agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kanatlılar (https://www.agaclar.net/forum/kanatlilar/)
-   -   Tavuk yetiştiriciliği (https://www.agaclar.net/forum/kanatlilar/17402.htm)

hindici 21-08-2013 22:22

maşallah enes otobüs filan ayarlayabilirsek istiyorum bunlardan erkek dişi okey kardeşlik ?

Sagun 21-08-2013 23:16

maşallah sayın tömürcek yavrular da pek güzelmiş, güle güle büyütün denizli hiç beslemedim ama güzel bir ırk heralde..

bay tömürcek 22-08-2013 11:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sagun (Mesaj 1191917)
maşallah sayın tömürcek yavrular da pek güzelmiş, güle güle büyütün denizli hiç beslemedim ama güzel bir ırk heralde..

Teşekkür ederim :) Denizli ırkının yumurta verimi gayet güzel gurkta olmuyorlar kışa kadar sürekli yumurta yapıyorlar. Yumurtaları beyaz ve iri ve ağırlıkları çok güzel, baya etliler. Ötüşleri ayrı bir zevk zaten :)

Sagun 23-08-2013 00:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1192017)
Teşekkür ederim :) Denizli ırkının yumurta verimi gayet güzel gurkta olmuyorlar kışa kadar sürekli yumurta yapıyorlar. Yumurtaları beyaz ve iri ve ağırlıkları çok güzel, baya etliler. Ötüşleri ayrı bir zevk zaten :)

senin yavrulardan siyah horoz olanı pekmezkefi renginde güzel damızlık bir horoz olacak gibi görünüyor sen hangisini begendin bilmem amma o yavru bir denizli horozu klasiği olacak gibi.

bay tömürcek 23-08-2013 00:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sagun (Mesaj 1192188)
senin yavrulardan siyah horoz olanı pekmezkefi renginde güzel damızlık bir horoz olacak gibi görünüyor sen hangisini begendin bilmem amma o yavru bir denizli horozu klasiği olacak gibi.

Bende onu damızlık bırakıcam yüksek bacaklı dik duruşlu ama pekmez kefi olmayacak sanırım. Çünkü bunların ana babasını aldığım adamda siyah horozların üstü kirli beyaz demirkır deniyor onlara galiba ben pekmez kefi horozlara bayılıyorum. Bakalım nasip artık ama damızlığım o olucak :)

hindici 24-08-2013 12:03

1 Eklenti(ler)
arkadaşlar bunu arkadaş bana denizli tavuğu dedi hediye olarak verecek sizce denizli tavuğumu resim net çıkmadı boynunda turuncu gibi çiller var sizce denizlimi arkadaşlar..

bay tömürcek 24-08-2013 18:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hindici (Mesaj 1192591)
arkadaşlar bunu arkadaş bana denizli tavuğu dedi hediye olarak verecek sizce denizli tavuğumu resim net çıkmadı boynunda turuncu gibi çiller var sizce denizlimi arkadaşlar..

Denizli tavuğuysa öter. Horoz gibi ötmüyor tabi ki ama böyle tavuğu yakalayınca bağırır ya o şekil ötüyor durup dururken. Hakiki denizli tavuğuysa ötmesi lazım. Yapı olarak benziyor ama belli olmaz sen bi bak ona. Ve sana cevap yazamıyorum mesaj kutun dolmuş sanırım.

Mercani 26-08-2013 15:36

1 Eklenti(ler)
Eklenti 436207

Merhaba herkese

Bebegim yumurtlamis, nasil mutlu oldum anlatamam, sizlerle de paylasmak istedim. Yaklasik 5,5 ay oldu ve yumurtladi. :D:D

Ilk yumurta oldugu icin biraz kücük ama saniyorum ki fazla büyük yumurtasi olmayacak.

yarenimex 26-08-2013 19:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mercani (Mesaj 1193220)
Eklenti 436207

Merhaba herkese

Bebegim yumurtlamis, nasil mutlu oldum anlatamam, sizlerle de paylasmak istedim. Yaklasik 5,5 ay oldu ve yumurtladi. :D:D

Ilk yumurta oldugu icin biraz kücük ama saniyorum ki fazla büyük yumurtasi olmayacak.

