![]() |
öncelikle kümesimde bulunan sevgililerimden bahsedeyim sizden. ''sevgililerim'' (tavuklarım,civcivlerim ve horozlarım) :D
35 tane köy tavuğum 4 horozum var. 35 tavugumdan 3ü kurk . bu 3 kurkum ocak başında cıkardılar bikaçgün arayla ilk kurkum 12 ikinci kurkum 10 üçüncüsü ise 17 tane çıkardı.çok şükür şimdilik çok iyiler soğuğa denk geldiler ama elimden geldiğince dikkat ediorum kenlere .tavuklarımdanda bahsedeyim azcık belirli yaş aralıklarıyla 35 tane tavuğum var aralarında 1 yaşında olanlarda 3 ve 5 yaşlarında olanlarda var şuaralar 6 ve 10 arası yumurta alıorum soğuk nedeniyle azalmış durumda tavuklarımda yaşlanmışlarda var epey şimdiye kadar hiç kesmiyodum ama havalar az ısınsın yaşlanmışları kesmeyi düşünüorum... |
Alıntı:
Tavuklarından yaşlı olanları kescem demişsin ama havaların ısınmasını bekleme tam şimdi kesim zamanları havalar ısınmaya başlayınca zayıflarlar sen madem kesmeyi düşünüyosun bu aralar kes onları :) |
teşekkürler bay tömürcek iyi dileklerin için öncelikle ve de verdiğin bilgi için.kışın kesilmesi gerektini bilmiodum .bunu sölemen iyi oldu çok saol.bu tür bilgileri paylaşman beni dahada mutlu edicektir.
|
Alıntı:
|
aklıma gelmişken şunuda söliyim. 2,3 hafta önceye kadar bulunduğum köydeki 2,3 eve bi hastalık geldi kümeslerdeki tüm tavukları öldü.hastalık belirtileri halsizlik bitkinlik vs sonra ölümler başlamış.korkuorum banada gelir die .temizliğimi falan yapıorum kümesteki vitamin takviyeside yaprım vitaform ve adını unuttuğum bi ilaç ımm suyun içine karıştırdında sarı renge dönüşen bi toz ikisini kullandım.şimdilik bişi yok umarım bişi gelmezde hiçbi hastalık..bunun dışında bişi sorcam civcivlerime sağlıklı bi biçimde büyütmem için ne öneriyosunuz vitamin falan gibisinden ??
|
Alıntı:
Civcivlere gelince öncelikle bu soğuklarda üşütme benimkiler kapalı yerde yem olarak etlik besi yemini mısır yarmasıyla karıştırıyorum ıslayıp kabartıp öle veriyorum maşallah çok güzel büyüyolar yıllardır da böle bakarım ama hiç vitamin kullanmadım ben onu eczaneye sorman lazım bi bilgim yok o konuda yanlış yönlendirmek istemem :) |
peki o hastalık için ne ilaç önerirsiniz? veya aşı ?
