agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kanatlılar (https://www.agaclar.net/forum/kanatlilar/)
-   -   Tavuk yetiştiriciliği (https://www.agaclar.net/forum/kanatlilar/17402.htm)

assi34 02-04-2013 20:45

arkadaşlar internetsizlikten bilgi veremedim. tam 18 tane civcivim çıktı. yalnız ben yokken 2 si ölmüş. diğerleri maaşaallah turp gibi. resimlerini yüklemeye çalışırım. daha hepsini bir arada resimleyemedim. hemen annelerinin altına kaçıyorlar. bu arada ikinci tavuğumun da civcivleri bu gün çıkmaya başladı. ama bunda sıkıntı olacak çünkü diğer tavuklar sonraki günlerde yanına yumurtlamıştı. ne yapacagımı bilmiyorum.içinde civciv oluyor ve ölüyorlar anneleri kalkınca.

assi34 02-04-2013 20:49

23 yumurtadan 18 i çıktı diğer 5 i de doluydu hatta canlıydı. geç farkettim. zaten ne yapabilirim bilmiyorum. ben yinede diğer tavuğun altına koydum. yumurtalarıda işaretledim. bakalım ne olacak.

assi34 02-04-2013 21:03

3 Eklenti(ler)
Teknik olan ölmek uzereydi.hakikat alip sobanin yaninda isitip zorla yumurta sarkan yedirip damlalikla su icirdim. O aksam nehrine geldi hemen annesinin hakikat goturdum.

assi34 02-04-2013 21:06

Telefondan yazinca tuhaf şeyler cikiyor.tek. olan ölmek uzereydi. Yanima alip sobanin yaninda isitip zorla yumurta sarisi yedirdim verilen damlalikla su icirdim. Aksama kendine geldi hemen annesinin yanina goturdum.

Sagun 02-04-2013 22:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi assi34 (Mesaj 1131760)
arkadaşlar internetsizlikten bilgi veremedim. tam 18 tane civcivim çıktı. yalnız ben yokken 2 si ölmüş. diğerleri maaşaallah turp gibi. resimlerini yüklemeye çalışırım. daha hepsini bir arada resimleyemedim. hemen annelerinin altına kaçıyorlar. bu arada ikinci tavuğumun da civcivleri bu gün çıkmaya başladı. ama bunda sıkıntı olacak çünkü diğer tavuklar sonraki günlerde yanına yumurtlamıştı. ne yapacagımı bilmiyorum.içinde civciv oluyor ve ölüyorlar anneleri kalkınca.

vallahi Maşallah ne diyelim, hayırlı uğurlu olsun ölenler için üzülmeye gerek yok, o 5 yumurta çıkmaya bilir amma, bazen 21 gün geçtiği halde yumurta içinde civciv oluşuyor amma yarım yamalak olabiliyor. 16 civcivi büyütebilirsen ne mutlu sana,

Sagun 02-04-2013 22:13

civcivleriniz çok güzel kestane rengi olanlar babaya benzeyecekler heralde, kül renkli olanlarda anneye mi benziyor ne...

yagmur 02-04-2013 22:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi assi34 (Mesaj 1131774)
Teknik olan ölmek uzereydi.hakikat alip sobanin yaninda isitip zorla yumurta sarkan yedirip damlalikla su icirdim. O aksam nehrine geldi hemen annesinin hakikat goturdum.

sayin assi civcivleriniz cok guzeller masallah hayrini gorun .))

tk646 03-04-2013 11:26

5 Eklenti(ler)
Bunlarda benimkiler dün aldık 5. fotoğraftaki yemliğe yakın olan diğer minikle kardeş ama çok durgun ve uyuyor hasta falan olabilirmi?

4. Fotoğrafta büyük çıkmış ama diğeriyle aynı ebatta nerdeyse.

melodi-raşa 03-04-2013 12:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi assi34 (Mesaj 1131763)
23 yumurtadan 18 i çıktı diğer 5 i de doluydu hatta canlıydı. geç farkettim. zaten ne yapabilirim bilmiyorum. ben yinede diğer tavuğun altına koydum. yumurtalarıda işaretledim. bakalım ne olacak.

Maşallah asi tebrikler iyi günlerde büyütürsün işallah çok güzellerya canım kaldı civcivlerine çok güzel bir çıkım olmuş.Bizlerde senden gelecek haberleri bekliyorduk burada resimlerini bekliyoz genede senden çünkü çok güzeller.Maşallah yaa

melodi-raşa 03-04-2013 12:38

Sarı renklide ikitane diğerleri hep koyu çıkmışlar bende sarılı olanları seviyorum ilk yumurtadan çıkımlarda ****** bakalım nasıl bir şekillencekler büyüdükçe artık tavuk besledim bende çilli grıy renkli tavuk besleyemedim bir türlü olmadı hevesim kaldı gitti yaa çilli tavuklara beğenim var benimde işte

assi34 03-04-2013 17:20

teşekür ediyorum . İnşaallah hepside buyur. şimdilik hepside çok hareketli. hergün 3 veya 4 yumurta rendeliyorum onlara. bugün benden kaçmadılar tekrar saydım 17 tane civcivim varmış. sar olanlar beyaz tavugun yumurtalarından koymustum onlar sanırım. kalanları aynı annesi ve kahvelerde sanırım babasına benzeyecek.

