agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kaybettiklerimiz... (https://www.agaclar.net/forum/kaybettiklerimiz/)
-   -   Jineop (Aysel Sözer Özgezer) / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/kaybettiklerimiz/14911.htm)

jineop 29-02-2012 16:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Uzaylı (Mesaj 918019)
Sayın jineop; Sizin aynı zamanda lir olduğunuzu öğrenmek güzel oldu. Çeşitli sayfalarda fotoğraflarınız ve size övgülerden bahçenizi çok merak ediyordum. keşfetmiş olmaktan çok mutluyum. Daha tam anlamıyla gezemedim ama çok şeyden fikir kapacağımdan eminim. Artık takip edecek bir bahçe daha var. Benim ise ulaşmak için çok işim var çookk...

Saygılar, sevgiler...

Sevgili Uzaylı, uyduruk şeyler çok yaparım. Uçuk, kaçık:D . Her zaman beklerim. Sevgiler, teşekkürler.

Periş 29-02-2012 19:24

Sevgili Jineop bahçenizi zevkle gezdim rengarenk cıvıl cıvıl bir bahçe maşallah ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler ;)

fatma sunay 29-02-2012 19:38

Sayın jineop;

Bu bahçe tam benlik siz herşeyi yerli yerinde kullanmışsınız ağaç kabukları dallar çok hoşuma gidiyor herseferinde zevkle geziyorum.
Ama siz gargamele çok arka çıkıyorsunuz o da sizden yüz bulup bize hava atıyor olmaz.
Gerçi sizin bahçe bizimkilerini sollar ama genede yarıştan çekilmeye hiiiiiiçççççç niyetimiz yok.

Selamlar...

jineop 01-03-2012 15:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Periş (Mesaj 918681)
Sevgili Jineop bahçenizi zevkle gezdim rengarenk cıvıl cıvıl bir bahçe maşallah ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler ;)

Çok teşekkürler, sevgiler...

ciceksever70 01-03-2012 20:58

Jineopcugum hostalari ayirma zamani geldi mi yoksa kacirdim mi yine? Zaten saksisi catlamis kisin degistirmem lazim. Gübrelemek gerekiyor muydu acaba onlari? Cok sordum degil mi? Sevgiler.

nuray topcu 01-03-2012 22:07

Jineop gelmiş hoş gelmiş.ilk forum öğretmenim,benim gibi bir acemiyle az uğraşmadın ablacım,sevgilrimle..

alcen 01-03-2012 22:27

Anlaşıldı ne zaman daralsam soluğu bu bahçede alacağım..
klematislerin ne güzel gelişmiş,özel birşey uyguluyormusun merak ettim
kışta bile çiçeklerin açmış maşşallah.
Daglardan baharda sana çiçek soğanı söküp yollıyacağım, memleket hatırası.
Sevgiler canım...

jineop 01-03-2012 22:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 919033)
Jineopcugum hostalari ayirma zamani geldi mi yoksa kacirdim mi yine? Zaten saksisi catlamis kisin degistirmem lazim. Gübrelemek gerekiyor muydu acaba onlari? Cok sordum degil mi? Sevgiler.

Sevgili arkadaşım, yaz sonu bölündünü biliyorum. Ağustos ayı en ideal zaman diye okumuştum. Çok gübre ihtiyacı duymuyor. Yanmış koyun gübresi kışa girmeden tüm bahçeye uygulamıştım. Ama ihtiyaç hissedersen Gübre olarak NPK 10 10 10 önerilmiş. Çok öptüm...

jineop 01-03-2012 23:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alcen (Mesaj 919110)
Anlaşıldı ne zaman daralsam soluğu bu bahçede alacağım..
klematislerin ne güzel gelişmiş,özel birşey uyguluyormusun merak ettim
kışta bile çiçeklerin açmış maşşallah.
Daglardan baharda sana çiçek soğanı söküp yollıyacağım, memleket hatırası.
Sevgiler canım...

