![]() |
enes kardeşim hayırlı olsun hayvanların çoğalmış siyah tavuğa hayran kaldım hint var onun kanında maşallah.
|
Çok teşekkür ederim kardeşim biraz çoğalttım evet bi tanede kurkuk yatırdım dün akşam ;) O siyah tavuk hint tavuğu onlar çok kurkluyo diye yengem getirdi bu sene tavuğum yok ya o sık sık kurkuk olur çoğaltırım diye getirmiş saolsun yengecim ;)
|
hep bir hint tavuğum olsun istemişimdir valla.
|
bay tömürcek paylaşımın ( resimler ) için teşekkürler.Bende 2 gündür senin göstermiş olduğun sandıklardan 3 -4 adet bi kaç yerden rica ettim ve aldım.Şimdilik bunlarla kümesime ilaveler yapayım.İlerleyen zamanlarda yetmeme durumu olursa kafamda değişik düşünceler var.
Saygılarımla |
Çok iyi hayvanlar kardeşim sürekli yatıp civciv çıkarıyorlar bi de hintler çok etli oluyo inanki abartmıyorum 4 kilo kesinlikle var o tavuk çok ağır :D
|
bay tömürcek gurk için biraz geç zaman değilmi.Bu saatten sonra nasıl büyüteceksin civcivlerini
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Allah emeğini yağlı etsin.Tez zamanda büyütür yumurtalarınıda yemek nasip olur
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Saygılarımla. |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 346879
Eklenti 346880 Eklenti 346881 Eklenti 346882 Eklenti 346883 bunlarda kümesimin en değerlibireylerinden. |
bu arada fotoğraf makinesinin tarihi geride fotolarım 1 ay öncesinin
bilginize Saygılarımla, |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 346887
Eklenti 346888 Eklenti 346889 Eklenti 346890 Eklenti 346891 bay tömürcek son fotoğraftaki sana bahsetmiş olduğum Atak-s tavuklardan |
Alıntı:
|
raulgonz7 kardeşim tavukların güzelmiş tüyler,i kadar hayrını gör :D
|
4 Eklenti(ler)
En son çıkan süs tavuğu civcivlerim çok iyi bir şekilde büyüyorlar... Güneş kümese tam vurduğu zamanlarda deli gibi eşeleniyorlar... ;) Anneleri de çok iyi bakıyor yavrulara...
Eklenti 347029 Eklenti 347030 Eklenti 347031 Eklenti 347033 |
5 Eklenti(ler)
Bahçeden tavuk manzaraları...;)
Eklenti 347034 Eklenti 347035 Eklenti 347036 Eklenti 347037 Eklenti 347038 |
En alttaki kıraliçe galiba.
|
5 Eklenti(ler)
Ve folluklar.... En önemli ayrıntı, gözden uzak olmak isterler yumurtlarken..
Kümesin bir köşesine önü tuğlayla kapatılmış, saman doldurulmuş bir örnek... Tavuğu da içinde... ;) Eklenti 347039 Bir sepette folluk olmuş vaziyette... ;) Eklenti 347040 Altı delinmiş bir su kovasına yarıya kadar saman doldurulmuş bir folluk... Eklenti 347041 Bu kadar uğrraşır folluk yaparsınız ama tavuk milleti saman gördü mü, kendi yuvasını kendi de yapabilir... ;) Eklenti 347042 Eklenti 347043 |
Korkarım bu resimlerle çıldıracağım :( Allah tüyü kadar hayrını versin size :(
|
Alıntı:
Kraliçe değil de, kımıldamadan en güzel pozu veren tavuk diyebiliriz...;):D |
Alıntı:
|
hastalık
Alıntı:
Sanırım yerim yüksekti ondan hastalık olmadı.Ee tabi 7. katta tavuk besleyince ;) :dilli: |
1 Eklenti(ler)
Kümesten genel görüntü, kenarlarda tahtalar var tünemeleri için. Öğlen güneşi alıyor, kışın tellerin üzerine naylon branda çakıyoruz. Aşırı soğuktan korunmuş oluyorlar.
Eklenti 347093 |
Sayın sakdag ispençleriniz çok güzel ya inşallah bende beslicem bu sene kısmet olursa arkadaşım tavuk bulmuş biyerden yumurtlayınca yumurtalarını alıcak bana ;) Büyümeleri nasıl zahmetli mi küçükler ya hani ;) Bir de çok sık gurk oluyo diyolar o doğru mu :p
|
Alıntı:
Çok sık gurk olmuyorlar diyebilirim. 6 yıllık 2 tavuğum şimdiye kadar hiç gurk olmadılar. Bu sene bir tanesi 3.'ye gurk oldu. İlkinde yumurta koymadık altına, bir süre sonra gurkluğu geçti, 2.'de yavru çıkardı ama yavrulara bakmadı. 3. seferde çok iyi koruyor yavruları ama ayrı kümes yaptım onlara özel. Civcivler büyüyene kadar kümeste kalıyor, yoksa kediler baş düşmanı. Tavuklar da biraz uysal olunca, kapıveriyorlar yavruları. Gerçi bu zamana kadar hep yavruları evde baktığım için, insana yakınlıktan uysal oluyorlar galiba. Son yavrulara hiç dokunmadım, sevmek için bile ellemedim. Cİn gibiler, tutulmuyorlar bile, birini zorla tuttum sevmek için. Elimde cırak cırak bağırdı. Yumurta verimleri de çok düşük, baharda yumurtluyorlar sadece diyebilirim. Tavuk başına 30-40 yumurta yıllık o kadar az yani... |
Ya yumurta için değil yumurtlamasalarda olur üreyecek kadar yumurta yapsınlar yeter bana ben o güzelliklerine hayranım ;) Demek gurk olmaları diğer tavuklar gibi ;) Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim sayın sakdag ;)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025