agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kaybettiklerimiz... (https://www.agaclar.net/forum/kaybettiklerimiz/)
-   -   Jineop (Aysel Sözer Özgezer) / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/kaybettiklerimiz/14911.htm)

ciceksever70 09-06-2012 10:35

Sevgili jineop, sormak icin belki daha erken ama pandora yasemini ilk yil cicekleniyor mu? Bir de bir saksi icin kac kök uygun olur? Biliyorsun uzun zamandir cimlenmesini bekliyordum artik ümidi kesmistim o yüzden cok heyecanliyim.

jineop 09-06-2012 11:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 982144)
Sevgili jineop, sormak icin belki daha erken ama pandora yasemini ilk yil cicekleniyor mu? Bir de bir saksi icin kac kök uygun olur? Biliyorsun uzun zamandir cimlenmesini bekliyordum artik ümidi kesmistim o yüzden cok heyecanliyim.

Sevgili arkadaşım, biraz araştırdım. 2. yılında çiçeklenmeye başlıyormuş. Fidanlıkta gördüklerim tek kök üzerinden gelişmiş bitkilerdi. Ve saksıları büyüktü. Tek ya da 2 kök olması mantıklı geliyor...

Çimlenmesine çok sevindim. Taze tohumun güzelliği... Hızla büyüdüğünü sevgili kirazdan hatırlıyorum. Sevgiler...

jineop 09-06-2012 11:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 982030)
Bu bahçe kaç metrekare kuzum. Ne ararsan var, baktıkca içim gidiyor. Nasıl sığdı bunca bitki bir anlat püf noktaları ki, alıntı yapayım:)

Her kareden sevgi fışkırmış. Gönlüne, sevgine nazar değmesin.

Hemşom kaç adım diye soracan :D Saksılarlala asmabahçe katı uyğuluyorum...

ciceksever70 09-06-2012 11:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 982151)
Sevgili arkadaşım, biraz araştırdım. 2. yılında çiçeklenmeye başlıyormuş. Fidanlıkta gördüklerim tek kök üzerinden gelişmiş bitkilerdi. Ve saksıları büyüktü. Tek ya da 2 kök olması mantıklı geliyor...

Çimlenmesine çok sevindim. Taze tohumun güzelliği... Hızla büyüdüğünü sevgili kirazdan hatırlıyorum. Sevgiler...

Eyvah kisin cok iyi korumam lazim o zaman. Ben de detayli bir arastirma yapayim.

Tura 09-06-2012 14:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 982154)
Eyvah kisin cok iyi korumam lazim o zaman. Ben de detayli bir arastirma yapayim.

Misafir odasında yerini ayır.

İçişilerinden siz sorumluysanız bizim gibi izin almaya, lisans çıkartmaya, hatta pasaporta, vizeye falan gerek yok.
İstediğiniz şeyi istediğiniz yere koyabilirisiniz.

Hanımlar... kıymetinizi bilin. Acaip hürsünüz.

Tura 09-06-2012 14:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 981970)
Jezebelim mavi kelebeğimiz uçmaya başladı. Bu güzellik için ve yaşamıma kattığın tüm diğer güzellik için çok teşekkür ederim.

Bu çok güzel... Harika.

jineop 09-06-2012 21:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 982154)

Dayanıklılık derecesini -6 veriyor canım.

ciceksever70 09-06-2012 21:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 982417)
Dayanıklılık derecesini -6 veriyor canım.

Bizde Ocakta -20 leri buluyor disarida birakamam demek ki. Baktim 4 taneymis ikisini eve ikisini müstemilatta sarili olarak kaldirayim o zaman. (Hepsi yasarsa tabii ki), Bu arada sanirim iki tane de lavatera cimlendi.

ciceksever70 09-06-2012 21:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tura (Mesaj 982245)
Misafir odasında yerini ayır.

İçişilerinden siz sorumluysanız bizim gibi izin almaya, lisans çıkartmaya, hatta pasaporta, vizeye falan gerek yok.
İstediğiniz şeyi istediğiniz yere koyabilirisiniz.

Hanımlar... kıymetinizi bilin. Acaip hürsünüz.