Haydi gözünüz aydın ! Zamanla yumurtalar irileşecektir, ilk yumurtalar genellikle küçük olur..

Mercani 26-08-2013 21:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yarenimex (Mesaj 1193311)
Haydi gözünüz aydın ! Zamanla yumurtalar irileşecektir, ilk yumurtalar genellikle küçük olur..

Tesekkür ederim ;)

Sagun 27-08-2013 02:49

gözün aydın Mercani, helal olsun sana balkonda yumurtlattın tavuğu , bi de şu yavruların son durumu nasıl oldu ekler misin horoz ve tavuğu?

bok böcegi 27-08-2013 11:49

Merhaba
İzmir, Manisa civarında gurk tavuğum için brahma yumurtası arıyorum.

Mercani 27-08-2013 15:06

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sagun (Mesaj 1193417)
gözün aydın Mercani, helal olsun sana balkonda yumurtlattın tavuğu , bi de şu yavruların son durumu nasıl oldu ekler misin horoz ve tavuğu?

Tesekkür ederim Sagun.

Eklenti 436434

Eklenti 436435

Eklenti 436436

Eklenti 436437

Eklenti 436438

Bunlar son fotograflari. En alttaki fotografta televizyon sehpasinin arkasini oymakla mesgul. Kizim Hürrem´e bagladi, nurtopu gibi yumurtayi elimize verince bir haller oldu. Iyice tepemize cikacak :D

Mercani 27-08-2013 15:09

2 Eklenti(ler)
Eklenti 436439

Eklenti 436440

Oglusumda fotograf makinesine saldirmaya basladi, daha önce hic yapmamisti. Ikinci fotografi dün cektim horozlaniyordu.

Sagun 27-08-2013 22:47

maşallah işte olmuşlar şimdi tavuk parıl parıl parlıyor, horoz da iyice efeleşmiş, nasıl vazgeçeceksin bunlardan yoksa evi çiftliğe çevirme niyetin mi var. paylaşım için teşekkürler.

sakagun 28-08-2013 11:02

2 Eklenti(ler)
Bu tavuğum bu yıl ikinci kez civciv çıkardı. 9 yumurtadan 8'i çıktı. Biri döllenmemiş.

Yemek eğitimi:
Eklenti 436623

Arada uyuyakalıyoruz:
Eklenti 436624

Mercani 28-08-2013 11:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sagun (Mesaj 1193666)
maşallah işte olmuşlar şimdi tavuk parıl parıl parlıyor, horoz da iyice efeleşmiş, nasıl vazgeçeceksin bunlardan yoksa evi çiftliğe çevirme niyetin mi var. paylaşım için teşekkürler.

Tesekkür ederim.
Bahceli ev bulabilirsek tasinmaya niyetimiz var, annemle verdik tabi bu karari. Ayrilmak zor ama tasinamazsak mecbur birine vermek zorunda kalacagim, verirsem de tabi takip edebilecegim, gibip görebilecegim birine veririm. Horoz inanilmaz geveze. Sabah 5.30 basliyor ötmeye 7.30 a kadar susmuyor, 8e kadar uzattigi da oluyor. Aralarda 5 dk kadar dinleniyor bu süre icinde o kadar. Illa sikayet eder birileri. :(

Mercani 28-08-2013 11:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakagun (Mesaj 1193792)
Bu tavuğum bu yıl ikinci kez civciv çıkardı. 9 yumurtadan 8'i çıktı. Biri döllenmemiş.

Yemek eğitimi:
Eklenti 436623

Arada uyuyakalıyoruz:
Eklenti 436624

Masallah tavugunuza. Uyuklayan civcivinize bayildim, ne güzelde koymus kafayi uyuyor ;)

sakagun 28-08-2013 12:00

Uyuklayan civcivim sona kalan yumurtadaydı. Kabuğunu deldi ama genişletemedi. İçinin sıvısı kurumaya başlayınca ben müdahale ettim. Kabuğu yavaş yavaş kırdım. Ben yumurtayı kırarken o da gözünü açmış beni izliyordu. Biraz kanama oldu. Ölecek diye çok üzüldüm. Tamamen yumurtadan çıkardıktan sonra annesinin altına koydum. Sabah baktığımda diğerleri gibi koşturuyordu.

sakagun 28-08-2013 12:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mercani (Mesaj 1193815)
Horoz inanilmaz geveze. Sabah 5.30 basliyor ötmeye 7.30 a kadar susmuyor, 8e kadar uzattigi da oluyor. Aralarda 5 dk kadar dinleniyor bu süre icinde o kadar. Illa sikayet eder birileri. :(

Horozların erken ötmemesi için ışık almayan bir kümese koymak gerekir.