eltuselturk 05-04-2013 13:51

tavuğum çok hasta arkadaşlar acil lütfen

arkadaşlar tavuğumun makadından su gibi birşey damlıyor . bu su gelen yere temas eden bütün cildi kırmızı olmuş . yumurta yapamıyor . ve makadı çok kırmızı . hiç kıyamıyorum . sanırım ölecek . çok üzülüyorum . lütfen yardım edermisiniz

ahanda 05-04-2013 13:52

ne zamandır böyle antibiyotik vermeniz lazım.

assi34 07-04-2013 21:33

beyaz tavuktan sadece 4 tane civciv çıktı. işaretli olanlar ise ölmüşler. kalanlarda zamanla ölür sanırım daha çıkmaz.

yagmur 07-04-2013 22:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi assi34 (Mesaj 1134523)
beyaz tavuktan sadece 4 tane civciv çıktı. işaretli olanlar ise ölmüşler. kalanlarda zamanla ölür sanırım daha çıkmaz.

insallah cikanlarin hepsi saglikli bi sekilde buyurler .:p

yagmur 07-04-2013 22:58

Bende cok kararsizim benim tavuk ta gurk oldu sanirim
Bugun hep yatiyordu yumurtlamak icin yattigini saniyordum.

aksama kadar oyleydi aksam kaldirmak istedigimde elimi gagaladi:D
benim 17 tavuk 2 horozum var ve cikciv buyumék biraz zor
Kedilerden korumak ama cok sevim li oluyorlar .
Esimde 3 yumurtayla yatir diyor yazik 7.8 yumurta koyarim yatirirsam heralde.

Sagun 08-04-2013 01:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yagmur (Mesaj 1134581)
Bende cok kararsizim benim tavuk ta gurk oldu sanirim
Bugun hep yatiyordu yumurtlamak icin yattigini saniyordum.

aksama kadar oyleydi aksam kaldirmak istedigimde elimi gagaladi:D
benim 17 tavuk 2 horozum var ve cikciv buyumék biraz zor
Kedilerden korumak ama cok sevim li oluyorlar .
Esimde 3 yumurtayla yatir diyor yazik 7.8 yumurta koyarim yatirirsam heralde.

yuvarlak hesap sen 10 yumurta koy bence 17 tavuğundan yaşlı olaanları veya hoşuna gitmeyenlerini kesebilirsin, bence civciv yetiştirmek nesili gençleştirmek çok güzel.

Sagun 08-04-2013 01:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi assi34 (Mesaj 1134523)

işaretli olanlar nasıl ölmüş sayın assi, yumurtadan çıkabilmişler mi yoksa çıkamadan mı ölmüşler acaba tavuk mu öldürdü onları?, 4 tane az oldu, 17-18 leri görünce:):p

Sagun 08-04-2013 01:44

arkadaşlar sasso diye bir avuk cinsi var hiç yetiştiren oldu mu nasıl bir ırktır??

assi34 09-04-2013 19:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sagun (Mesaj 1134626)
işaretli olanlar nasıl ölmüş sayın assi, yumurtadan çıkabilmişler mi yoksa çıkamadan mı ölmüşler acaba tavuk mu öldürdü onları?, 4 tane az oldu, 17-18 leri görünce:):p

Sayin sagun, asil yumurtalarin yanina digertavuklar yumurtlamisti.o yüzden digerleri tam gelisemedi. Isaretli olanlarda ölüymüs zaten. Tavuk birsey yapmadi yani. Yarin iki haftalik. Oluyorlar. Acaba nezaman ince bulgur veya kirik bugday yiyebilirler. Hergün yumurta veriyorum iyi oluyor ama bugday da vermek istiyorum. Yani ince bulgur veya kirik bugday. Birde nasil vereceğim, islatarak mi Yoksa öyle mi.?

lodos_ 09-04-2013 20:38

Hazır civ civ yemlerinden kullanmanız şimdilik en sağlıklısı bir kaç hafta sonra kırık bıuğday civ civ yemini karıştırabilirsiniz.
Sık sık dışarıya çıkarmanıda fayda var anneleriyle oldukları için üşümezler.
Bende civ civlere kendi kırdırdığım arpa mısır ve buğday karışımından veriyorum

tk646 09-04-2013 22:11

Arkadaşlar benim ayın 19unda gurk yatan tavuğum dün gece 1 civciv çıkardı.

Bugün hiç kalmadan hala oturdu, civcivide altında çıkmak istedikçe vurdu kanatlarının altına soktu onu.

- Altındaki diğer sağlam 9 yumurtanın hala çıkma şansı varmı?
- Bu çıkan civciv açmıdır anne altında hiçbirşey yemedi daha?
- Onu alsam altından doyursam diğer yumurtalarıda çatlatır çıkarırmı kendi?
- Yumurtalara müdahale etmem gerekmi ? Çatlamasına yardımcı olmak gibi.

bay tömürcek 09-04-2013 22:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tk646 (Mesaj 1135769)
Arkadaşlar benim ayın 19unda gurk yatan tavuğum dün gece 1 civciv çıkardı.