Sayin Tura sandiginiz kadar kolay degil. Evde üc cocukla kisin iceri aldigim iki saksi sardunyayi bile korumam bir macera. Bu yil basim dertte bir tane sundaville, plumbago ve pandoralar bir de zeytin var korumam gereken.

jineop 09-06-2012 21:46

5 Eklenti(ler)
Mor salkım tekrar çiçekleniyor .
Eklenti 306791
Küpe çiçeklerimin olduğu köşe renklenmeye başladı.
Eklenti 306792
Çelikten yetiştirdiğim katmerli cam güzelleri boylarına bakmadan açmaya başladılar.
Eklenti 306793
Eklenti 306794
Gül sardunya
Eklenti 306795

Güler 09-06-2012 22:17

Bugün vaktimi arkadaşların bahçelerini dolaşmaya ayırdım. Uzun uzun dolaştım, bilgisayar başında belim ağrıdı, sırtım ağrıdı ama hiç şikayet etmiyorum.
Dolaşa dolaşa iki tane bahçe dolaşmışım bunca zamanda. Biri Eser İlhan'ın diğeri de senin bahçen.
O kadar mutlu oldum ki güzellikler karşısında, adeta kendimden geçtim.

Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur demişler ama sizler bakmakla da kalmamış iğne oyası gibi işlemişsiniz bahçelerinizi.
Ellerinize sağlık. Harikalar yaratmışsınız, ne kadar gurur duysanız azdır, kutlarım sizleri.

Allah sağlık versin, bileğinize güç versin, imkân versin de doya doya, kendinizden geçercesine güzelliklere, güzellik katın.
Sizlerle beraber bu çatı altında olmak çok güzel.

jineop 10-06-2012 08:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 982456)
Bugün vaktimi arkadaşların bahçelerini dolaşmaya ayırdım. Uzun uzun dolaştım, bilgisayar başında belim ağrıdı, sırtım ağrıdı ama hiç şikayet etmiyorum.
Dolaşa dolaşa iki tane bahçe dolaşmışım bunca zamanda. Biri Eser İlhan'ın diğeri de senin bahçen.
O kadar mutlu oldum ki güzellikler karşısında, adeta kendimden geçtim.

Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur demişler ama sizler bakmakla da kalmamış iğne oyası gibi işlemişsiniz bahçelerinizi.
Ellerinize sağlık. Harikalar yaratmışsınız, ne kadar gurur duysanız azdır, kutlarım sizleri.

Allah sağlık versin, bileğinize güç versin, imkân versin de doya doya, kendinizden geçercesine güzelliklere, güzellik katın.
Sizlerle beraber bu çatı altında olmak çok güzel.

Teşekkürler ablam. Beğenmene çok sevindim. Güzel görüntüler oluşması için çabalıyorum. Ama hala çok eksik var. Bir yeri güzelleştirdikten sonra başka bir köşe gözüme batar oluyor. Yani bitmiyor. Bahçenin yarısı oturdu diyebilirim. Okuya okuya, sizlerin bahçelerine baka baka bir şeyler yapmaya çalışıyorum.
Havaların birden ısınması ya da başka değişle normal sıcaklık geçişi olmadan farklı sıcaklıklar ve gecelerin soğuk olması bitkilerde zararlılara ve keyifsizliklere yol açıyor. Organik ilaçlama kararı nedeniyle zararlılarla mücadelede çok zorlanıyorum.
Oğuz abime selamlar, sevgiler, ikinizi de çok öpüyorum...

Sevgi Durul 11-06-2012 16:10

1 Eklenti(ler)
Biz geldik, potentilla ve ben.:)

Eklenti 307456

Campanula glomerulata açtı, ekinezya, piilu, jackmani açmak üzere.:p
Şu anda aklıma gelmeyen dahası da var. Can arkadaşım; arkadaşlığın, kardeşliğin, dostluğun, her şey, her şey için binlerce teşekkürler... Sevgiler...

jineop 11-06-2012 16:37

Sevgili SDurulum, hoşgeldiniz, keyif verdiniz. Bak söylemedi deme o potentilla özgür kalırsa her yeri doldurur. ;) Bitki olğunlaştıkça , verimli toprakta o kollar öyle uzuyor ki, anlatamam, ama üzeri çiçekten geçilmiyor. Toplu halde büyük bir yuvarlak öbek çok şık durur. Ellerine sağlık güzel arkadaşım. Her şey için asıl ben teşekkür ederim. Selamlar, sevgiler...

sevinç34 11-06-2012 16:46

Aman Allahım nerede bu cennet bahçesi?

jineop 11-06-2012 17:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevinç34 (Mesaj 983239)
Aman Allahım nerede bu cennet bahçesi?

