agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kanatlılar (https://www.agaclar.net/forum/kanatlilar/)
-   -   Tavuk yetiştiriciliği (https://www.agaclar.net/forum/kanatlilar/17402.htm)

assi34 28-02-2013 23:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ahanda (Mesaj 1111027)
Ankara' TAE den civciv getirtmek isteyen üyeler varsa İstanbul' da ikamet edenler olarak bir organizasyon gerçekleştirebiliriz.

TAE' den uygun fiyata yerli hibrit civcivler getirtmek mümkün ATABEY,ATAKS, gibi. Fiyatlarıda çok uygun. Bunlar kaliteli ırk tavuk civcivleridir iyi bakımlı sene de 300 yumurta verirler.

bu organizasyona bende katılırım.

ahanda 01-03-2013 08:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi assi34 (Mesaj 1111368)
bu organizasyona bende katılırım.

Ozaman organize olalım. Yapmamız gereken Ankara' dan gelecek birilerini bulmak.

Fiyatlar ise şöyle.

Hibrit Dişi Civciv (Atak-S, Atak) 2.00 TL
Damızlık Ebeveyn Dişi Civciv (Atak-S) 5,00 TL
Damızlık Ebeveyn Dişi Civciv (Atak) 4,50 TL
Damızlık Ebeveyn Dişi Civciv (Atabey) 4,50 TL

5 Kişi bile toplansak Ankara dan İstanbul a araç ayarlasak işimiz hallolur. Bu tavuk cinsleri hibrit dir. Üstün ırktır. Kendinden sonraki nesiller aynı özelliklere sahip olmayacaktır.

Bu cinslerin özelliklerini buradan görebilirsiniz.

TAVUKULUK ARATIRMA STASYON MDRL (Hibrit Kataloğu)


O zaman bu org için ben bir liste oluşturmayı deneyeyim bakalım ne kadar başarılı olacağım.
Katılımcılar talep ettikleri civciv lerin sayısını ve cinsini de yazarsa onları parantez içinde eklerim.


1 - ahanda (40 adet Hibrit Dişi Civciv Atak-S)
2 - assi34



Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Manifesto (Mesaj 1111340)
Ördeklerim 5 gündür yumurtluyor.Kazlar daha başlamadı.

Ördek yumurtalarını günlük alıp yumurta kepinde sivri yeri yukarı gelecek şekilde biriktiriyoruz.

Öğrenmek istediğim şu.Ördekler gurka nasıl gelir?Yumurtaları toplamakla hatamı ediyoruz.Hepsi yumurtladıkları yerde kalsında günü gelince kendileri üstüne yatarmı.


Ördekler gurka nasıl gelir bilmiyorum yumurtalarınızı da çevirerek saklamanızı tavsiye ederim. 7 günden sonra döl kaliteleri düşmeye başlayacaktır. 0-15 gün arası bir zaman diliminde kulucka ya yatırırsanız en yüksek çıkım randımanını alırsınız. Benim size önerim.. Yetişkin bir cochin (cochin-cüce cochin fark etmez) alırsanız. (50 TL ye bulursunuz.) Mart da bu tavuklar gurka yatar. (Aslında Mart' da başlar Sonbahara kadar 3-4 kez Gurk olurlar.) Altına da tavuk,ördek,bıldırcın,sülün ne koysanız çıkarırlar. Doğal kuluçka makinası.

assi34 02-03-2013 00:48

ben 10 tane alsam bana yeterde artar bile atak-s dişi civciv

assi34 02-03-2013 00:53

bursada hobi tavuk adlı bir firms dada var bu cins tavuklar. yumurtalarını satıyor. civcivlerini de satıyordur mutlaka.

Sagun 02-03-2013 02:29

arkadaşlar hobi amaçlı mı tavuk yetiştiriyorsunuz yoksa, ticari amaçlı mı hobi amaçlı yetiştiriyorsanız hibrit türlere yönelmek ne derece doğru, yerli ırklar da az yumurtlamıyor zaten ve özelliklerini bir sonraki nesile aktarabiliyolar. hibrit değil gerçek ırklar yetiştirelim hibrit ırkları çiftlikler zaten yeterince yetiştiriyor.

lizboon 02-03-2013 23:39

en verimli yumurta ırkları ..
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi peyyide (Mesaj 1110269)
Arkadaşlar, en iyi yumurta tavuğu hangisi?
Kümes kurmak istiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum.