Bugün hiç kalmadan hala oturdu, civcivide altında çıkmak istedikçe vurdu kanatlarının altına soktu onu.

- Altındaki diğer sağlam 9 yumurtanın hala çıkma şansı varmı?
- Bu çıkan civciv açmıdır anne altında hiçbirşey yemedi daha?
- Onu alsam altından doyursam diğer yumurtalarıda çatlatır çıkarırmı kendi?
- Yumurtalara müdahale etmem gerekmi ? Çatlamasına yardımcı olmak gibi.

1- Kesinlikle daha çıkma şansları vardır çünkü çıkım yeni başlamış.
2- Civciv aç değildir 1 gün zaten bişey yemez ama yavaş yavaş yeme alışır.
3- Altından alın zaten doyurmasanız bile kutuya koyup üstüne kalın bir kumaş örtün yumutalar kendi çatlar merak etmeyin.
4- Yumurtalara müdahale etmeyin etseniz de zaten civciv büyük ihtimal ölüyor çok mecbur kalmadıkça ellemeyin kabukları açmayın onlar kendi çıkar :)

yagmur 09-04-2013 22:41

Bay tomurcek yanitlamis zaten Ben gecenyil yumurtayi kiramadi
Diye kirmistim oldu benim yuzumden bende vicdan azabi cektim halada
Aklima geldigi zaman cok uzulurum . Dokunmayin herseyi tavuk hallediyor
biraz sabir sadece belkide bu sabaha hepsi cikmis olacak.
haber verirseniz seviniriz.:p

AÇakıcı 09-04-2013 22:48

yeni civcivlere ilk 3 gün sadece şekerli su vermeniz daha sağlıklıdır

bay tömürcek 09-04-2013 22:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AÇakıcı (Mesaj 1135793)
yeni civcivlere ilk 3 gün sadece şekerli su vermeniz daha sağlıklıdır

Ben sadece ilk gün veriyorum şekerli suyu AÇakıcı ılık yapıyorum bir de suyu 2. gün normal veriyorum :) 2 gün haşlanmış yumurta yediriyorum bide :)

Sagun 09-04-2013 23:23

sayın assi 34 ince bulgurdan bahsetmişsiniz de bulgur bu hayvanlara pek yaramaz şişirir çünkü sayın lodosun dediği gibi civciv yemi ve kırık buğday vermeniz daha yararlı olur. bi de yumurta yedirmeyi bırakın besleyici olabilir amma tavuk yumurta yesin diye değil yumurta üretsin diye doğdu :) yemlerin beslenmeleri için yeterli olacağı kanaatindeyim tabii annelerile birlikte bahçede dolaşma eşinme gibi faaliyetler de çok önemlidir.

Sagun 09-04-2013 23:27

ben de eskiden kuluçkada çıkım zamanı yumurtalara çok müdahale ederdim, çok hassas bişey, bazen civciv yumurtayı kırardı ama bi türlü kırığı genişletip çıkamazda ben de sabredemezdim bir an önce çıksın diye kırdığı yeri genişletip çıkarırdım, en hassas bölge göbek bagının olduğu yerdir orayı ya bişeyle keserdim ya da öylece bırakırdım civciv annesinin altında ısındıkça anlanır ve göbek bağı kuruyarak kopardı, çok ebelik yaptım yani, ama bence de en iyisi zorunlu olmadıkça müdahale etmemek

tk646 11-04-2013 08:41

Dün sabah 2 civciv daha çıkmıştı 3 etti toplamda. Bende tüm civcivleri aldım yumurtalara daha rahat otursun diye ama tavyk çıldırdı resmen.

Bas bas bağırdı bende civcivin birini geri bıraktım altına ikisini aldım. Aldıklarım gayet iyi altındakide öyle.

Ama bu sabah hala başka çıkan yok.

Artık almalımıyım yumurtaları?.
Çünkü kırıklar yüzünden çok pis kokmaya başlamış tavuğun folluğu temizleyeceğim.

melodi-raşa 11-04-2013 10:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tk646 (Mesaj 1136915)
Dün sabah 2 civciv daha çıkmıştı 3 etti toplamda. Bende tüm civcivleri aldım yumurtalara daha rahat otursun diye ama tavyk çıldırdı resmen.

Bas bas bağırdı bende civcivin birini geri bıraktım altına ikisini aldım. Aldıklarım gayet iyi altındakide öyle.

Ama bu sabah hala başka çıkan yok.

Artık almalımıyım yumurtaları?.
Çünkü kırıklar yüzünden çok pis kokmaya başlamış tavuğun folluğu temizleyeceğim.

Selam size tavsiyem madem başka civciv olmayacak yeni çıkmış civcivlerden satın alın bir kaçtane gece diğer tavuğun yanından aldığınız civcivlerle beraber altına koyun onlarıda sahiplenir

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025