agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/index.php)
-   Kanatlılar (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=377)
-   -   Tavuk yetiştiriciliği (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=17402)

MeyveliTepe 24-01-2022 17:06

Sadece tahıl karışımı kullanmak gerekiyor. Bu tür fermantasyonda patates veya başka sebze artığı kullanılmıyor. 2-3 defa yapınca su oranını tam olarak ayarlarsınız. Kabaca 1:2 tahıl:su gibi oluyor. Çorba gibi olmasın. Ilık su kullanmak (40 derece civarı) ve oda sıcaklığında bir yere almak da önemli.

Bu fermantasyon 3 günlük, fazlası çok fazla laktik asit üremesine sebep olur. 3 gün sonunda pH 4 oluyor.

Sadece tahıldan yapınca çok fazla bir gaz çıkışı olmuyor. Gazını almak gibi bir şeyi yapmam hiç gerekmiyor, 3 gün sonunda en fazla fıs diye bir ses çıkıyor. Yani, hava kilidine filan gerek yok. Fermantasyonda başlatıcı bakteri olarak Lactobacillus Plantarum önem kazanıyor. Kısa sürede hızlı fermentasyonda sahnelerin astsolistidir :) Olgunlaşmış turşuda en son kalan asite dayanıklı probiyotiktir. Bu yüzden kolay ve garantili olduğu için turşu suyu demiştim.

Kalsiyum eklentisini de başta kuru olarak tahıla karıştırmak, asitik ortamda kalsiyumun da çözünüp yarayışlılığının artmasını sağlıyor.

Eklenen tahıl dışı şeyler, lactobacillus yerine S. cerevisiae mayalarının hakim olup alkol üretmesine sebep olabilir. Buna dikkat edilmeli. Kokusunda alkol kokusu sezilirse dikkatli olunmalı. Alkol tavuklara toksiktir.

mister73 25-01-2022 08:16

Tavuk yetiştiriciliği
 
Sanırım ılık su ve oda sıcaklığında bekletme detayını atlamışım. Çünkü yem karma/hazırlama işlemini soğuklardan dolayı evin bodrumunda yapıyorum ve elimin altında bulunsun diye kavanozları da burada tutuyordum, haliyle oda sıcaklığında değil. Muhtemelen bu sıcaklıktaki bakteri faaliyeti yavaşlayacağı için 3 günden fazla bekletmiş olmam umarım fazla bir olumsuzluk çıkarmamıştır; bir dahakine dikkat ederim inşallah.

PH ölçümü yapmadım kaç olması gerektiğini de tam olarak bilemiyorum ama fermente ürünü ayrıca kemik unu, sumak, pul biber gibi ilave ürünlerle karıştırarak verdiğim için dengelenmiş oluyordur diye düşünüyorum.

kazımşerif 27-01-2022 15:06

Selamlar! tavuk bakımı ve yetiştiriciliği için aşağıda bazı yöntemler Paylaştım. Okumanızı öneririm.

Tavuk Bakımı Ve Yetişticiliği
Yerli tavuklar birçok cinse kıyasla hastalığa ve soğuğa dayanıklıdır ve bu şekilde kümes hayvanı yetiştirmek ve para kazanmak için iyi bir seçenektir. Yerli veya yerel tavuk, hem yumurtlama hem de et üretimi için uygundur ve endüstriyel tavukların aksine çoğu alanda yetiştirilebilir.

Tabii ki, her iki ticari amaç için (yumurtlama veya piliç) yerli tavuklar, onlardan maksimum üretim verimliliği elde etmek için genetik modifikasyona tabi tutulmuştur. Yerli kümes hayvanı yetiştiriciliği de düşük sermaye ile başlatılabilir ve zamanla genişletilebilir.

Tavuk Bakımı amaçları:
Eğer tavuk bakımına ve yetiştiriciliğiyle uğraşmak istiyorsanız herşeyden önce nasıl ve ne amaçla bu işi yapmak istediğinizi anlamanız gerekir.
Genellikle 3 amaçtan dolayı tavuk yetiştirilir:
Yumurta Üretimi
Et üretimi
Yumurtlamak ve Üremek amaçlı
Bunlardan her biri kendine özel araçlar ve malzemeleri gerektirir. O yüzden ilk başta nasıl bir yetiştirici başlamak istediğinize bir bakın ve daha sonra ona göre malzemeler ve araçları satın alın.
Tavuk Yetiştiriciliği için gereken malzemeler ve ekipmanlar:
Yerli bir tavuk çiftliği kurmak için bazı ekipman satın almanız gerekir. Bu işte en önemli ön koşul elektrik, su ve gaz gibi imkanların bulunduğu bir salon sağlanmasıdır. Diğer gerekli ekipmanlar arasında ısıtma ve soğutma sistemi, havalandırma sistemi, su kaynağı, besleme ve içme suyu, aydınlatma sistemi ve yumurtlama folluk bulunmaktadır.


Yerli yumurtalık tavukları yetiştirmek için gereken en yüksek maliyet, kümes hayvanı çiftliğine ait olacaktır. Bunun için araziniz ve salonunuz varsa, biraz sermayeye ihtiyacınız olacak. Ayrıca, bu işte, tavuk yemi, yakıt ve elektrik maliyetleri ve ilaç maliyetleri sağlamak için bir miktar sabit sermaye düşünmelisiniz.

Arazi: Yerel bir kümes hayvanı çiftliği edinmek için çoğu insan daha ucuz olan kırsal ve uzak bölgeleri tercih ediyor. Yerli kümes hayvanı yetiştirme salonunun yeri yerleşim alanlarından uzak olmalı ve diğer yetiştirme birimlerinden yeterince uzakta olmalıdır.

Yazının devamı için bu adrese tıklayınızı:
https://horozlardunyasi.blogspot.com...sticiligi.html

Ecekayit94 18-07-2023 21:07

Herkese merhaba,
Bugün bize 10 adet boyalı civciv hediye edildi. Dehşet içerisindeyiz, bu hayvanlar nasıl boyadan kurtarılabilir? İnternette bu eziyete uğrayan civcivlerin en fazla 3 gün içerisinde öldüğü yazıyor, kaç günlük oldukları hakkında bir fikrim yok. Ayrıca civcivlerin suya temas etmemesi gerekiyormuş, bu sebeple yıkamayacağız ve yarın veterinere götüreceğiz. Bildiğiniz bir çözüm veya dikkat etmemiz gereken bir şey var mıdır? Bahçemizde bir yer ayarlayabiliriz ancak bakımını bilmiyoruz. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

laedri09 09-08-2023 14:33

Ne yazık ki var öyle bir durum. Eğer uygun koşulları sağlarsanız elinizde 10 adet horoz olur çünkü genelde tavukları ayırıyorlar. Civciv yemleri satılıyor mısır ununa benzer onunla veya ufak taneli tahıllarla besleyebilirsiniz. Sıcaklık çok önemli. Geceleri serin ortama koyacaksanız bir pet şişeye sıcak su doldurup yanlarına koyabilirsiniz. Kutuda beslemeye kalkmayın. Bahçeniz müsaitse ufak bir kümes yapabilirsiniz fakat büyüyünce geniş bir alana ihtiyacınız olacak. Ayrıca kuş , kedi gibi yırtıcılardan da korumanız lazım. Kümes yapacaksanız mutlaka üstü kapalı olsun. Gece dışarıda tutacaksanız mutlaka kapalı alanda ve sıcak tutun. 1 ayın sonunda boyaları nispi olarak azalıyor ve tüyleri belirmeye başlıyor. Kolaylıklar dilerim.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024