|
Hastalığa fayda eden bişe bulamadım desem yeri önemli olan hastalık gelmeden müdahele :) Sen sularına göz kararı elma sirkesi karıştır faydalıdır elma sirkesi hastalığı önler eğer ilaçta alıcam diyosn veterinerler bu konuda daha geniş bilgiye sahip ben derdimi anlatıp öle ilaç alıyorum :)
|
elma sirkesini alcam yazdım i kenara ;)
veterner dedinde doru düzgün veternermi varki allah için .. benim gözümde sizler gibi tecrübeli kişiler daha bilgili. oyüzden sizlerin tecrübeyle edindiğiniz bilgiler kanımca daha değerli ;) |
Estağfurullah ;) Ama bi yandan da doğru söylüyosun tecrübe çok önemli neyi nası yapacağını bildikten sonra gerisi kolay ;)
|
yhaw bişi daha sorcam..benim civlerde çoğu horoz çıkıo.bu hiç hoşuma gitmio.kesilip yemek oluolar ben yemiorum o ayrı aylemin dier fertleri yiolar ben beslediğim için yiyemiorum...keşke yumurtadan anlaşılsa içinden çıkıcak civcivin tavukmu horozmu oluşu :S :/ :(
|
O dert bende de var :D Yumutaları biz koyuyoruz ya erkek çıkıyo :D Bizde derler ki yuvarlak yumurtadan tavuk sivri uzun yumurtadan horoz çıkar hatta çoğu kişi yuvarlak yumurtaları ayırır kurkuk yatırmak için ama denemedim sonuç ne oluyo bilmiyorum ben genelde iri yumurtaları koyarım kukuğun altına uzun yuvarlak ayırmam :D Ama gönül rahatlığıyla ye kendi emeğin daha lezzetli oluyo emin ol ;)
|
buralardada öle derler yuvarlak olanları koy die ama bişi değişmio..kimiside derki kadınlar koyarsa tavuk cıkarmıs.onuda denetecem
|
Dedim ya biz koyuyoruz ya erkek çıkıyo :D Alakası yok hepsi batıl inanç allah kararlaştırıyo içindekinin cinsiyeti kadın koyunca allah fikrini mi değiştiriyo haaşa ;) Yani takma bunları şans meselesi bunlar :p
|
evet haklısın :D
|
arkadaşlar akıl danışcam size..havalar soğuk ve hastalık gelmesinden korkuyorum..civcivlerime verebilceğim bi aşı varmı önerebilceğiniz...
|
Dediğim gibi yerleri temiz olsun bide kireç at kümesine hiç bişey olmazlar korkma ;) Kapalı yerde bak 2 3 ay kadar bu soğuklar hasta eder civcivleri ;)
|
coxidin ve vitaform indim aldım bugün.karıştırdım ve sularına verdim.bakalım sonuç nolcak.vitaform vitaminmiş ii dedi veterner coxidin de hastalıklara ve ishale ii geliomuş..aa bide elma sirkeside aldım koydum ii olcaklar umarım şükür iyilerde bakalım kümesim az küçük 3 kurku bi yerde bakmakta sıkıntı işte.soğuk zamana denk gelmeselerdi çok daha ii olcaklardı ..
|
aşı işinide söledim.adam dediki aşıyı boşver bunlar bunlar yeterli dedi.aşılar genellikle büyük işletmelerde kullanılıo dedi.köy tavukları dirençlidir bişi olmaz dedi
|
|
Çok genel ama avrupa görmüş köy tavuğudur :D
|
Araucanas olduklarını düşünüyorum sayın ercanuyar.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
bactrim şurup hepsini ağzına birer çay kaşığı verirsin ölüm azalır. Sularına limon ve bebe aspirini koyabilirsin.:D:D:):):D:D |
limon sıkıyorum sürekli. aspirininde boş olduğunu söylüo bazıları . çok şükür şuanda hastalık falan yok iyiler coxidin isallerinide kesti . kümeste tutuorum malum kış sebebiyle havalar ısınsa güneş açsa falan bırakıcam dışarı yayılsalar iyi gelcek ama düzelmio bi türlü hava..nezaman düzelir acep havalar sıktı bu yıl kış mevsimi bitmio bi türlü sanki
|
vitaform u sürekli kullanmam zarar verirmi acaba civcivlere ? sürekli dediğim 2 haftadır kullanıorum kessem mi acep yoksa devam ediyimmi ?
|
Alıntı:
|
civcivler kışın soğukta çıkarsa onları kümesin bir kısmına koyup orayı alttan ısıtmak abartılı olurmu? bilenler bilir camilerde ki gibi bir yerden ısıtma sistemi gibi.
|
bugün iyi bi bakım yaptım valla kümesi tertemiz yaptım suluklarını falan yıkadım temizledim civcivlerin sonra bulundukları yere kireç serptim üstünede saman yaydım.suluklarını elma sirkesi ve vitaformlu su ekledim havada iyiydi dışarda yayılmaları için bıraktım ohh öle içim rahatladıki sormayın :D
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025