agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kaybettiklerimiz... (https://www.agaclar.net/forum/kaybettiklerimiz/)
-   -   Jineop (Aysel Sözer Özgezer) / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/kaybettiklerimiz/14911.htm)

jineop 29-05-2012 20:51

1 Eklenti(ler)
Sebze bahçesini büyütüyorum;)

jineop 29-05-2012 20:54

5 Eklenti(ler)
Clematisler:)

Adalet Yağcı 29-05-2012 21:02

İyi ki varsın Jineop'um, sizlerin bahçeleri sayesinde içim sevinçle, ilhamlarla doluyor.
Kaya bahçesi yapmak şart oldu.
Beyaz campanulam var ne olsa, mavisini de bulurum elbette :)

kartal124 29-05-2012 21:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 975663)
Minik kaya bahçeleri görüntüyü çok değiştirdi.

Eklenti 302254

Çan çiçeklerinin bu türünün çiçekleri büyük ve uzun yan dalları var.

Eklenti 302255
Eklenti 302256
Eklenti 302257

Bunun çiçekleri küçük .
Eklenti 302258

Sayın jineop,
Kaya bahçeleri çok güzel oluyor ama sümüklü böcek ve salyangozlar için de bulunmaz bir yuva oluyor kayaların kuytulukları , sizde de sorun oluyorlar mı bu canlılar.
Selamlarımla

jineop 30-05-2012 06:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 975673)
İyi ki varsın Jineop'um, sizlerin bahçeleri sayesinde içim sevinçle, ilhamlarla doluyor.
Kaya bahçesi yapmak şart oldu.
Beyaz campanulam var ne olsa, mavisini de bulurum elbette :)

Ablam bulamazsın:D Bu mavi için kardeş ziyareti şartı var.:cool:

jineop 30-05-2012 06:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kartal124 (Mesaj 975694)
Sayın jineop,
Kaya bahçeleri çok güzel oluyor ama sümüklü böcek ve salyangozlar için de bulunmaz bir yuva oluyor kayaların kuytulukları , sizde de sorun oluyorlar mı bu canlılar.
Selamlarımla

Çok haklısınız , taşların yürüme yolunun kenarında olanları zaman zaman oynatıyorum. Sümüklü böcek ve salyangoza rastlıyorum. Ama onlar taş olmasa da saklanacak yer buluyorlar. ;) Onlarda bir şekilde yaşam mücadelesi veriyor.:)

Eser İlhan 30-05-2012 06:58

Sevgili jineop, campanulaları yere mi diktin? Ben de bir tane var. Artık saksılara sığmıyor. Kışın üzeri kar kaplı kaldığından bu yana adeta çıldırdı (bu birgün bizi yiyecek diye şakalaşıyoruz aramızda:p) Onu toprağa dikmeyi düşünüyorum ama cesaret edememiştim.. Senin bahçende görünce yeniden bu fikri hatırladım.

gilan 30-05-2012 19:36

Bu iri çiçekli campanula çok güzelmiş. Kayadan sarkan görüntüsü de harika. :)

Clematislere zaten söyleyecek söz yok. :)

jineop 30-05-2012 20:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan (Mesaj 975764)
Sevgili jineop, campanulaları yere mi diktin? Ben de bir tane var. Artık saksılara sığmıyor. Kışın üzeri kar kaplı kaldığından bu yana adeta çıldırdı (bu birgün bizi yiyecek diye şakalaşıyoruz aramızda:p) Onu toprağa dikmeyi düşünüyorum ama cesaret edememiştim.. Senin bahçende görünce yeniden bu fikri hatırladım.

Sevgili arkadaşım, hiç düşünme, kaya üzerinden daha hoş görünüyor. Normal toprakta olan biraz dağınık görünüyor, yine de güzel. Saksıda bıraktığım 4 kök var . Türleri farklı ama yine de bu kadar fark olmaz. Bir küçük kaya bahçesine onlarıda aktarayım diyorum. :D

günebakan 30-05-2012 21:28

Bu campanulaların cinslerini de yazsaydın keşke arkadaşım elimde hangilerinden var sayende öğrenmiş olurdum:) Şu iri çiçekli benimde çok hoşuma gitti çok hoş görünüyor:)

jineop 01-06-2012 21:37

1 Eklenti(ler)
Dona dayanıklı, yaprak döken , budanabilen çalıların içinde en fazla sevdiklerimden biri potentilla. Uzun süreli çiçekli kalması, toprak seçmemesi nedeniyle diğer renklerini de edinmek istiyordum. Pembe renklisi ailemize katıldı. O henüz çiçekli değil.

Mete Tiren 01-06-2012 21:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 977624)
Dona dayanıklı, yaprak döken , budanabilen çalıların içinde en fazla sevdiklerimden biri potentilla. Uzun süreli çiçekli kalması, toprak seçmemesi nedeniyle diğer renklerini de edinmek istiyordum. Pembe renklisi ailemize katıldı. O henüz çiçekli değil.

Hocam bahçenizi annemle beraber gezerdik hep zaten baştan sona gezdiklerimizi anlatmıyorum bile ama şu en son dolu olayından sonra annem nazar değdirdim daha da bakmam kimsenin bağına bahçesine bak kadıncağız o kadar uğraşmış ne hale düşmüş dedi dahada baktıramadım :o ...

Bu güzelliğin bahçenizden ve gönlünüzden eksik olmaması dileklerim ile Saygılar

jineop 01-06-2012 22:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mete Tiren (Mesaj 977631)
Hocam bahçenizi annemle beraber gezerdik hep zaten baştan sona gezdiklerimizi anlatmıyorum bile ama şu en son dolu olayından sonra annem nazar değdirdim daha da bakmam kimsenin bağına bahçesine bak kadıncağız o kadar uğraşmış ne hale düşmüş dedi dahada baktıramadım :o ...