arkadaşlar hem hobi bazında 15 senedir tavuk ve kanatlı hayvanlarla uğraşıyorum hemde son zamanda ticaretiyle ,,bazı bilgileri sisinle paylaşmak isterim..
en verimli yumurta ırkı lohman ve ligorindir..
bu iki ırk dünya daki tüm yemeklik yumurtasını karşılayan ırktır..yani tüm yumurta firmaları bu iki ırkı beslerler,bununda sebebi erken yumurta ya girmesi az yem tüketimi yumurta veriminin yüksekliği gibi faktürlerden dolayı..
ayrıca süs tavuğu katagorisinde sayılan susex,austrolop gibi de hayvanlar söz konusudur,bunlarda gayet verimli hayvanlardır ama lohman ve ligorin kadar değil..
bride türkiy nin gururu ataks lar vardır bunlarda verimleri güzel dir..
yani amatörce besliçekseniz tipini beğendiğinizi bütcenize uygun olanı bence secebilirsiniz..
önemli olan nasl hayvan aldığınız yani aşıları iğneleri tam mı piliç mi yaşlı mı vs bunlara dikkat emneiz önemli,,
çünkü son zamanda türkiyede çok ciddi bri salgın hastalık söz konusu bu yüzden nerdeyse köylerde köy tavuku kalmadı ..
bunlara dikkat edin lütfen..
sağlıçakla kalın bereketli üretimler dilerim..
fezail ulukaya

ilyas06 03-03-2013 17:29

arkadaşlar bunların hiç birisi benim değil hoşuma gittikleri için koydum :D
 
5 Eklenti(ler)
Eklenti 374532

ilyas06 03-03-2013 17:31

5 Eklenti(ler)
Eklenti 374537

ilyas06 03-03-2013 17:32

3 Eklenti(ler)
Eklenti 374542

ilyas06 03-03-2013 17:35

hepsi çok hoşuma gittiği için kodum kim istemezki böyle güzel tavukları horozları olsun maşallah çok güzeller umarım begenirsiniz:D

assi34 04-03-2013 20:26

merhaba arkadaşlar, bugün sonunda horozuma acıdım ve ona iki tane tavuk alıp ona bir harem kurdum. yahu bir horoz tavukları oldu diye heyecanlanırmı? inanılmaz hareketler yapmaya başladı. tavuklara nerede yemek yiyeceklerini gösterdi. okadar çok öttü ki buranın kıralı benim dedi.ayrı yerlerde tutuyorum diğer horozla tabii. merak ettiğim 2 3 gün sonra bahçeye bırakıp da bunlar birbirine karışırsa acaba horozlar yine kavga edermi yoksa bunlar bana yeter deyip birbirlerine karışmazlarmı?

Sagun 05-03-2013 01:21

beyazın cesareti varsa kavga kaçınılmazdır...

dremre 05-03-2013 09:32

Sayın Sagun'a katılıyorum

assi34 05-03-2013 23:05

bugün yeni tavukları sevmek için yanaştım beyazı beni bacağımdan gagaladı. artist bu horoz. iki ayrı yerdeler arada cam var bir kırmızısı ötüyor bir beyazı. tam curcuna.

assi34 06-03-2013 21:34

tabiiki beyazı mecburen keseceğim. ama bir yandan gözlem yaparak öğrenmeye çalışıyorum. meğerse siyah tavuğum beyaz horoz yüzünden kuluçkaya yatamıyormuş. şimdi ayırınca horozu, yattı yumurtaların üstüne kalkmıyor birdaha.
ama merak ediyorum birkaç kere yatarkrn görmüştüm sonra da 4 5 saat yatamadı horoz yüzünden acaba civiciv ler olgunlaşırmı? hava soğuktu çünkü. anlarız 20 gün sonra. çıkarlarsa resimleri hemen paylaşırım

Perhan 07-03-2013 06:01

Yiyeceğiniz tavuğu kendiniz yetiştiriniz. Bu haber beni korkuttu.

Tavuktan tümör fışkırıyor
Entegre tavuk tesislerinde çabuk büyüsünler diye ilaç verilen tavuklar kansere yol açıyor. Kuluçka süresi 17 güne inen tavuklar kesilmediklerinde kendiliğinden 45 günde ölüyorlar. İşte dehşete düşüren veriler;

İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü'nden Dr. Yavuz Dizdar, sağlığımızla nasıl oynandığını ifşa etti. Verdiği bilgiler tüyler ürpertici.

