![]() |
arkadaşlar internetsizlikten bilgi veremedim. tam 18 tane civcivim çıktı. yalnız ben yokken 2 si ölmüş. diğerleri maaşaallah turp gibi. resimlerini yüklemeye çalışırım. daha hepsini bir arada resimleyemedim. hemen annelerinin altına kaçıyorlar. bu arada ikinci tavuğumun da civcivleri bu gün çıkmaya başladı. ama bunda sıkıntı olacak çünkü diğer tavuklar sonraki günlerde yanına yumurtlamıştı. ne yapacagımı bilmiyorum.içinde civciv oluyor ve ölüyorlar anneleri kalkınca.
|
23 yumurtadan 18 i çıktı diğer 5 i de doluydu hatta canlıydı. geç farkettim. zaten ne yapabilirim bilmiyorum. ben yinede diğer tavuğun altına koydum. yumurtalarıda işaretledim. bakalım ne olacak.
|
3 Eklenti(ler)
Teknik olan ölmek uzereydi.hakikat alip sobanin yaninda isitip zorla yumurta sarkan yedirip damlalikla su icirdim. O aksam nehrine geldi hemen annesinin hakikat goturdum.
|
Telefondan yazinca tuhaf şeyler cikiyor.tek. olan ölmek uzereydi. Yanima alip sobanin yaninda isitip zorla yumurta sarisi yedirdim verilen damlalikla su icirdim. Aksama kendine geldi hemen annesinin yanina goturdum.
|
Alıntı:
|
civcivleriniz çok güzel kestane rengi olanlar babaya benzeyecekler heralde, kül renkli olanlarda anneye mi benziyor ne...
|
Alıntı:
sayin assi civcivleriniz cok guzeller masallah hayrini gorun .)) |
5 Eklenti(ler)
Bunlarda benimkiler dün aldık 5. fotoğraftaki yemliğe yakın olan diğer minikle kardeş ama çok durgun ve uyuyor hasta falan olabilirmi?
4. Fotoğrafta büyük çıkmış ama diğeriyle aynı ebatta nerdeyse. |
Alıntı:
|
Sarı renklide ikitane diğerleri hep koyu çıkmışlar bende sarılı olanları seviyorum ilk yumurtadan çıkımlarda ****** bakalım nasıl bir şekillencekler büyüdükçe artık tavuk besledim bende çilli grıy renkli tavuk besleyemedim bir türlü olmadı hevesim kaldı gitti yaa çilli tavuklara beğenim var benimde işte
|
teşekür ediyorum . İnşaallah hepside buyur. şimdilik hepside çok hareketli. hergün 3 veya 4 yumurta rendeliyorum onlara. bugün benden kaçmadılar tekrar saydım 17 tane civcivim varmış. sar olanlar beyaz tavugun yumurtalarından koymustum onlar sanırım. kalanları aynı annesi ve kahvelerde sanırım babasına benzeyecek.
|
tavuğum çok hasta arkadaşlar acil lütfen
arkadaşlar tavuğumun makadından su gibi birşey damlıyor . bu su gelen yere temas eden bütün cildi kırmızı olmuş . yumurta yapamıyor . ve makadı çok kırmızı . hiç kıyamıyorum . sanırım ölecek . çok üzülüyorum . lütfen yardım edermisiniz
|
ne zamandır böyle antibiyotik vermeniz lazım.
|
beyaz tavuktan sadece 4 tane civciv çıktı. işaretli olanlar ise ölmüşler. kalanlarda zamanla ölür sanırım daha çıkmaz.
|
Alıntı:
|
Bende cok kararsizim benim tavuk ta gurk oldu sanirim
Bugun hep yatiyordu yumurtlamak icin yattigini saniyordum. aksama kadar oyleydi aksam kaldirmak istedigimde elimi gagaladi:D benim 17 tavuk 2 horozum var ve cikciv buyumék biraz zor Kedilerden korumak ama cok sevim li oluyorlar . Esimde 3 yumurtayla yatir diyor yazik 7.8 yumurta koyarim yatirirsam heralde. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
arkadaşlar sasso diye bir avuk cinsi var hiç yetiştiren oldu mu nasıl bir ırktır??
|
Alıntı:
|
Hazır civ civ yemlerinden kullanmanız şimdilik en sağlıklısı bir kaç hafta sonra kırık bıuğday civ civ yemini karıştırabilirsiniz.
