![]() |
3 Eklenti(ler)
Doğanın hediyeleri, renk çok güzel koku çok yoğun. Yayılma arzusu yüksek, yan kollar atarak her yeri sarmaya çalışıyor. Her yeri sarabilir:p
Viola Odorata, orman menekşesi |
1 Eklenti(ler)
Yine doğadan İris suaveolens bodur süsen. Kremsi sarı rengi henüz açmadı.
|
4 Eklenti(ler)
Nergisler ve çiğdemler açmaya başladılar. Kışın kaybolan bitkilerle aynı yere ekmiştim. Bu şekilde uzun süreli boşluk olmuyor.
|
bahçe
sayın Jineop
bahçeniz ve şirinleriniz çok güzel gözlerin yorgunluğunu giderecek kadar... en son kareyi izninizle ekranıma arka plan olarak kaydettim. iyi çalışmalar dilerim |
Clematis başlığından tüyo aldım. ''Montana ve bir diğer tür açmaya başlıyor.'' Diye.;)
Galiba çok kısa bir süre sonra, onlarıda bahçenizde göreceğiz.:eek: |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Clematis armandii 'Apple Blossom , elma çiçekli ve kokulu olan ;) Tomurcuklar içinde...
|
1 Eklenti(ler)
Akyıldızlar 1-2 gün çiçekli kalıyorlar. Bu güzelliğin sürekli çiçek açtığı formu geliştirilse vazgeçilmez olurdu:cool: Çiçeklenme peryodu çok kısa.
|
1 Eklenti(ler)
Iris reticulata yumrusunun poşetinde 6 tane vardı, sorunsuz büyüdüler. 3 ay önce toprakla buluşmasına rağmen hemen çiçekleriyle göz dolduruyorlar. Boyları yaklaşık 1 karış, çok şirinler.
|
5 Eklenti(ler)
Havaların ısınmaya başlaması ile kuru dalların budanması, kuru yaprak ve çöplerin toplanması , clematis desteklerinin hazırlanması , kendiliğinden çıkan bitkilerin grublandırılarak yeni yerlerine akratılması gibi işlerle çok yoğun çalışmalarım başlamış oldu. Bahçe gözüme hiç güzel görünmüyor. Ama 1-2 ay içinde çok farklı olacak biliyorum. Kış sonrası bahçeden genel görüntüleri sizlerle paylaşmak istiyorum. 1-2 ay içinde neler olacak birlikte görebilelim diye.
|
5 Eklenti(ler)
Saksıların bir kısmına çan çiçekleri, bir kısmında laleler ve latin çiçeği gibi tohumları bir arada ektim. Laleler çiçeklerini bitirince saksı boş kalmasın diye.:p
|
3 Eklenti(ler)
Geçen sene aldığım pulsatillalarım çiçek açtı. Güneşte tam açık olan çiçeği güneşin azalmasıyla ters lale gibi bir görüntüye geçti.
|
2 Eklenti(ler)
İlk bitkilerimden pierisler çiçek açtı. Çalı iberis tomurcukta. Bu iki bitkiyi tüm bitki delilerine öneririm. Çalı iberis mevsimlik değil. Bahardan sonbahara kadar bildiğimiz beyaz diğer iberisler gibi çiçeklerini açıyor. Bodur bir bitki. Konu başlığı açtığımda ayrıntılı bilgileri sizlerle paylaşacağım.
|
1 Eklenti(ler)
Akebia Quinata, bol tomurcuk , bol sürgün vermeye devam ediyor. Yaprak formu çok güzel, zahmetsiz, hızlı büyüyor ama çiçeklenme süresi ne yazık ki kısa. Sevgili Jezebelin köklendirilmiş Akebia Trifoliata göndermişti. Yaklaşık 6 aydır en ufak bir kıpırtı olmazken sanırım sürgün veriyor. İki bitkiyi yanyana diktim. O güzel çikolata kokulu meyvelerini ve sonrasında oluşan tohumları hep birlikte görebilmek için.
|
Sevgili Jineop herzaman zevkle gezdiğim ve bitki çeşitlerine hayran olduğum bahçenizi yine zevkle gezdim.Bahar gelmiş ne güzel.Şu anda İzmir deyim.Burada havalar çok güzel çiçekler açmış vaziyette.Bahçemi özledim.Daha ben tohumlar dikeceğim.Tahminen 60 çeşit üstü ne zaman dikeceğim ne zaman büyüyecek merak ediyorum.Bizde havalar daha soğukmuş.Gidinceye kadar ısınır herhalde....
|
Bence bahcenin bu hali bile cok güzel. Afacan kizim izin verirse günün resim cekmeye uygun saatlerinde cikip resim cekecegim ben de... (Herkes bu durumdan memnun olmasa da biz cocuk da yapariz bahce de!!!)
|
Merhabalar Sevgili Jineop, bahçenizin sizin gözünüze güzel görünmeyen hali bile ne kadar güzel. Zevk aldığım, gözümün doyuma ulaştığı, huzur bulduğum bahçelerden. Bizim balkonlardaki gibi saksılar, çiçekler, asker gibi sıralı da değil, ne güzel:) Emeklerinize sağlık, gönül pencerenize sağlık. Bu güzellikleri bizlerle paylaştığınız için çok teşekkürler.