HAYVANIN KARNINDAN TÜMÖR FIŞKIRIYOR

Dizdar'ın aktardıkları şöyle;

*"Tavuk diye önünüze konulan hayvanın kuluçka süresini kısaltılarak 17 güne indirdiler.
*Hayvanların bacak yapıları değişti.
*Bu hayvanlar 45 gün sonra kendiliğinden ölüyor.
*Yapılan araştırmada doğal ürünle beslenen civcivlerin 45 gün sonra ayakta duramadığı görüldü.
*Tavuk diye önünüze konulan hayvanın karnından tümörler fışkırıyor.
*Tavukçular tıptan 50 sene önde gidiyor.
*Bu endüstrinin görevi size üzerinde et tutturulmuş bir şey vermek. Hayvanın sağlıklı olması umurlarında değil. Bu işin ilginç yanı, bunun onayını DA veterinerlerden alıyorlar.”

İLAÇ ENDÜSTRİSİ İÇİN SES ÇIKARMIYORLAR

Dünyada belli başlı kanserlerde artış gözlendiğini belirten Dizdar, “Dünyada bütün ülkelerde kanser artmıyor, bütün kanserler de artmıyor. Belli kanser türleri artıyor, bunu ABD de biliyor. Mevcut olan durumun farkındalar, çok umurlarında olduğunu sanmayın, hiç umurlarında değil. Çünkü paralelinde ilaç endüstrisi büyüyor. Geldiğimiz noktada bir ülkenin gıdasını NE kadar endüstrileştirirseniz, NE kadar markete tıkarsanız, uzun raf ömrü ile NE kadar bozulmaz hale getirirseniz hastalığın DA o kadar arttığını görüyorsunuz." ifadelerini kullandı.

assi34 07-03-2013 18:56

önemli olan ne yapabileceğimiz. aklıma birşey de gelmiyor. ben yetiştirsem en fazla benim ailem için yetiştirebilirim. imkanı olmayanlar ne yapsın. satmaya kalksam pahalı derler. ben verdiğim yem parasıyla 10 kat tavuğa sahip olurdum. diyeceğim mecburen hormonlu şeyler yemeye devam.

ylcin 10-03-2013 23:49

Arkadaşlar aranızda sanırım bu işi yapan epey arkadaş var.Ordan burdan topladığım karışık köy yumurtalarından geçen yıl civciv çıkarmıştım içlerinden hoşuma giden 20 adetini ayrıp besledim şimdi yumurtlamaya başladılar fakat bir sorun var bazı yumurtaların beyazlarında acayip bi koku var neden olduğunu biliyormusunuz? Bu beni çok endişelendiryor...

assi34 12-03-2013 09:01

2 Eklenti(ler)
Kuluckadaki tavugum verilen yumurtalari

assi34 12-03-2013 09:06

23 yumurtaya kuluçkaya yatti. 4 inde basladi 25 i gibi cumartesi insaallah. Yalniz bu 4 gün oncesindede yatmisti ama uzerlerinden kalkip 4 5 saat yatmadi üstlerine acaba gitseydi olmusmudur embriyolara.?

ahanda 12-03-2013 11:33

hiçbir şey olmaz içiniz rahat olsun.
tavuk kalkar gider gezer dolanır geri gelir. (özellikle ilk 4-5 gün en risksiz dönemler.)

melodi-raşa 12-03-2013 12:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi assi34 (Mesaj 1118330)
Kuluckadaki tavugum verilen yumurtalari

Maşallah yaa görünce imremdim ya merak ettim şimdi sonuç nasıl olcakki bura bildirin paylaşında bizde görelim.Peki ama bir tavuğun altına bukadar yurmurta sayısı fazla değilmi hiç bukadar yumurta koyulduğunu hiç duymadım bakalım kaçda kaç olacak gurk tavuğunuzun yerini ayırın diğer tavuk ve horozlar rahatsız etmesin önüne yemini suyunu koyun kendi kalkar yer geri yatar.

ahanda 12-03-2013 14:16

Benim görüşüm 13 yumurtadan fazlası konmamalı!
Nedenlerine gelirsek,
Tavuğun yaydı ısı göğüs kısmında 40 derece ortalamadadır.
Kuluçka ısı değerleri en verimli değerler 37,7 dir. Tavuk hava boşluğu ve 37,7 ısı ortalamasını sağlamak için yumurtalarını son üç güne kadar sürekli olarak çevirir. Fazla yumurta demek tavuğun daha fazla yorulması demek.