Sık sık dışarıya çıkarmanıda fayda var anneleriyle oldukları için üşümezler. Bende civ civlere kendi kırdırdığım arpa mısır ve buğday karışımından veriyorum |
Arkadaşlar benim ayın 19unda gurk yatan tavuğum dün gece 1 civciv çıkardı.
Bugün hiç kalmadan hala oturdu, civcivide altında çıkmak istedikçe vurdu kanatlarının altına soktu onu. - Altındaki diğer sağlam 9 yumurtanın hala çıkma şansı varmı? - Bu çıkan civciv açmıdır anne altında hiçbirşey yemedi daha? - Onu alsam altından doyursam diğer yumurtalarıda çatlatır çıkarırmı kendi? - Yumurtalara müdahale etmem gerekmi ? Çatlamasına yardımcı olmak gibi. |
Alıntı:
2- Civciv aç değildir 1 gün zaten bişey yemez ama yavaş yavaş yeme alışır. 3- Altından alın zaten doyurmasanız bile kutuya koyup üstüne kalın bir kumaş örtün yumutalar kendi çatlar merak etmeyin. 4- Yumurtalara müdahale etmeyin etseniz de zaten civciv büyük ihtimal ölüyor çok mecbur kalmadıkça ellemeyin kabukları açmayın onlar kendi çıkar :) |
Bay tomurcek yanitlamis zaten Ben gecenyil yumurtayi kiramadi
Diye kirmistim oldu benim yuzumden bende vicdan azabi cektim halada Aklima geldigi zaman cok uzulurum . Dokunmayin herseyi tavuk hallediyor biraz sabir sadece belkide bu sabaha hepsi cikmis olacak. haber verirseniz seviniriz.:p |
yeni civcivlere ilk 3 gün sadece şekerli su vermeniz daha sağlıklıdır
|
Alıntı:
|
sayın assi 34 ince bulgurdan bahsetmişsiniz de bulgur bu hayvanlara pek yaramaz şişirir çünkü sayın lodosun dediği gibi civciv yemi ve kırık buğday vermeniz daha yararlı olur. bi de yumurta yedirmeyi bırakın besleyici olabilir amma tavuk yumurta yesin diye değil yumurta üretsin diye doğdu :) yemlerin beslenmeleri için yeterli olacağı kanaatindeyim tabii annelerile birlikte bahçede dolaşma eşinme gibi faaliyetler de çok önemlidir.
|
ben de eskiden kuluçkada çıkım zamanı yumurtalara çok müdahale ederdim, çok hassas bişey, bazen civciv yumurtayı kırardı ama bi türlü kırığı genişletip çıkamazda ben de sabredemezdim bir an önce çıksın diye kırdığı yeri genişletip çıkarırdım, en hassas bölge göbek bagının olduğu yerdir orayı ya bişeyle keserdim ya da öylece bırakırdım civciv annesinin altında ısındıkça anlanır ve göbek bağı kuruyarak kopardı, çok ebelik yaptım yani, ama bence de en iyisi zorunlu olmadıkça müdahale etmemek
|
Dün sabah 2 civciv daha çıkmıştı 3 etti toplamda. Bende tüm civcivleri aldım yumurtalara daha rahat otursun diye ama tavyk çıldırdı resmen.
Bas bas bağırdı bende civcivin birini geri bıraktım altına ikisini aldım. Aldıklarım gayet iyi altındakide öyle. Ama bu sabah hala başka çıkan yok. Artık almalımıyım yumurtaları?. Çünkü kırıklar yüzünden çok pis kokmaya başlamış tavuğun folluğu temizleyeceğim. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025