Benim de kesmeye kıyamadığım bir horozum var. Adı Yaşar. Birçok ölüm tehlikesi atlattığından adını Yaşar koyduk. Şu an 5 kilo vardır. Etlik cins olduğundan ayağında şişmeler oluştu. Diğer horozum gördüğü yerde onu kovaladığından o da kaçamadığından Yaşar'ı çitle çevrili sebze bahçesi bölümüne aldım. Pembe domateslerimi delik deşik etti. Yaşar'a henüz kümes yapmadık. Yatak odasının penceresinin altında, yan duran bir kasanın içinde uyuyor. Sabah ezanla ötmeye başlıyor.

Mercani 28-08-2013 15:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakagun (Mesaj 1193821)
Horozların erken ötmemesi için ışık almayan bir kümese koymak gerekir.

Benim de kesmeye kıyamadığım bir horozum var. Adı Yaşar. Birçok ölüm tehlikesi atlattığından adını Yaşar koyduk. Şu an 5 kilo vardır. Etlik cins olduğundan ayağında şişmeler oluştu. Diğer horozum gördüğü yerde onu kovaladığından o da kaçamadığından Yaşar'ı çitle çevrili sebze bahçesi bölümüne aldım. Pembe domateslerimi delik deşik etti. Yaşar'a henüz kümes yapmadık. Yatak odasının penceresinin altında, yan duran bir kasanın içinde uyuyor. Sabah ezanla ötmeye başlıyor.

Kiyamam Yasar´a tek basina mi kaliyor orada? Üzüldüm ama kesmediginiz icin de sevindim. Benimde balkondaki biberlerimi yediler ama kizamiyorum onlara hic.

Hava almalarini saglamak icin bir taraftan isik aliyor tamamen kapatsam havasiz kalmazlar mi? Keske sadece erken ötse benimki susmuyor :o

sakagun 28-08-2013 17:15

Çiti tavukların geçemeyeceği şekilde aralıklı olarak bambu çubuklardan yaptık. Civcivler yanına gidiyor. Ama Yaşar'ın gözü hep diğer tarafta. Hep kapıya gelip diğer tarafa bakıyor. Ayağı iyileşinceye kadar orada kalacak yoksa horozdan kaçmaktan ayağı hiç iyileşmez.

Biz kümesleri OSB'den yaptık. Kümesler oldukça büyük ve birleşim yerlerinde ve zeminde hava girecek kadar açıklıklar var. İçi havasız kalmıyor. Sizin kümes küçükse havasız kalabilir, tamamen kapatmamanızda yarar var.

sakagun 29-08-2013 18:34

2 Eklenti(ler)
Bugün ilk kez kümesin dışına çıkardım. Ördeklerden biri civcivlerden birinin tadına bakmaya kalktı, anne tavuktan gagayı yedi.

Sağ arkada görünen ağaca asılı kovanın içinde su var. Kovanın dibine yerleştirdiğimiz kırmızı nipellere dokunulduğunda su akıyor. Ördekler kısa sürede nipelleri kullanmayı öğrendi. Tavuklar hala öğrenemedi.

Mercani 31-08-2013 13:34

Aslinda tavuklar zekidir, söz konusu yem olunca cabuk ögreniyorlar. Tavugum öyle bir kere görsün yem nereden geliyor yetiyor ama horozun hic umrunda degil, ferrasini satan bilge misali takiliyor dünya malinda gözü yok. Bir tek buzdolabi sesine kosuyor benden önce gelip bir seyler araklayip kaciyor, saniyorum bu onun hosuna gidiyor.

