agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kaybettiklerimiz... (https://www.agaclar.net/forum/kaybettiklerimiz/)
-   -   Jineop (Aysel Sözer Özgezer) / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/kaybettiklerimiz/14911.htm)

jineop 24-05-2012 11:40

5 Eklenti(ler)
Çan çiçekleri

jineop 24-05-2012 11:43

3 Eklenti(ler)
Lobelyalar

jineop 24-05-2012 11:47

5 Eklenti(ler)
Doğanın hediyeleri,

jineop 24-05-2012 11:49

1 Eklenti(ler)
Petochoa ve petunia birbirlerine yakıştılar. Ana kız gibiler...

jineop 24-05-2012 11:52

4 Eklenti(ler)
Şiddetli don yağışı sardunyaların yapraklarını nerdeyse tamamen sıyırdı. Yine de çiçek açıyorlar:p

jineop 24-05-2012 12:10

5 Eklenti(ler)
Bahçe turu

kılıç 24-05-2012 13:36

Uçtum yine ya.

almira 24-05-2012 13:50

Bahçe buram buram çiçek kokuyor. Çiçek renklerindeki uyumu harika. Ellerine sağlık.

rhepsag67 24-05-2012 14:07

Sevgili Jineop, bahçeniz her zaman ki gibi neşeli:) Çok neşeli, seyrine doyulmayan gülen bir bahçeniz var. Ve de güçlü, doluya bile aldırmıyor.
Sevgili Mevlana ne demiş? :)
Gökler ağlamasa yeşillikler gülemezdi.

Selam ve sevgilerimle...

acemifüsun 24-05-2012 14:10

Sevgili jineop maşallah bahçeniz çok güzel:) Güzel fotoğraflarını gördükçe içimiz açılıyor:) Teşekkürler:)

jineop 24-05-2012 14:19

Teşekkür ederim sevgili arkadaşlarım. Duvar dibleri, kuytu bölgeler ve büyük ağaç olan bölgeler nisbeten doludan korunmuşlar. Yaklaşık 1 cuval yaprak ve dal kırıntısı toplamıştım.
Çan çiçeği koca bir saksı aslında ortasındaki dallar hep kırılmıştı. Ortası göçük şimdi. Ama yeni filizler çıkıyor. Kenarlarındakiler açmış. Az hileyle güzel görüntü alabildim. ;)

Nevzat 24-05-2012 14:43

Sayın Jineop, bahçeniz mükemmel.

ipektuğçe 24-05-2012 18:10

Hepside çok güzeller,doğanın hediyeleri olan çiçeklerden, son karedeki hem yaprak, hem çiçek yapısı mükemmel.İsminide merak ettim şimdi ;):o

jineop 24-05-2012 18:13

5 Eklenti(ler)
Yeni çiçek açmaya başlayanlar,

jineop 24-05-2012 18:17

1 Eklenti(ler)
Verandanın sol yanı için bir türlü çözüm üretemiyordum. Sevgili kirazın bahçesinde aynı bölgede gördüm kaya parçası bu bölgenin bitmeyen su fazlalağı problemi için çözüm getirebilecek gibi geldi. Dün bu bölgeyi küçük kaya bahçesi haline soktum. Diasca,muhlenbeckia, obrizya ve sarkıcı gazanya ektim. Şu an güzel görünmüyor. İlerleyen zamanda bakalım ne olacak:)

jineop 24-05-2012 18:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ipektuğçe (Mesaj 972330)
Hepside çok güzeller,doğanın hediyeleri olan çiçeklerden, son karedeki hem yaprak, hem çiçek yapısı mükemmel.İsminide merak ettim şimdi ;):o

Çiçekler kuşgözü, glia yapraklar hebeye ait:D

Nevzat 24-05-2012 18:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 972336)
Verandanın sol yanı için bir türlü çözüm üretemiyordum. Sevgili kirazın bahçesinde aynı bölgede gördüm kaya parçası bu bölgenin bitmeyen su fazlalağı problemi için çözüm getirebilecek gibi geldi. Dün bu bölgeyi küçük kaya bahçesi haline soktum. Diasca,muhlenbeckia, obrizya ve sarkıcı gazanya ektim. Şu an güzel görünmüyor. İlerleyen zamanda bakalım ne olacak:)

Sizin eliniz değmişse mutlaka güzel olur.

delete61 24-05-2012 18:37

Tek kelimeyle muhteşem sayın jineop, ellerinize, emeğinize sağlık

gilan 24-05-2012 19:01

Bence minik kaya bahçesi şu anda da çok güzel görünüyor. :)

Tıpkı diğer her şey gibi. ;)

smnunal 25-05-2012 09:55

[QUOTE=jineop;972154] Yaklaşık 1 cuval yaprak ve dal kırıntısı toplamıştım.

Sayın Jineop, bahçenizin ve bitkilerinizin hızla toparlanmasına sevindik.

Yukarıya alıntıladığım ifadenizdeki yaprak ve dalları sakın çöpe atmış olmayasınız. Belki zamansız da olsa o topladığınız dal ve yapraklardan köklendirerek sizde olupta bahçelerinde olmayanlarıda sevindirebilirsiniz.

Dün Regaib kandili dolayısıyla dua edipte elinde olmayan bitkilere kavuşmak isteyenlerin dualarının kabul olmasınada vesile olabilirsiniz.

