![]() |
Komşularınız çok şanslı sevgili jineop, doğrusu ben de komşunuz olmak isterdim.:p
|
Ben de, ben de. Onu tanıdıktan sonra daha çok.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Pembe gece mumu, Oenothera speciosa
Çiçeklerini yaklaşık 15 gündür açıyor, kışa kadar da devam edecek. Nane gibi yan dallarla her yeri sarma eğiliminde. Toprak altında kökler yanlara doğru ilerliyor ve kökler her yerinden yeni sürgünler veriyor. Ben bıraktım istediği kadar yayılsın diye:p Eklenti 304059 Saksılara küçük kökleri sokuşturdum. Her yerden uçuk pembe kendini gösteriyor. Eklenti 304062 |
5 Eklenti(ler)
Rouge cardinal gerçekten övgüyü hakedenlerden. Çiçekleri çok büyük, aynı zamanda çiçek ömrü uzun, çiçeklenme süresi de uzun. Clematisseverler ;)
Montana tek küçük çiçeği ile beni şaşırttı. Eklenti 304067 Penstemonun serada rengini görünce, Rouge cardinalle çok güzel görüneceklerini düşündüm. Ben ikisine bayıldım. Eklenti 304065Eklenti 304087 Sol tarafında Clematis piluu, sağ tarafında Clematis wyela var. Wyela henüz açmadı tomurcukta. Wyelanin önünde Clematis hakurei var. Eklenti 304088 Uzaktan, yakından çok hoş görünüyorlar. Eklenti 304066 |
2 Eklenti(ler)
Yaseminler açtı, o kadar çok kokuyorlar ki başımı döndürüyorlar:p
|
5 Eklenti(ler)
Lobelyalar,
|
5 Eklenti(ler)
Phlox ilk çiçeklerini açtı
Eklenti 304143 Areneria Eklenti 304148 Dicentra üst dallarından çiçeklendi Eklenti 304147 Oonethra fructiosa Eklenti 304149 Sarıkız Eklenti 304150 |
5 Eklenti(ler)
Mavişler ve genel görüntüler
|
3 Eklenti(ler)
Hostalar, doludan zarar görenlerden...
|
1 Eklenti(ler)
Sebze bahçesini büyütme çabalarım devam ediyor. Bugün canım çıktı. Çogu bitti..
|
Yardıma gelelim... ne olacak iki kürek atarız.
|
Alıntı:
Bahçe çeşmesiyle mutfak kapısı arasına 45x45 taşlarla yürüme yolu yapacağım. Her iki tarafınada 45 derece açı ile başlayan , hafif iç bükey kayraklarla yürüme yolu yapmayı düşünüyorum. Bu sabah kompost materyallerimi, eski beklemeye aldığı çim kurularını ( torf amaçlı) yeni gelen 20 cuval toprakla harmanladım. Eski kısımlarda toprak fazla yükselmişti. Üstteki fideleri kaldırıp, fazlalık toprağı diğer karışıma attım. Sonra hepsini harmanlayıp yaklaşık 2x4 metrelik bir alanın toprağını karıştırıp, yaydım. Biberlerin tatlı olanları boylu poslu olduklarından donda yarılarından kırıldılar. Artık onları unutmaya karar verdim. Bugün Pendik'te kendi bahçesinde yetiştiren bir teyzeden fide almaya gideceğim. Yürüme yolunu sebze bahçesine başlayan yolun sonundaki su probeleminden dolayı mecburen kayrakları o bölgede daha büyük küme tarzında yapmıştım. Onları yine teke düşürüp kenarlarına kadife çiçekleriyle biraz görsel güzellik yaratmayı planlıyorum. İlerleyen zamanda görüntüleri sizlerle paylaşacağım. Şu an hala savaş alanı gibi:o |
3 Eklenti(ler)
Sevgili Jineop'um, zor işlere soyunmuşsun yine, kolay gelsin.