Bu arada horozla bende tavuktan gaga yiyip duruyoruz. Saniyorum kiskaniyor horozu alip birakinca horoza kiziyor denk getirirse beni gagaliyor sipa. :D

Benim kümesim yok, apartmanda hatta balkonda bakiyorum. Balkona kümes yapmak icin bir kac malzeme aldim ama horoz cok gürültü yapiyor sikayet alabiliriz bilemiyorum onun icin simdilik bir sey yapmayacagim. Eger öyle bir sey olursa emanet olarak bir tanidiga vermeyi planliyorum. Tamamen vazgecemem saniyorum onlardan :(

Mercani 31-08-2013 18:54

Yarim saat kadar önce tavugum birden bire durgunlasti, cok sicak oldugu icin agzi acik nefes aliyor kanatlarini da hafif aciyordu normalde de yapar bunu ama bu kez hem yavas nefes aliyor hem de kimildamadan duruyordu, kuyrugunu da egmisti. Serin bir yere götürdüm yine öyle durdu bir süre yavas hareket edip yavas nefes aliyordu yine kuyrugu egikti. 10 dk ayrildim basindan yeniden gittim kabuksuz, ince zarla yumurtlamis sanirim o da horozun agzindaydi alismasin yemeye diye almaya calistim alamadim.

Tavugumda bir rahatsizlik olabilir mi? 4 yumurta yapti hepsi de kabukluydu genelde sabah veya öglen yumurtluyordu bugün yumurtlamadi saniyorum bu yumurtasi da yarin sabahin yumurtasiydi tam olmadan neden yumurtlarki? Ne yapabilirim?

sakagun 02-09-2013 15:19

Benim tavuklarımdan biri de bazen kabuksuz yumurtluyor. Hatta aynı tavuğum bir seferinde bir günde 2 yumurta yumurtladı. 2 senedir yaşıyor. Sağlıklı.
Kireç ihtiyacı mı var diye düşündüm, ancak bahçedeki diğer tavuklarla aynı şekilde besleniyor.

Mercani 02-09-2013 17:35

2 Eklenti(ler)
Sakagun tesekkür ederim. Tavugumun o hali beni cok korkuttu, gece boyunca gidip baktim durumu ne diye, gece uykulu oldugu icin hareketlenip hareketlenmedigini pek anlayamadim ama sabah iyi görünce rahatladim.

Babam toprak almis, bir de beyaz yumusak bir tas almis ama saniyorum bunlar kus icin.

Eklenti 438075

Eklenti 438076

Bunlar fotograflari, tasli topragin tadina baktim tuz yok icinde :D

Digeri de tirnak batirinca ufalanip un gibi oluyor. Bunlari verebilir miyim yavrularima?

sakagun 02-09-2013 17:42

Bunlardan muhabbet kuşlarıma verirdim. Zararı olacağını sanmıyorum. Tavukların taşlıkları olduğu için kuma ihtiyaçları oluyor.

yarenimex 02-09-2013 20:53

Sayın Mercani tavuğunuzun korkulacak bir şeyi yok, sadece kalsiyum açığı ileri durumda anlaşılan. Yeterli kalsiyum alamadıklarında tavuklarda görülebilen bir durum kabuksuz yumurtlama olayı. Tavuklarınızı içerde beslediğiniz için taş kum yemedikleri için yeterli kalsiyum alamadıkları anlaşılıyor. Mercimek ve bezelye boyutunda taş kum verin düzelecektir. Ayrıca evde tükettiğiniz yumurtaların kabuklarını da verebilirsiniz. Kısa zamanda düzelecektir. Taş kum ayrıca tavukların dişleri yerine geçer ve taşlıklarında, yedikleri tane ve tahılları sindirmelerine yarar..

Mercani 03-09-2013 16:35

Sayin Sakagun, verdim babamin aldiklarini ama pek ilgilenmediler :) dursun önlerinde zamanla kesfederler saniyorum.

Sayin yarenimex, balkonda kocaman bir kutu var neredeyse balkon kadar kapilardan zor gecirmistim alti siki siki bantli oldugu icin acmaya üsenmistim koliyi :D ici toprak dolu, hatta ayrica cam ormanindan alinmis toprak dahi koydum yine de tabi ki disarda beslenmedikleri icin eksikleri oluyordur. Hareketsiz hali ve yavas nefes alisindan dolayi korkmustum, sükür iyi simdi ama hala yumurtlamadi :rolleyes:

Cevaplariniz icin tesekkür ederim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025