Bu güzelliğin bahçenizden ve gönlünüzden eksik olmaması dileklerim ile Saygılar

Annenize lütfen sevgilerimi iletin, sevginin nazarından birşey olmaz. Herşey eskiye döndü bile. Beklerim:)

Sevgi Durul 01-06-2012 22:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 977624)

Sevgili arkadaşım, benim potentilla da tomurcuklanıyor gibi. Çok güzelmiş, aynı mı açacak benimkiler de? Bendekilerin yaprakları çilek yaprağına benziyor. Sevgiler...

jineop 01-06-2012 22:19

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 977648)
Sevgili arkadaşım, benim potentilla da tomurcuklanıyor gibi. Çok güzelmiş, aynı mı açacak benimkiler de? Bendekilerin yaprakları çilek yaprağına benziyor. Sevgiler...

Canım sendeki potentillanın ot türü böyle açacak:)

jineop 01-06-2012 22:25

5 Eklenti(ler)
Günün renkleri
Eklenti 303356Eklenti 303357
Eklenti 303358Eklenti 303359
Eklenti 303360

jineop 01-06-2012 22:28

5 Eklenti(ler)
Renkler bitmiyor:) Deutzia, coreopsis, clematisler ve pembe gece mumu:D

Sevgi Durul 01-06-2012 22:33

Son fotoğraf hangi bitkiye ait arkadaşım? Mesaj kirliliği olmaması açısından daha sonra bu mesajı silerim.:)

alcen 01-06-2012 22:38

Hepsi birbirinden güzel,birde nasıl resim çekmek bu anlıyamadım, kursamı gitsem..
Kırkbir kere maşşallah.....

selis 01-06-2012 22:44

1458/1. fotoğraftakini de ben sorayım.. Satıcı mısır patlağı demişti..

Jineop sizin bahçede hiç boş yer yok mu ?:p

jineop 01-06-2012 22:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 977679)
1458/1. fotoğraftakini de ben sorayım.. Satıcı mısır patlağı demişti..

Jineop sizin bahçede hiç boş yer yok mu ?:p

Deutzia, çoban püskülü:) Boş yerleri hemen saksılarla kamufle ediyorum:p

jineop 01-06-2012 22:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 977671)
Son fotoğraf hangi bitkiye ait arkadaşım? Mesaj kirliliği olmaması açısından daha sonra bu mesajı silerim.:)

Pembe gece mumu.

jineop 01-06-2012 22:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alcen (Mesaj 977675)
Hepsi birbirinden güzel,birde nasıl resim çekmek bu anlıyamadım, kursamı gitsem..
Kırkbir kere maşşallah.....

Ooo hemşom senin hiç ihtiyacın yok, senin kareler zaten nefis.

Satı Uğurtan 01-06-2012 22:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 975668)
Clematisler:)

Oooohhh ya bende clematisim, bahçemde güzel bitkilerim var sanıyordum, seninkileri gördükten sonra hayal kırıklığı oluştu bende;)
Jineopcuğum her kare ayrı güzel sağlıkla keyfini sür sevgiler.

gilan 01-06-2012 23:04

Jineop, ben de üç tanesinin adını soracağım, o yüzden sen hepsini ekleyiver bence. :D

Çalı potentilla'nın yaprak şekli de çok hoşuma gidiyor.

Duvarın üstündeki pembe gül fotoğrafını çerçeveleyip assak mı acaba? ;)

jineop 01-06-2012 23:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 977697)
Jineop, ben de üç tanesinin adını soracağım, o yüzden sen hepsini ekleyiver bence. :D

Çalı potentilla'nın yaprak şekli de çok hoşuma gidiyor.

Duvarın üstündeki pembe gül fotoğrafını çerçeveleyip assak mı acaba? ;)

Tembellik yapıyım demiştim. :o Yarın çok güzel kareler olacak. Söz ;)

gilan 01-06-2012 23:23

Eğer bugünküler çok güzel olmayanlarsa yeni geleceklerden korktum ben. ;)

Vildan Sönmez 01-06-2012 23:54

Beğen, beğen, beğenler yetişemiyor bu güzelliklere. Merak ediyorum, komşularınıza ilham oluyor mu ? Ya bizde neden olmasın deyip, bahçesini geliştirenler var mı ?

jineop 02-06-2012 11:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 977693)
Oooohhh ya bende clematisim, bahçemde güzel bitkilerim var sanıyordum, seninkileri gördükten sonra hayal kırıklığı oluştu bende;)
Jineopcuğum her kare ayrı güzel sağlıkla keyfini sür sevgiler.

Ah ablam sende yok yok. Ama fırsat vermiyorsun ki 2 dal uzatsın, biraz büyüsün hemen yolluyorsun bana , ona:p

jineop 02-06-2012 11:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 977719)
Beğen, beğen, beğenler yetişemiyor bu güzelliklere. Merak ediyorum, komşularınıza ilham oluyor mu ? Ya bizde neden olmasın deyip, bahçesini geliştirenler var mı ?

İlham oluyor, hatta fazla etkilenmeye başladılar. Önceden yurtdışından başka şeyler getiren arkadaşlarım bakıyorum çiçek almışlar ya da bir şekilde çantalarına gördükleri bir bitkiyi koyuvermişler:o
Cıngıl cıngıl benim bahçe karşısında ilk söyledikleri bahçelerinin biraz renklenmesi gerektiği. Yardım istiyorlar, fikir alıyorlar. Tanımadığım aynı sitede oturduğumuz kişilerle tanıştırırken hani bahçesini göstermiştim ya diye ekleme yapıyorlar. :p

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025