"İnsanlar tabiattan uzaklaştıkça kalbi katılaşırmış." Bizde bahçeleriniz sayesinde rahatlıyoruz, yumuşuyoruz. Sevginiz bize de yansıyor. Ama inanın kendimi tutmasam coşacağım, bir tane olan balkonumda yer kalmayacak. Sınırlarımı biliyorum:( sınırlarımı aşacağım zamanı bekliyorum.:p Sevgiyle kalın... Hoşça kalın... |
Ay ciddi olamazsınız nasıl güzel gözükmüyor bahçenin dizaynı bitkiler gayet sağlıklı ve çok hoş insanın içinden çıkası gelmez çevirip çevirip tekrar okunacak kitaplar gibi ALLAH benim gibi olmayanlara ve bana da nasip etsin .
|
Bir ay için de bence senin ellerin de bu bahçe muhteşem görüntüsüne kavuşur. Clematis armandii 'Apple Blossom kokulu olması çok güzelmiş:)
|
Bahçe tüm coşkusuyla uyanıyor, bir iki ay sonra burayı seyretmeye doyamayacağız.
Çimler sağlıklı görünüyor, boş bulduğun yerlere diktiğin çelikler dikkatimi çekti :) Bu sene işin biraz daha zor, diğer bahçe için de çalışmalara başlamışsındır, Allah kolaylıklar versin, 10 parmakta 20 marifet diye buna denir :) |
Alıntı:
|
Çer çöp olsa da bizim için değerlidir canım, kuru dal gibi görünen şeyler yakında canlanıp utandırırlar bizi :)
|
sizi tebrik ediyorum çok güzel bahçeleriniz var maşşallah.bravo süperr ayrıca bitkiden yana bayağı zengin bitkileri ve bahçeyi nekadar sevdiğiniz fotolardan anlaşılıyor selamlar
|
Sevgili Jineop, bahçen yine de güzel. Yemyeşil çimler, çalılar ve tomurcuklarla hazırlanıyor. Benim terası görsen, dört gözle bekliyorum, özellikle japon güllerim ve begovillerim yeşermiyecek diye korkuyorum ceylan sardunyam bir saksı kaldı, kalanşo da öyle. Fotoğraflarıma bakıyorum geçen yıl bu zamanlarda daha çiçekliymiş. Bu yıl soğuklar uzun sürdü, kayıplar var ama . Biraz bekliyeceğiz, biraz çalışacağız.... Sağlık olsun yeter ki....
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Benim begonvillerim de yeşermedi hala başlarındayım kalanşoların hepsi öldü sakız sardunyaların bir çoğu da öyle Vildan hanım'cığım ve jineop'cuğum sanırım hepimizin bir çok kaybı var.
|
Sevgili jineop ,kıştan çıkmış bahçeniz,güzelliğini ve huzur verici görüntülerini devam ettirmiş...İnanınız huzur buldum...Çimleriniz,mor menekşeleriniz,ve bütün çiçekleriniz sıhhatli görünüyorlar...Armandii nin tomurcuklarına bayıldım..Benim yazlıktaki armandiim de aynı şekilde ...İstanbuldaki nin üstünü kapatmıştım...donmadı ama tomurcuk yok birkaç sürgün verdi...kışa dayanıklı olduğunu ben denemiş oldum...
Hayırlı baharlar olsun...Size sıhhat ve kuvvet dilerim..Artık işlerin yoğun zamanı başlıyor..:)) Selam ve sevgiler...:) |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
'Aman direk güneşe koyma, gölgeye koy, suyu da bol olsun demişti', Adalet ablam:p
Aubertialarım:) |
2 Eklenti(ler)
Fidanlığa İpomea batatasler gelmişti. Tarçın rengi ve koyu kırmızı renkleri ve değişik yaprak şekilleri ile çok değişik geldi gözüme. Yeşil küp bu sene ağırlıyacağı bitkiyi bulmuş oldu. Küpün nerdeyse yarısını çakıl ile doldurdum. Üstüne karışık kumlu, humusca zengin ve süzek toprakla tamamladım. 2 tanesini küpe kalan diğerini saksıya tek ektim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025