmışım kendime hayıflanıyorum.Bahçeniz bitkileriniz harika .Emeklerinize sağlık.
Bundan sonra sık sık ziyaretinize geleceğim.
Selamlar .

jineop 09-04-2012 08:25

Sevgili arkadaşlarım, çok güzel bahçeler var. En güzel bahçe kategorisinde ben de yarışamam. Ama yeni bir yarışma konusu olursa gelişme gösteren bahçeler adı altında o zaman yarışırım valla:D
Tüm dostlara teşekkür ederim.

jineop 09-04-2012 08:30

Geçen kışı başarıyla atlatan ,
Ada begonvili, abutilon, kırmızı kurdela şarmaşığı ve brugmansia hala uyanmadı. Endişeli bekleyişim devam ediyor. Onlar için umutlarım devam ediyor. Bodrum papatyalarının hepsi, çalı paptyalarının bir kısmı artık yok. :(

Orhan Özbilgiç 09-04-2012 09:09

Dilerim, endişe ile bekledikleriniz bari sizi sevindirir.
Ben Abutilon için ''O ölmez, köke yakın bölümlerinden yeni sürgün verir.'' diyebiliyorum.
Brugmansia içinde benzer şeyleri, geçen sonbaharda siz söylemiştiniz gibi geliyor. Yanılıyor olabilirim.:confused:

Ammaaa...Herşeye rağmen bahçeniz, zengin ve o ölçüde güzel.:)

jineop 09-04-2012 09:26

Sevgili Orhan Öğretmenim, doğru hatırlıyorsunuz. Brugmansia bu aylarda canlanmış, çok hızlı büyümüş ve bol çiçek açmıştı. Umarım yine öyle olur. Sevgiler.

ipektuğçe 09-04-2012 13:36

Sevgili Jineop,sayfanıza her uğramam da Helleborus ve Akebia Quinata dönüp dönüp bakıyorum.Çoook güzeller yaaa,bu sayfa bitsede geriye dönüp yine bakarım ben onlara:p Maşallah diyorum,aman nazar değmesin :p

jineop 09-04-2012 13:48

4 Eklenti(ler)
Tüm bitki delilerine duyurulur. Meyveleri hafif ekşimsi ama bol meyve veren yaprak dökmeyen bu böğürtlen cinsini bulduğunuzda kaçırmayın. Adı Thornless yazıyordu etiketinde...
Eklenti 281197
Saksıda yetiştirmeye uygun. Dantel gibi yapraklarını dökmüyor. Hızlı büyüyor, hastalanmıyor ve dikensiz.
Eklenti 281198

Dikey çilek ağacımdaki çileklerim tomurcuklar içinde.
Eklenti 281206
Frenk üzümü geçen sene olduğu gibi bu sene de çok meyve verecek görünüyor.
Eklenti 281205

jineop 09-04-2012 14:14

5 Eklenti(ler)
Lalelerim açmaya başladı. Arkada görünenler clematisler.
Eklenti 281207
Eklenti 281208
Anemonlar çok güzeller.
Eklenti 281209
Eklenti 281210
Akebia iki farklı çiçekleniyor.
Eklenti 281211

jineop 09-04-2012 14:21

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 939948)
Geçen sene Doğu Karadeniz ormanlarında mavi çiçekleriyle beni büyüleyen Omphalodes cappadocica ile 10 aydır uğraşıyorum. Gölge, nem ve humusca zengin toprak isteyen bu bitki ile nihayet barıştık. Onu orman gülü ve küpe çiçeklerimin olduğu bölüme çok büyük yayvan bir saksıyla orman menekşesi ve obrizya ile birlikte aranjman yaptım. Artık çok mutlu... Ve tomurcuklar belirdi. İstediği ortamı sağlayana kadar zorlu bir uğraşı oldu. Ama bu tomurcuklar her şeye değer.

İlk çiçekleri ve hızla artan yeşil yapraklar... İyiye gidiyoruz.

Eser İlhan 09-04-2012 14:24

Sevgili jineop, 1167 no.lu mesajın ilk resminde sol kenarda görünen odunsu sarmaşık gövdeleri de clematislere mi ait? O kadar kalınlaşabileceklerini düşünmemiştim :)

jineop 09-04-2012 14:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan (Mesaj 943407)
Sevgili jineop, 1167 no.lu mesajın ilk resminde sol kenarda görünen odunsu sarmaşık gövdeleri de clematislere mi ait? O kadar kalınlaşabileceklerini düşünmemiştim :)

Piluu ve John Paul onlar:D Montana rubens tek gövde ama, kalınlık bunların nerdeyse 2 katı.

denizakvaryumu 09-04-2012 16:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 943387)
Tüm bitki delilerine duyurulur. Meyveleri hafif ekşimsi ama bol meyve veren yaprak dökmeyen bu böğürtlen cinsini bulduğunuzda kaçırmayın. Adı Thornless yazıyordu etiketinde...
Eklenti 281197
Saksıda yetiştirmeye uygun. Dantel gibi yapraklarını dökmüyor. Hızlı büyüyor, hastalanmıyor ve dikensiz.

Thornless evergreen

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025