Sevgili hemşom clematis çok cabbar bir bitki. Kök sistemi çok kuvvetli. Doğru zamanda ve türüne göre budama çok önemli. Mutlaka budamak lazım. O çelimsiz dallar gidiyor ana gövde kalınlaşıyor ve odunsu hale dönüyor. Budanmasına rağmen aynı hızda eski haline geliyor ve tomurcuktan geçilmiyor. Kışa girmeden her clematisin dibine 1 karış kapatacak kadar yanmış koyun gübresi atıyorum. Kış boyu toprağa işliyor, toprağı kabartıp havalanmasınıda sağlıyor. Bahar başında dibe dökülen kurumuş yaprakları ve gübreli toprağın bir kısmını topluyorum. Onları kompost yapıyorum. Potasyum, demir , yeni toprak ve organik kompost gübresi karıştırıp diblerine serpiyorum.
Çocukluğumdan çöplemeleri hatırlıyorum. Çok öptüm.

Yücel Canpolat 02-03-2012 00:04

Sevgili jineop geçen yaz sonu bir klematis diktim on cm.kadardı, büyüdü yani otuz cm.kadar ve çiçekte açtı,gecen baktım toprak üstü kurumuş kök kısmına bakmadım umarım canlanır.

ciceksever70 02-03-2012 07:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 919127)
Sevgili arkadaşım, yaz sonu bölündünü biliyorum. Ağustos ayı en ideal zaman diye okumuştum. Çok gübre ihtiyacı duymuyor. Yanmış koyun gübresi kışa girmeden tüm bahçeye uygulamıştım. Ama ihtiyaç hissedersen Gübre olarak NPK 10 10 10 önerilmiş. Çok öptüm...

Sevgili jineop, Almanca sitelere de baktim Almanya icin nisan ayi uygun olarak verilmis. Sanirim bize de uyar. Ben bir sansimi deneyecegim cünkü nasil olsa saksiyi degistirmek zorundayim. Öptüm.

jineop 02-03-2012 09:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat (Mesaj 919181)
Sevgili jineop geçen yaz sonu bir klematis diktim on cm.kadardı, büyüdü yani otuz cm.kadar ve çiçekte açtı,gecen baktım toprak üstü kurumuş kök kısmına bakmadım umarım canlanır.

Yücel Abi, hiç merak etmeyin, kökleri sağlamdır ve çok yakında sürgün verir.Sakın ellemeyin, kökün olduğu yerin etrafını ortası yaklaşık çapı 1 karış açık kalacak sekilde etrafını ağaç kabukları ya da malçla kapatmanızı öneririm. Selamlar.

jineop 02-03-2012 09:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 919249)
Sevgili jineop, Almanca sitelere de baktim Almanya icin nisan ayi uygun olarak verilmis. Sanirim bize de uyar. Ben bir sansimi deneyecegim cünkü nasil olsa saksiyi degistirmek zorundayim. Öptüm.

Sevgili arkadaşım eğer kök bölmeden sadece saksı ya da yer değişikliği yapacaksan nisan ayı en güzel zaman. Ama kökü bıçakla 3-4 yıldan sonra bölmek istersen ideal zaman yaz sonu. Bilmem anlatabildim mi? Çok öptüm.

Orhan Özbilgiç 03-03-2012 06:13

Sevgili jineop;

Alcen' in bahçesinde, salıncak örtüsünden sera olarak yararlandığınızı yazmışssınız.
Eşim ve bende aynı şeyi düşünmüştük. Malum her sene bir çok bitkiyi tohumdan üretmek gerekiyor. En azından yerli domates türleri vs. Bugünlerde gidip, kalınlığının, bir veya en fazla iki yıllık kullanım amaçlı sera için, yeterli olup olmadığını kontrol edecektim.

Bu durumda kontrol etmeme gerek kalmadı. Sağolun. Siz aynı amaçla denemişsiniz ve olmuş. Bugünlerde gidip alacağım. Gerçi ben nisan sonuna kadar İstanbul'da olacağım ama bakarsınız, o zamana kadar satıştan kaldırabilirler.