İstanbulparkta , teşekkürler;)

jineop 13-06-2012 19:38

5 Eklenti(ler)
Katmerli cücehatmilerimin saksıda olanları açmaya başladı.

Eklenti 308347

Nevsuncumun yazdığı gibi sümbül çan çiçeklerim hala çiçekleniyor.

Eklenti 308348

Allostomeria, Peru zambağının ilk çiçekleri

Eklenti 308355

Ferihamın Ancusa capensisleri

Eklenti 308357
Eklenti 308358

jineop 13-06-2012 19:41

5 Eklenti(ler)
Clematisler gündüz aşırı sıcaktan tamamen yaprakları soluyor, akşam tekrar canlanıyorlar.

jineop 13-06-2012 20:14

3 Eklenti(ler)
Bugün çok güzel çiçeklerim oldu.

Çok yıllık hazeranlarım

jineop 13-06-2012 20:15

3 Eklenti(ler)
Değişik campanula

jineop 13-06-2012 20:16

1 Eklenti(ler)
Osmanthus

jineop 13-06-2012 21:31

2 Eklenti(ler)
Pembe yer minesi, bodur kırmızı aslanağzı, alacalı hebe, beyaz- kırmızı godetilar ve şimşirden oluşan bu köşe göze çok hoş görünüyor. İyi bir karışım, delilere duyurulur.:cool:

Eklenti 308441

Beyaz godetia ayrı güzel.

Eklenti 308442

Orhan Özbilgiç 13-06-2012 21:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 984505)
Osmanthus

Hemde alacalı yapraklısı.:eek: Çok güzel.
Ama saksısı küçük değil mi? Ben hep bahçede gördümde...

jineop 13-06-2012 21:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 984572)
Hemde alacalı yapraklısı.:eek: Çok güzel.
Ama saksısı küçük değil mi? Ben hep bahçede gördümde...

Sevgili Orhan Öğretmenim, bugün aldım. Saksıda kalmayacak. Yeri belirlemeden önce bitkiyi öğrenmem lazım. Havalar çok sıcak olduğu için biraz beklemek istiyorum. Problemli bölgeler şimdi mercek altında ;)

nuray topcu 13-06-2012 21:57

bu sayfada bana bir mutluluk geliyor...hepsi seni kalbini yansıtıyor ablacım.öpüyorum seni.

selis 13-06-2012 22:03

Osmanthus'un başında ''osman'' var diye forum içi kullanılan esprili bir isim sandım ;)
İyi ki varsın google :p

Fotoğraflarından güzel kokulu bir şeymiş gibi geldi :)

kartal124 13-06-2012 22:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 984505)
Osmanthus

Sayın jineop
Bu çok beğendiğim bir bitki, acaba nereden temin ettiniz, başka varmıydı ve sakıncası yoksa fiyatı ne kadardı?
Selamlarımla.

Kiraz 13-06-2012 22:05

Sevgili Jineop, bereketli bahçenden özellikle mavi çiçekleri bol bol fotoğrafla lütfen :) Campanula ve hazeranı çok beğendim, ellerine sağlık.

jineop 13-06-2012 22:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kartal124 (Mesaj 984583)
Sayın jineop
Bu çok beğendiğim bir bitki, acaba nereden temin ettiniz, başka varmıydı ve sakıncası yoksa fiyatı ne kadardı?
Selamlarımla.

Aslında gittiğim büyük fidanlıklarda var. Ben bu bitkileri Çengelköy'deki Palmiye seradan aldım. Fiyatı 30 lira. Ama Büyükcamlıca fidanlığında ve Pendik sahil yolundaki Garden center'da da vardı. Ama oralardaki fiyatı bilmiyorum.

Bitkiyi görünce çok beğendim. Diğerlerinde bu kadar sağlıklı bir form gözüme çarpmadı.

Adalet Yağcı 13-06-2012 22:13

Vay canına! Bu gün çok bereketli geçmiş.
Delphiniumların haline bakakaldım, bendekiler tam tabiri ile kılkuyruk bunların yanında, renkleri de harika.

Campanulanın çiçekleri çan sarmaşığını andırıyor, Osmanthus çok görkemliymiş, clematislerin her zamanki gibi süper.
Günler geçtikçe bahçenin bitkileri zenginleşiyor, keyifle seyrediyorum gelişmeleri.

Keşke bahçenin şu halini görebilseydim, kim bilir neler keşfederdim :)
İsmini duymadığım bir çok bitkiyle tanışmak ne güzel olurdu.

Aklıma geldi, baston gülünü çok merak ediyordum, açmış olmalı, fotoğraflarına rastlamadım.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025