Hep daha güzeli olsun diye uğraşıp duruyoruz, bu sevda bitmez canım. Fotoğrafların kalitesi ve bizlere yaşattığın duygular muhteşem, tabii ardında yatan büyük emeği bütün kalbimle takdir ediyorum. Dünyada cennet yaratmak böyle bir şey olmalı. Canım, bana gönderdiğin bitkilerden potensillaya bakarmısın, bu ne güzellik ya :) Eklenti 304443 Bu da senden geldiğinde maydonozdan küçük üç yaprakçığı olan bitki, ben heuchera diyorum, sen ne dersin? Yaprak yapısı diğer heucheraya benzemiyor. Eklenti 304444 Bunlar da senden gelen gece mumu, biraz gölgede kaldığı için sanırım, çiçekleri çok iri. Eklenti 304445 Bahçeme kattığın tüm güzellikler için binlerce teşekkürler canım. |
Sayın Jineop, herşey mükemmel sizden öğrenilecek çok şey var.
Bahçeyi ziyarete açarsanız şimdiden merakla görmek istediğimi belirteyim.:o |
Ah ah,neler neler ortaya çııkacak kim bilir.
Ablacım yardımcın da diyordur ki...ya millette ne hanımlar var,süslenir püslenir kahve içer,benim hanımıma bak:))kazma kürek,gübre,acıyordur haline:)) kolay gelsin,ağrın sızın kalmasın... |
Ben bu bahçenin tiryakisi oldum. Bakmadan yapamıyorum.
|
Jineop, bu kadar molozu kendi başına çıkarmış olamazsın! :eek:
Diğer toprak hazırlama işlerini de okudum da, çok kolay gelsin. Bir süre her yerin ağrıyacak sanırım. ;) Bu yürüme yolu yapmayı planladığın yerin bir fotoğrafı var mı? Nasıl bir şey düşündüğünü çok merak ettim. Bence sen bu enerji ve bitki aşkıyla yakında ortadaki geniş çim alanı da yeniden düzenleyip, aralara patikalar, adalar, köprüler yaparsın. :D |
Bu arada genel görüntülere, çiçeklere, düzenlemelere de bayıldım. :)
Elinde arenaria olmasına çok sevindim. Sezon boyu çiçekli olması nedeniyle fare kulağına alternatif olarak iyi olur gibi geliyor ama kendisi hakkında hiç tecrübem yok. Seninle birlikte gözlemleme şansım olacak. :) |
O yukardaki molozları ben taşımadım . Ama bahçedeki yaklaşık 10 cuval molozu iki duvar arasındaki yükseltmek istediğim kısıma valla ben sürükleyip, boşaltıp yaydım:p
Yarın şu hali yani nerdeyse bitmiş halini görüntüleyeyim. Söylemesi benden gözünüz korkmasın:cool: |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Canım arkadaşım, ne sihirdir ne keramet, el ve gönül becerisi marifet. Hepsi çok güzel ama ben en çok çoban püskülüne bayıldım.
|
Alıntı:
|
Yok yok, bence de tam kaya bahçesi için biçilmiş kaftan. Zamanla artar da bol bulursak belki yer örtücü olarak da düşünebiliriz ama şu an için kayalara çok yakışacak. :)
|
Alıntı:
Sen de içinden gelerek bana çok özel bir hediye yolladın. Her gün bakıyorum, bahçemdeki ayşiş ne zaman açacak ve neymiş diye. Özel bir köşeye yerleştin. Çok teşekkürler. |
Jineopcuğum 10 çuval molozu nasıl duvara kadar da olsa sürüklersiniz arkadaşım. Yazık o kadar yüklenme kendine canım. Kıyamam. Valla ben yükseltilen yerin fotoğraflarını görmeden korktum.
|
Alıntı:
|
Oxalis laciniata
Alıntı:
Şu sitenin eski tarihli kataloğunda var: http://www.slacktopnurseries.co.uk/pdfs/PlantList.pdf Şurada da var gibi: plantlist İstersen bir iletişime geç jineop, oxalisi göndermesi zaten kolay, belki gönderirler. :rolleyes: Yalnız bakınırken bir kez daha fark ettim ki, dünyanın bitki, sera, bitkisel fuarlar ve bitkisel kulüpler cenneti İngiltere. Amerika falan halt etmiş. :) Dönmeden bir sene de İngiltere'de mi çalışsam ne? :D |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025