Deneyimizi aktardığınız için çok teşekkür ederim. Kolay gelsin.

tturt 03-03-2012 09:47

Sayın Jineop,

Bahçeniz çok keyifli, çiçekleriniz harika ellerinize sağlık. Sağlık içinde bahçenizde güzel günler temenni ederim.

jineop 03-03-2012 10:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tturt (Mesaj 919815)
Sayın Jineop,

Bahçeniz çok keyifli, çiçekleriniz harika ellerinize sağlık. Sağlık içinde bahçenizde güzel günler temenni ederim.

Sevgili tturt çok teşekkürler. Sağlık ve güzellik tüm ağaçlarnete olsun. Ege'yi çok öptüm, eşinize selamlar.

loveflower 04-03-2012 19:14

Sevgili jineop, ne zamandır siteye çok sık uğramıyordum,bahçeden de bugün haberim oldu.,1 yılı henüz dolacak olan bir üye olarak. Sevgili ahmeterin bahçesinde kullanıcı adınızı değiştirdiğinizi gördüm. Sonra sizin sayfanıza bakmak istedim ve çok güzel supriz oldu bana. Kaktus ve sukulent sayfanızın yanında bütün güzelliklerinizi görebileceğim bahçe sayfanız varmış:) Çok sevindim :) :)
Gezdim bahçenizi, tam tahmin ettiğim gibi zerafet, güzellik akıyor her yerinden. Muhteşemsiniz:)

nergis akasya 05-03-2012 08:46

Merhaba........ Ellerinize sağlık inanın kendimi bir türlü alamadım bahçenizden .ço güzel yapmışsınız.Doyamadım seyretmeye sizi sürekli izleyeceğim galiba .Tek kelimeyle harika.Ben yalovadayım ama inanın çok çeşitli çiçeğim yok yeni başladım yetiştirmeye.Zinna çiçeği ekmek istiyorum ama çok uzun boylu oluyor galiba bahçenizde gördüm ortalama kaç santim boyundaoluyor.zira çok uzun boylu çiçeklerin bakımı zor oluyor.birde bende petunya tohumu var ne zaman ekeyim.ayrıca geçen yıldan kalan petunyam var sepette ben poşet geçirerek kıştan korudum hala sağlıklı bu sene budamam gerekirmi.çok soru sordum galiba rahatsız etmeyeyim sizi.size yalovadan sevgiler gönderiyorum kolay gelsin sizi izlemeye devam.

nergis akasya 05-03-2012 08:50

Bir şey daha küpe çiçekleriniz mükemmel .saksıdalarmı yoksa direk bahçedelermi .muhteşem görünüyorlar kışın nasıl koruyorsunuz.bakın yine çok soru sordum .ne yapayım bu kadar muhteşem bahçeniz var bize bilginizden faydalanalım olurmu çokkkkkkkkkkk teşekkürler.sevgiler.

jineop 05-03-2012 13:01

Sevgili nergis akasya, zinnia boylu bir çiçek. Yetiştiği toprak fakirse ve suyu azca boyu çok uzamıyor. Verimli şartlarda 1 metreyi bile bulabiliyor. Konu başlığında da sanırım cevabını bulabilirsiniz. Petunya tohumları için ideal ekim zamanındayız. İç mekanda daha çabuk çimlenecektir. Geçen seneden olan petunyaların uç kuru kısımlarını donlar geçtikten sonra budamayı düşünüyorum. Küpeliler 3 yıldır dışarıdalar. Basit naylon örtü ile koruyordum. Bu sene koruma konusunda çok başarılı olamadım. Sonuçlarını önümüzdeki aylarda göreceğiz.
Sevgiler...

bursaci 05-03-2012 15:32

Merhaba sayın jineop

bahçeniz geçekten çok güzel yaratıcılığınız da ayrıca ilgimi çekti

bir sorum olacak baston gülünüzü korumaya alırken *** demirlerini toprağa gömme diniz sanırım ? gömdü iseniz köklere zarar vermeden nasıl başardınız merak ettim ?