Size sevdiklerinizle beraber bol çiçekli huzurlu ve duaları ve yardımları kabul olarak yaşanlardan olmanızını Rabbimden diliyorum.

almira 25-05-2012 13:06

:D Valla ben de bir yerde hata yapıyorum ama nerede diyordum. Meğer kandillerde çiçek duasına çıkmıyormuşum.:dilli:

Tuttum ben bu duayı.:D Bundan sonra her kandilde elimde olmayan çiçekler için de dua edeceğim. Olan var olmayan var değil mi? :D

Koyun can derdinde, kasap et derdinde gibi olacak ama.:p

korhan_ulku 25-05-2012 14:16

tam bir ziraat mühendisinden hiçbir farkınız yok bu kadar çesitlilik bu kadar türlülük bu kadar harika bir bahçe bence bir ziraat mühendisi diplomasını çoktan almışsınız siz tebrik ederim galatasaray amblemi çok hoşuma gitti aynısını bende yapayı planlıyorum ilham kaynağı olduğunuz için teşekkür ederim. :D

serkan_istanbul 25-05-2012 18:11

Daha önce görmediklerim sizin sayfanızda maşallah ellerinize sağlık. Clematislerinizde harikalar. Bende iki adet bu sene aldım bakalım ilkinin çiçekleri geçti boylanıyo şimdi.DR.RUPEL) diğeri r.cardinal boylandı 2 metreyi geçti bir sürüde tomuruk var üstünde bakalım yalnız benim korkum inşallah kırmızı ve aldığım cins çıkar. sevgiyle kalın.

Ana gibi 25-05-2012 19:13

İnsanlar, bir meslekte zorlanırken, sizin, benim tesbitime göre, üçünü bir arada başarıyla götürmeniz, kocaman bir maşallahı hak ediyor. (peysaj, ziraat) asıl mesleğinizle yarışıyor gibi. Saygılar, selamlar.

eyakut 25-05-2012 23:22

#1414 bu nasıl bir mavi,bu nasıl bir güzellik,bu nasıl bir ziraatçilik.Çörekotunu salata dahil herşeyde çok severim amma hiç çiçeğini yiyesim gelmemişti :)
Çok fazla yorum yazmasamda bahçenizi dikkatle takip etmekteyim sevgili jineop,pratik zekanızın yansıması uygulamalarınızı zevkle takip etmekteyim ellerinize,aklınıza sağlık ...sevgi ve sağlık dileklerimle.

jineop 26-05-2012 19:50

Bahçe için en büyük hayalim dört mevsimin güzel yaşanması. İnsan önce her gördüğü bitkiyi almak istiyor. İsteklerine , ulaşacağı büyüklüğü , renk uyumu gibi konularda hataya düşüyor. Gözüne çirkin görününcede panik halde hemen düzeltmek istiyor. Tabi bu bitki kayıplarına yol açıyor. İşin en büyük sırrı sabır. Şu an bahçede uygunsuz konumda bazı bitkilerim var. Örneğin 4 kök hosta potentillaların arkasında kaldı, yaprakları bile görülmüyor. Potentilların bu kadar boylanacaklarını hiç düşünmemiştim. Hostaların o bölgeden yerlerinin değişmesi gerekiyor diye bahçe günlüğüne not aldım. Bitkilerin boylarını, çiçek açma zamanlarını not almaya başladım. Daha önce renk uyumunu ve olası boy durumunu düşünerek düzenleme yapmaya çalışıyordum. Aynı anda çiçek açabilecekleri birlikte kullanmak oldukca estetik görüntüler oluşturuyor. Benim zamanlama hatası yaptığım çok çiçek var.
Geçen sene bir arada güzel olur düşünerek bir araya diktiğim sarıkız, hebe , pitosphorum, coreopsis ve sarı kantoron çalısı iyi bir karışım oluşturdular. Aklınızda bulunsun;)

Sözün kısası sabırlı olup, not alıp uygun zamanda yer değiştirmeyi yapmak , bitkilerin boylarını, çiçek açma dönemlerini not almakta fayda var.
Hepinize çok teşekkür ederim. Hala istediğim güzellikte bir bahçeye ulaşmış değilim. İnşallah olacak:o

feriha 26-05-2012 21:13

Kervan yolda düzelir demişler sevgili jineop.;)

Kolay gelsin, hevesin gücün hiç tükenmesin.. Ellerine sağlık..

gilan 26-05-2012 21:26

"Kervan yolda düzelir." bahçe işleri için ne kadar da yerindeymiş. :)

Jineop, aynı zamanda açanlar ile değişik zamanda açanlar da bir ikileme neden olmuyor mu? Birlikte çok güzel oluyorlar ama farklı zamanda açsalar da daha uzun süre görsellik olabilir. Bilemedim... :confused:

jineop 26-05-2012 21:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 973796)
"Kervan yolda düzelir." bahçe işleri için ne kadar da yerindeymiş. :)

Jineop, aynı zamanda açanlar ile değişik zamanda açanlar da bir ikileme neden olmuyor mu? Birlikte çok güzel oluyorlar ama farklı zamanda açsalar da daha uzun süre görsellik olabilir. Bilemedim... :confused:

Gilancım çok haklısın. Zaten yapmaya çalıştığım bu adalarda herdem yeşil ve uzun süre çiçek açan bir bitki- bitkiler olmasına gayret ediyorum. O zaman görüntü güzel oluyor ama hepsi açtığında seyrine doyum olmuyor. :D

jineop 29-05-2012 20:47

5 Eklenti(ler)
Minik kaya bahçeleri görüntüyü çok değiştirdi.

Eklenti 302254

Çan çiçeklerinin bu türünün çiçekleri büyük ve uzun yan dalları var.

Eklenti 302255
Eklenti 302256
Eklenti 302257

Bunun çiçekleri küçük .
Eklenti 302258

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025