Burada karşılaşılabilecek sorunlar, tavuğun ısı ortalamasını yakalayamaması ve hava boşluğu gibi sorunlar olarak karşımıza çıkabilir.

Tüm bunların yanı sıra, kuluçkası başarılı geçen tavuğun, çıkan civcivleri 3 hafta boyunca anne tavuğun kanatları altında ihtiyaç duyduğu 35-28 derece arası ısı gerekecek. Tavuk fiziki ölçüleri el verdiğince civcivleri ısıtabilir.


Bunlar benim kişisel düşünceleri sayın assi34 ' de daha önce tecrüb etmiş ve sıkıntı görmemiş olabilir.

melodi-raşa 13-03-2013 09:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ahanda (Mesaj 1118512)
Benim görüşüm 13 yumurtadan fazlası konmamalı!
Nedenlerine gelirsek,
Tavuğun yaydı ısı göğüs kısmında 40 derece ortalamadadır.
Kuluçka ısı değerleri en verimli değerler 37,7 dir. Tavuk hava boşluğu ve 37,7 ısı ortalamasını sağlamak için yumurtalarını son üç güne kadar sürekli olarak çevirir. Fazla yumurta demek tavuğun daha fazla yorulması demek.

Burada karşılaşılabilecek sorunlar, tavuğun ısı ortalamasını yakalayamaması ve hava boşluğu gibi sorunlar olarak karşımıza çıkabilir.

Tüm bunların yanı sıra, kuluçkası başarılı geçen tavuğun, çıkan civcivleri 3 hafta boyunca anne tavuğun kanatları altında ihtiyaç duyduğu 35-28 derece arası ısı gerekecek. Tavuk fiziki ölçüleri el verdiğince civcivleri ısıtabilir.


Bunlar benim kişisel düşünceleri sayın assi34 ' de daha önce tecrüb etmiş ve sıkıntı görmemiş olabilir.

Kesinlikle size katılıyorum 23 yumurta kuluçka için fazla tavuk zorlanır ******* çoğunluk kişilerde aynısını diyeceklerdir.

bay tömürcek 13-03-2013 11:56

Arkadaşlar hiç bişey olmaz :) Biz 2 kuluçka yatırıp çıkan bütün civcivleri 1 tavuğun altına verip kafeste bakıyoruz büyüyene kadar yani o tavuğun altında 25 30 arası civciv oluyor :) Kafesiniz soğuk almasın yeter civcivler öle hemen üşümez üşüyen girer tavuğun altına diğerleri çıkar devir daim gibi bir nevi :)

Çok yumurta koymanın da tek çıkaracağı sorun yumurtaların açıkta kalması ama tavuk hepsini kapatmış sorun olmaz o hepsini yorulmadan çevirir :) Sonuç ne olacak bakalım :)

sakagun 13-03-2013 22:06

1 Eklenti(ler)
Daha önce bahsettiğim buğday tarhı. Buğdaylar uzadıkça kapısını açıyorum. Tavuklar biçtikten sonra yeniden uzaması için kapatıyorum. Kışın bile yemyeşil.

lodos_ 13-03-2013 22:31

13 yumurta normal en başarılı tavukların altına bile 15 yumurta bırakıyorum.
Bazı tavukların becerileri daha fazladır ne olursa olsuın 25 yumurta 20 yumurta dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmaya benzer.

assi34 13-03-2013 23:09

arkadaşlar ilginize ayrı ayrı teşekkür ederim. sonuç ne olacak göreceğiz inşaallah. bu arada benim beyaz tavuğumda bu sabah yattı kuluçkaya onun altında ise sadece 5 tane yumurta var. bu siyah tavuğun olduğu yer biraz soğuk acaba ufo türü bir soba koysam uzağına bir yere civcivler için faydası olurmu hani lamba yerine ufo hem ıstır hemde ışık yapar. nedersiniz.? benim daha önce hiç tecrübem olmadı. ama hayvanların yaratılış gereği içgüdüleriyle hareket ettiklerine inanıp birazda evcilliklerinden dolayı destek vermekten yanayımdır. tamamen müdahale bence yanlış olur.

assi34 13-03-2013 23:13

çok heyecanlıyım. bütün çevreme tavuklarımı ve kuluçkayı anlatıyorum

assi34 13-03-2013 23:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi assi34 (Mesaj 1118330)
Kuluckadaki tavugum verilen yumurtalari

şu hayvanın samanları nasıl sepet gibi düzenli dizdiğine bakarmısınız.mübarek hayvan vesselam.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025