4 adet baston gülüm için uygulamanızın detaylarını bilmek isterim...

jineop 05-03-2012 15:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bursaci (Mesaj 920952)
Merhaba sayın jineop

bahçeniz geçekten çok güzel yaratıcılığınız da ayrıca ilgimi çekti

bir sorum olacak baston gülünüzü korumaya alırken *** demirlerini toprağa gömme diniz sanırım ? gömdü iseniz köklere zarar vermeden nasıl başardınız merak ettim ?

4 adet baston gülüm için uygulamanızın detaylarını bilmek isterim...

Sayın bursaci, acemi şansı olmuş:o Şimdi olsa yapmam. Şans eseri kökler zedelenmemiş.

bursaci 05-03-2012 15:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 920953)
Sayın bursaci, acemi şansı olmuş:o Şimdi olsa yapmam. Şans eseri kökler zedelenmemiş.

doğrusu bende şaşırmıştım ilk gördüğümde
zira bir sürü proje düşündüm bu konu ile alakalı düşünmeye devam edeceğim sanırım =))

Doğayla Barış 14-03-2012 22:18

Bayramınız kutlu , her gününüz çok çok mutlu olsun sevgili jineop.
Sevgiyle kucaklıyorum. :)

jineop 15-03-2012 07:58

Merhaba, dün 6 ayı dolan kompost materyalini sebze bahçesinin toprağına yaydım. Fosfor kaynağı olsun diye yetiştirdiğim baklaları söktüm. Bel ile onları ufaladıktan sonra bakla, kompost materyallerini eski toprakla yaklaşık 30cm derinliğe ulaşacak şekilde harmanladım. Tohumdan yetişen saksıdaki marulları toprağa geçirdim.
15 gün ara ile iki kez bordo bulamacı atıldı. Ayrık otlarını temizledim. Tüm ağaç kabuklarını toplayarak önce bulaşık deterjanı ile yıkadım . Cuvallara doldurdum. Mantar ve böcek ilacı yaptıktan sonra cuvalda 1 gün bekletip kurumaları için verandanın su almayan yerine bıraktım.
Kendiliğinden çıkan iberis ve hazeranları grublar halinde toparlamaya çalıştım.
:p

alacakaranlik 15-03-2012 08:20

:) Çalışmaya devam . Bu kadar iş yoğunlunuz arasında, bir okadar bitkiler için uğraşmanız takdire şayan doğrusu :)

Saygılar abla :)

Tura 15-03-2012 13:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 925614)
Merhaba, dün 6 ayı dolan kompost materyalini sebze bahçesinin toprağına yaydım........Kendiliğinden çıkan iberis ve hazeranları grublar halinde toparlamaya çalıştım.
:p

Bayramınızı böyle kutladınız öyle mi.

jineop 15-03-2012 21:55

1 Eklenti(ler)
Yine karlar altındayız:(

berrinb 15-03-2012 22:19

Sevgili jineop kolay gelsin,bahar hazırlıklarına başlamışsınız...ağaç kabuklarını ne yapacaksınız ..merak ettim...Aksesuar olarak mı kullanacaksınız..Yoksa başka bir yerde mi...??....

Bende çam kozalaklarının dişlerini bu şekilde kuruturum ..bazı süslemelerde kullanırım...:))

jineop 16-03-2012 06:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 926136)
Sevgili jineop kolay gelsin,bahar hazırlıklarına başlamışsınız...ağaç kabuklarını ne yapacaksınız ..merak ettim...Aksesuar olarak mı kullanacaksınız..Yoksa başka bir yerde mi...??....

Bende çam kozalaklarının dişlerini bu şekilde kuruturum ..bazı süslemelerde kullanırım...:))

Sevgili berrinb, ağaç kabuklarını rogar kapaklarının üstüne seriyorum. Üstüne saksıları yerleştiriyorum. Büyük olanları destek çubuklarına giydirebiliyorum. Saksı yapmakta kullanabilirsiniz. Sonbaharda dış sınıra diziyorum. Kış boyu orda kalıyorlar. Az da olsa yabani otların bahçeye istilasını önlüyorlar. Sevgiler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025