![]() |
Çok:)
Itır yetiştirme başlığında isterseniz alıp göndereyim diye sormuştum, sanırım görmediniz. Benimki büyümekle meşgul. Eğer bahara doğru hala ıtır bulamamış olursanız, size çelik (ya da pazarda yetişmiş bulursam) gönderirim. |
Sevgili Defne,
Arıyorum,eger bulamazsam haber veririm. Çok teşekkür ederim.Sevgiyle kalın. |
Jineop yine mis gibi kokular arasında dolaştım. Lisilere hayran olmamak elde değil.
Emeğinize yüreğinize sağlık. Sevgilerimle... |
bu çiçeğinizin adı ne? nereden temin etmiştiniz acaba? muhteşem(tablo)gibi görünüyorlar.elinize sağlık.nice emek ve sevgiyle büyüttüğünüz bu güzellikleri bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim.
|
3 Eklenti(ler)
Sevgili Özbey,
Lisianthus ya da lalegül..Sevgili Kgursan fidelerini yollamıştı.Bakın bu resim de arkadan çekilmiş...Ve nadir morlar da açmaya başladı. Hepinize ben teşekkür ederim. |
Sevgili Jineop lisilerinizi izlerken mest oldum bakakaldım; olursa tohumlarınıza sahibim (yakın olsak çalardım) bu gün iskenderundaki büyük marketlerin hepsini dolaştım tohum ya da fide satanı yoktu hiç :(.
Dedem in bahçesinde ıtır var isterseniz dalından gönderebilirim . |
Sevgili Hüzün,
Tohum almak zor olmayacak sanırım.Size gönderirim.Itır ordan buraya gelene kadar telef olur ikinci bir kayba içim razı değil,yine de teşekkür ederimSevgiler. |
sevgili Jineop sizin çan sarmaşığı varmı?
|
şu güzelliklere yazacak daha güzel bir şey bulamıyorum.maşallah,nazar değmesin.hepsi çok muhteşemler.
tohumu alabilirseniz şimdiden sıradayım:)) |
Sevgili Jineop, Lisianthus madalyasını hak ettiniz, sanırım Kgursan bey de şaşırmıştır bu güzelliklere, bahar sonunda bir sera lisianthusu hastalandıkları için atmak zorunda kalmıştı biliyorsunuz.
|
Sevgili Jineop, lisilerin değil tohumlarını toplamak, ticaretini bile yaparsın bu gidişle.
Maşallah, coştukça coşmuşlar. :) |
Sevgili Dostlar,
1 hafta içinde mantar ilacı dahil herşeyi yapmama ragmen 2 günde 4 lisi komple kurudu,dibin hemen üstünden kestim ,belki dipten sürgün verir diye ... Geri kalanlar sağolsun diyerek üzüntümü hafifletmeye çalışıyorum.:( |
Üzüldüm şimdi, nazarımız değmemiştir umarım.
Neden kurudu ki? |
Sevgili Ülker,
Sizlerin nazarının değmediği kesin,site de çocuk parkına gelen her insan şöyle bir durup bakıyor:) |
Ne yapalım, "kalan sağlar bizimdir" deyip, avunacağız artık.
Bakalım seneye ben neler yaşayacağım, serüvene tohumla başlayacağımı düşünürsek, yolum çok uzun. Nazlı gelinimiz kabak ne oldu? son gördüğümde bir tane vardı üzerinde. |
Sevgili Jineop, değil çocuk parkına gelenler, bahçene tur düzenlemek lazım artık.
Kamil Bey'e yaptığın davetin peşine takıldım, geldim. Ne iyi etmişim. gözlerim kamaştı. Lisiler ve herşey mükemmel. |
Sevgili jineop tohum göndeririim demeniz bile beni ve iki kızımı çooook mutlu etti, çünki onlar da bayıldı bu güzellere, şimdiden teşekkkürler, tohumlar hazır olunca adresimi yazarım.
tekrar teşekkürler ıtır için teklifim geçerlidir hala. |
Sevgili jineop size gönderdiğim ıtırın kardeşi büyüyor ablası öldüyse yerine onu gelin veririz.
|
Sevgili jineop,
Hem ıtırım var çelik alınacak gibi, hem de Yenişehir'de oturuyorum. Uygun mudur? |
Güzel Arkadaşlarım,
Güzelliklerinizle geliyor,geri de güzellikler bırakarak gidiyorsunuz. Sevgili Gurur lütfen benim için çelik alın,hepinize çok teşekkür ediyorum. Sevgili Fatma Dündar, Çan sarmaşığım yok,mesaj kutun dolu olduğu için özel mesaj yollıyamadım. Sevgili Ülkü, Keşke nazlı gelin demeseydim, toplam 3 sus kabağım var,bir tanesi çok büyük lamba yapmaya uygun ,ama diğerleri ancak çerez tabağı olur. Mutfak camına sardırdığımı yapraklarında benekler başladıktan sonra kurumaya başladı,görüntü çok çirkinleşip kabak oluşmayınca onu söktüm,kompost tankına yaptıklarım da 2 küçüğü oluşturduktan sonra kurumaya başladı ,onu da söktüm.Şimdi sadece 1 tane toprakta olan var o büyük kabak verdi,ama alt dalları aynı şekilde olup,kurudu.Yani çok başarısız bir uygulama oldu:( Sevgiyle kalın. |
Seneye değil lamba avize yapacak büyüklükte kabak tohumları benden. :)
Sanırım Çağatay Bey'in bohçasından çıkan tohumlardan yetişen Süs Kabağı inanılmaz büyüklüğe ve ağırlığa geldi. (bence) :) Ama bahçenin yarısını ona ayırmanız gerekiyor. Hiç durmadan uzuyor, kol atıyor... |
Sevgili Limon,
Seneye inşallah bu hayalimi sizin tohumlar sayesinde gerçekleştirebilirim.Hayalimse şuydu, Sitede ki tüm arkadaşları çağırıp,kabak süsleme günü yapacaktım:(Sevgiyle kalın. |
Bugün itibariyle küçük bir saksıda mis kokulu ıtırınız var bilin burada.
