![]() |
Merhaba Tavukcular.
Nasılsınız? Vallahi Lilium'la Cemal(Sansar) burayı görmesin. Ayrılmazlar. Benim çillinin peşinden az koşmadılar. Şaka bir yana. Tavuk beslemek güzel bir uğraş. Hepinize kolay gelsin diyorum. |
ben tavuklarimi pazar gununden beri bahceye birakmadim
iyice sitres yaptilar heralde bahcenin bi bolumune cimen ektik yiyorlar cim tohumunu ya da yeni suruldugu icin didikliyorlar kapali olduklari icin yumurta verimi biraz dustu. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Mübarekler neredesiniz ya :dilli:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sayın Zerre, benim fotoğraflarımdaki sultanların hepsi tavuk, horozların ibikleri tepe tüylerine rağmen kırmızı ve belirgin oluyor. Diğer horozlar gibi ötüyorlar. Bu arada, süs tavuklarım kümeste kapalı duruyorlar, diğer bütün tavuklarım bir tane bile kalmadı, hepsine hastalık geldi. 2 gecede bahçede serbest gezen tüm tavuklar öldü. Kümeste kapalı olanlar gayet sağlıklı ve neşeli duruyorlar. Tavuk hastalıklarını evden eve serçe, kumru gibi kuşlar taşıyorlar. Umarım serçeler kapalı kümesime girmezler. Kalan tavuklarım için endişeliyim doğrusu...:( |
3 Eklenti(ler)
Bahçedeki tüm tavuklarımın öldüğüne çok üzgünüm ama kümeste kapalı olanlara 2 yeni arkadaş getirdim Edirne'den... Çok güzeller...
Minyatür tavuk olan... Eklenti 349456 Minyatür horoz olan... Eklenti 349457 Eklenti 349458 |
öncelikle verdiğiniz cevap için teşekkür ederim,ibikleri nekadarlıkken belli oluyor ,bizimki maksimum 5aylık ,yanına eş alacağım onun için cinsiyetini öğrenmek istiyorum. tavuklarınız içn üzüldüm doğrusu ,nekadar işinize yarar bilemem ama ekşi ayran denemenizi tavsiye ederim ,biz normal tavuklara arada bir veriyoruz tavuklar daha canlanıyorlar sanki
|
merhaba :) tavuk yetiştirmek zorlu bir iş değil ya bizim tavukların kümesi bile yok
öyle onlar bir yer bulup yumurtluyorlar.onlar için yaptığımız özel birşey yok yazın dama çıkıyorlar ve kışın da kendilerine uygun bir yer buluyorlar biz hiç karışmıyoruz. bir tek kuluçkaya yatıklarında ilgileniyoruz su olsun yem olsun veriyoruz. bir de onlar ve yavruları için küçük kümes yapılıyor dört tarafı kapalı ve küçük bir giriş yeterli kalıyor :) bizim yetişkin tavuklar kafalıra göre takılıyorlar :))) |
Etrafta yırtıcı yok mudur?
|
Alıntı:
Sizinkinin de görünüşünden cinsiyetinin belli olması lazım... fotoğraf ekleyebilirsiniz daha iyi yardımcı olmaya çalışırım Zerre... |
Alıntı:
|
benim sultan
|
3 Eklenti(ler)
sanırım bu sefer resim yüklemeyi becerebildim:p:p:p
|
Sultan tavuğunuz çok güzel Sayın Zerre, tam emin olamadım ama sanıyorum tavuk olacak... Diğer arkadaşlarda fikirlerini söylesin lütfen...
Yanına eş almak için biraz daha bekleyin... |
Evet çok güzel bir sultan tavuk olacak ;)
|
Alıntı:
kapali olmalarinin sebebide esim cim ekmisti bariyerle cevirdi etrafini ama arasindan geciyor bazilari bu hafta aralari kapaticaz. o zaman yine bahceye birakicaz.ot yok simdilik ama evde hicbirsey atilmiyor artik onlara veriyorum . |
Günaydın melissa77
Anlaşılan tavuklarınıza iyi bakıyorsunuz. Bu sabah siteye giren ikinci kişisiniz. |
:pyorumlarınız ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim ,sanırım ilkbahara kadar bekleyeceğim ,ya yumurta yapar ya öter,işin tek kötü tarafı tavuksa bile adı sülüman kalacak :p:p:p
|
http://350
Alıntı:
iyi bakmaya calisiyorum elimden geldigince http://328 |
Alıntı:
|
Bence sonuna kadar hakediyor ;)
|
Arkadaslar yaklasik on gun once 6 tane tavuk almistim tavuklarin hepsi yumurtluyordu ancak gecenlerde kopek saldirmis eve geldigimde birini oldurmusler birinin sirti yaraliydi digerlerininde bazilarinin tuylerini koparmislar suan yalnizca biri veya ikisi yumurtluyor ne yapmam lazim yarali olani kessemmi oda yumurtluyordu karasiz kaldim. Tekrar yumurtlamaya nezaman baslarlar?
Birde bir hafta once hint horozu aldim horoz buyuk ama yas olarak fazla buyuk degil geldiginde alismasi icin ayaklari bagli kumesin yanina koyup eve donmustum tekrar gittigimde diger tavuklar onu dovuyorlardi hemen ayaklarini cozdum ama artik butun tavuklardan dayak yiyiyor ne yapmam lazim yeni bir horoz daha alimmi |
Sayın ercanuyar öncelikle geçmiş olsun. Yaralı tavuğunuz böle çok ağır yaralı değilse korkmayın bişey olmaz kırmızı gres yağı varya bolca sürün yara yerine çabucak iyileşip et toplar o merak etmeyin ama öbür tavuklardan ayırın gagalarlar sırtını. Hint horozu da salık bırakın dayak yiyorsa kaçar zaten o yaşı da büyüyünce horozluk yapmaya başlayınca tavuklardan korkmaz ufakken korkar zaten genelde horozlar tavuklardan çünkü çiftleşme eğilimi gösterdiklerinde tavuklara sataşırlar, tavuklarda döver ufak horozları ama büyüyünce bu sorun ortadan kalkar :) Kolay gelsin efendim :)
|
Merhabalar herkese...uzun zamandır buraya göz atmamıştım. :p
|
|
Tesekkurler bay tomurcek horozumun resmi bu boyuna bakmayin butun kumesten dayak yiyiyor:) sizce bir tane daha almalimiyim?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025