![]() |
Alıntı:
|
Civcivlerim 4.5 aylik oldular, civciv denemez tabi :) horozum ötmeye basladi, ötmeye doyamiyor, bugünlerde düzeldi ötmesi. Ancak hala ciftlesmediler, belli zamanlari var mi, yoksa tavugum horozumu istemiyor olabilir mi? :o
|
5 Eklenti(ler)
Bunlar önceki gün cekilmis fotograflari.
Eklenti 431794 Eklenti 431795 Oglumum ismi Hagi, kizim Leyla. Bunlar da kizimin komik fotograflari :D Eklenti 431798 Eklenti 431799 Eklenti 431800 Eklenti 431801 Eklenti 431802 |
2 Eklenti(ler)
|
Görüntülere bakılırsa tavukları evde yetiştiriyorsunuz:):confused:
|
Alıntı:
Disariya cikariyorum ara sira, su an calismiyorum, calismaya basladigim zaman mecbur birine vermek zorunda kalacagim yoksa hep kapali kalacaklar. Aksamlari eve aliyorum, yakinda yemege de beraber oturucaz böyle giderse. :D |
Alıntı:
zor deyilmi balkonda tavuk tavuk beslemek. |
sayın mercani maşallah dışarı çıkmamalarına rağmen yavrular gzel büyümüşler, henüz çiftleşmediler demişsiniz, horoz ötmüş ama biras daha gelişecek, tavuklarda dişi cinsiyet daha geç olgunlaşır yani tavuğun yumurtlaması genelde 6. ayda olur. cinse bağlı olarak değişebilir. çiftleşmeleeri tavuğun yumurtlayacağına işaret eder. o günü de görürsün inşallah. zamanla nasıl büyüdüklerini bize gösterdiğin için teşekkür ederiz .
|
Alıntı:
Evet zor. Disari cikarmak gerekiyor zaman zaman iki taneler korkuyorum bir sey olacak diye köpek degil ki tasma takip gezdireyim. Meteoroloji bahcesine göz diktim su siralar etrafi korkuluklu ;) Tabi her zaman cikaramadigim icin de üzülüyorum, onun icin eve alip biraz gezdiriyorum, diger balkona cikip geziyorlar hava alip aciliyorlar en azindan. |
Alıntı:
Bir tanidigimizin da birer adet tavuk ve horozu var. Kocaman tabi onlar, olgunlasmislar ama ciftlesmiyorlarmis. Horoz terliklerle ayakkabilarla falan ciftlesmeye calisiyormus. Kara kizimda horozdan sürekli kaciyor feryat figan acaba tavuk istemiyor mu diye düsünmüstüm. 1-1,5 ay daha zamanlari var anlasilan. |
Bu arada horozum sabah 7,5-8 arasi ile aksam 6bucuk-7 bucuk arasi ötmeye doyamiyor. Kimi zaman bu saatlerin disinda da basliyor, henüz sikayet almadik bununla ilgili. Alt katlar dükkan, onlarin hosuna gidiyor horozun acemi acemi ötme cabalari :)
Pazar günü annem izinli oldugu icin kahvalti zamani cikariyorum yerlerinden biz kahvalti yaparken onlarda sebepleniyor. Kahvalti sonrasi temizlige basladik odalara falan gectik bir baktik horoz koridora gelmis gidakliyor, kapiyi acip baktim artis artis hareketler yapiyor, böyle bir ben burdayim nereye kayboldunuz der gibi bakiyor falan ya da ben öyle algilamak istiyorum ama bu hareketleri bana, bizi de tavugundan ayirtetmeyip etrafinda görmek istedigini düsündürdü. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Yavas yavas basladilar yumurtaya. |
Alıntı:
|
Alıntı:
biz turkiyedeyken kardesim soyledi o kadar sevinmistimki .:D sizinkîerde o zaman 1 en gec 1/5 aya yumurtlar.:p |
Tavuklar çiftlik ortamı haricinde genel olarak 180 günü doldurmadan yumurtlamazlar istisnalar kaideyi bozmaz.
|
tavuk ve horozlar
2 Eklenti(ler)
Eklenti 432920
Eklenti 432921 tavuk 5 aylık oldu ve yumurtladı, horozlar henüz 3 aylıklar bu cins gerçekten çok hızlı büyüyor, hibrit mi ırk mı tam olarak bilemiyorum ama çok güzeller. |
Tavuklara sütle islatilmis misir gevregi versem sorun olur mu? Evde misir gevregi var yenmedi bu sekilde degerlendireyim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
merhaba arkadaşlar nezamandan beri siteye giremiyordum nihayet bugün girebildim sizlerle hayvanlarımı paylaşmak istedim maşallahınız eksik olmasın :D
ilk iki fotoğraf geçen sene bıraktığım damızlıkarın bugünkü hali diğer 3 fotoğraf yavruların 7 taneler ve son 2 foto ördeklerim bi maşallah dersiniz artık |
2 Eklenti(ler)
bunlarda ördekler
|
Masallah sayin hindici. Ördeklere bayildim, hindilerle aram iyi degil cocukken cok korkardim onlardan kovaliyorlardi :)
|
evet öyle bir huyları var benim yeğenlerimide kovalıyorlar bazızaman banada artislik yapıyor ama yaklaşamıyor :D
|
İshal olan civcivlere yoğurt verip netice alan arkadaş var mı?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Köylerde ayran cok olur bilirsiniz e haliyle cok olunca da bazen ayran fazlasiyla eksir. Eksimis ayrani da tavuklara, civcivlere verirdik. Eksi ayran verdigimiz civcivler iyilestiler, bunun yaninda cola verdigimizi de hatirliyorum ishali toparlasin diye ama ev yapimi ayran ki helede eksimis ayransa insanlara da cok faydali. |
meraba arkadaşlar sizle bi konu konuşmak istedim hintmi denizlimi _ sizce hangisi hintler bakımı güzel olan hayvanlar ama denizlilerde hem ötüşü hemde tip olarak güzel hayvanlar bay tömürcekte denizli yavruları var ama o sakaryada ben istanbulda ordan buraya nasıl gönderecek orda olsam gözü kapalı vereceğini biliyorum ama sizce hintmi denizlimi_?
|
5 Eklenti(ler)
Hindicinin isteği üzerine Denizli tavuğumla horozumu ve yavrularımı ekliyorum ;) Maşallah horozum 20 sn ötüyor ;) Tavukta gayet uzun ötüyor geçen senekilerden açık ara farkla daha üstünler :p
Eklenti 435130 Eklenti 435131 Eklenti 435132 Eklenti 435133 Eklenti 435134 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025