|
Sevgili Gurur,
Çok teşekkür ederim.Sevgiler. |
Sevgili Volare,
Çok güzeller,teşekkür ederim.Sevgiyle . |
Merhaba, iki gündür gez gez bitmedi, bilinki eliniz bereketli, adeta kibelesiniz :) o gül hatmi bi karış boyuna bakmadan o koca çiçeği toka gibi nasıl açmış,lianthuslar en bayıldığım çiçek zaten, gs li oluşunuz çiçek renklerine yansımış kırmızı begonyolar, çok karışık ama ayrı ayrı müthiş çiçekler, ben çok sevmeme bayılmama rağmen acı biber diksem böceklenir yaşamaz:( tek yaşatabildiğim sukkulent ve kaktüs, birde zıpçıktılar, ektiğim stapellam bile ölsemi yaşasamı öylece düşünür durur;) demek elden gidiyor, çiçek sevdam yüzünden bi karış balkonda tarım yapacağım diye gözüme yukka yaprağı battı, aynı gözüme kızım parmağını soktu ve sonuç kornea lezyon, gözüm dikiş tutmaz oldu, çok içtensiniz, size böyle yazabildim eskiden beri tanıdığım biri gibi, işimin arasında arada bakıyorum yeni bir heyacan, çılgınca sayfaları açıyorum harika çiçeklere bakmak için, onca güzel çiçeği yetiştiren, arsız su kabağını niye yetiştiremez:) bizim burda kabak boyarlar hediyelik eşya olarak, su kabağı benim için ayrık otu gib bişeydir, arsızca her yerde yetişen, kendim yetiştirmesemde etrafımda çocukluğumdan beri gördüğm için öle geliyor, emin olun eksem onuda tuttıramam, merak ettğim bunca güzel çiçeği istek ve bakım güzel yetiştirirde, bin kez maşallah hiçmi eğri yamuk kuru olmaz, çiçekçi gibi, acaba ilaç falanmı yapıyorsunuz onu merak ettim, hem jinekolog hem, sevgi dolu, çiçek sever süper yani. Şahsen ben 3. doktorla doğum yaptım, keşke tüm meslektaşlarınız sizin gibi sevgi dolu ve dürüst olsa, eviniz bahçeniz harika, Allah içinize sindirsin, mutlu ve sağlıklı yaşatsın sevdiklerinizle
|
Sevgili Gala,
Aramıza hoşgeldiniz.Yüzümün nasıl kızardığını görmenizi isterdim. Yazdıklarınız çok hoş .Çok teşekkür ederim. Kabaklar çok güzel çimlendi ,çok eski tohum olmalarına rağmen,hikayesini daha önce yazmıştım.Çok hızlı,bol minik kabaklar verdiler.Sonra başlayan aşırı rüzgarlar,ve bitişik bahçenin salatalıkların da başlayan hastalık benimkilere de bulaşınca bozuldular. Yine de 3 küçük bir tane büyük süs kabağım oldu. Çok özenerek ,çok isteyerek ekilen tohumlar gerçekten ya çıkmıyor ,ya da çıkıp sonra başlarına birşey geliyor.Sebze bahçesinin olduğu yerde tohumları ayırıp,sonra ekiyorum. Nasıl oluyorsa sebzelerin diblerin de uçan,kaçan tohumlar bakıyorum çıkmış. O yüzden tohum ekerken nasıl olsa çıkmaz diyerek ekmeyin,rahat olun. Okşayın hatta onları bakın nasıl çimlenecekler.Doğum yapan canlının türü ne olursa olsun ona şefkat göstermeyecek canlı olduğunu sanmıyorum.Sizi çok öpüyorum.Sevgiyle kalın . |
sevgili jineop,
olmayan süs kabaklarınıza üzülmeyin.bende geçen seneden kalan(küçük süs kabağı)) tohumları olacak.bu sene ekmemiştim.size onlardan isterseniz gönderebilirim. |
Sevgili Jineop beyaz Solanyum sarmaşıkmı?
|
Sevgili Özbey,
Çok sevinirim ,teşekkür ederim. Sevgili Güngör Salman, Beyaz solanyum,şarmaşık değil,tijli Sevgiler. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025