agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kanatlılar (https://www.agaclar.net/forum/kanatlilar/)
-   -   Tavuk yetiştiriciliği (https://www.agaclar.net/forum/kanatlilar/17402.htm)

Hindi 11-05-2013 20:55

civcivler yumurtadan çıktı hindi bi sahiplendi görmelisiniz. sabahtan akşama kadar dolaşıolar. :D

ağaç sevdalısı 13-05-2013 22:47

5 Eklenti(ler)
yeni civcivler

ağaç sevdalısı 13-05-2013 22:50

5 Eklenti(ler)
civcivlerin doğal düşmanları

bay tömürcek 13-05-2013 23:24

Ağaç sevdalısı maşallah tavuğunuz okadar güzel ki gerek renk gerekse yapı bakımından tam istediğim kriterlere sahip :)

Sagun 14-05-2013 00:09

2 Eklenti(ler)
Eklenti 404004

Eklenti 404005

arkadaşlar resimdeki yavru yaklaşık 2 aylık, cinsi red broiler ya da sasso diye düşünüyorum amma emin değilim, ulusta çeşitli kanatlı hayvan satan bir dükkandan aldım, çok hızlı büyüyor , çok yiyor ve kilolu bir hayvan olacak gibi. klasik etlikler gibi hareketsiz değil, doğal ortama uyumlu bir hayvan

Sagun 14-05-2013 00:11

bu civcivle birlikte 2 atak s bir de bu bu kırmızı cinsin horozundan vardı ama onlar öldüler sadece bu kaldı.

Mercani 14-05-2013 11:22

Arkadaslar civcivlerim neredeyse 3 aylik oldular ama bugday yediremiyorum. Hala kücük civciv yemi yiyorlar. Cekilmis yemin preslenip iri iri kesilmis halini aldim, bugdayla karistirip verdim. Horozum icinden civciv yemlerini secip yedi ama tavugum hicbir sey yemedi. islanmis ekmek ve cekilmis civciv yeminden baska bir sey yemiyorlar. Domates, semiz otu, marul yapragi, asma yapragi veriyorum onlari yiyorlar. Salatalik kabugu yemediler. Nasil yedirebilirim cadilara bugday?

bay tömürcek 14-05-2013 16:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mercani (Mesaj 1154707)
Arkadaslar civcivlerim neredeyse 3 aylik oldular ama bugday yediremiyorum. Hala kücük civciv yemi yiyorlar. Cekilmis yemin preslenip iri iri kesilmis halini aldim, bugdayla karistirip verdim. Horozum icinden civciv yemlerini secip yedi ama tavugum hicbir sey yemedi. islanmis ekmek ve cekilmis civciv yeminden baska bir sey yemiyorlar. Domates, semiz otu, marul yapragi, asma yapragi veriyorum onlari yiyorlar. Salatalik kabugu yemediler. Nasil yedirebilirim cadilara bugday?

Hemen birden buğdaya alışmaları zor oluyor. Hatta değişik birşeye alışmaları zor oluyor. Ben küçükken yemlerken yemeseler bile buğday mısır ya da arpa atarım önlerine onlar hiç olmazsa göz aşinalığı ile yemi tanıyorlar biraz öğün aksatıyorum mesela öğlende yemlemiyorum aç kalınca buğday mısır arpa yemeye başlıyorlar yavaş yavaş. Siz de alışmlrı için biraz biraz buğdayı palet yeme karıştırıp suyla tavlayın ilk başlarda ayıklarlar ama yavaş yavaş alışırlar.

Mercani 14-05-2013 19:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1154883)
Hemen birden buğdaya alışmaları zor oluyor. Hatta değişik birşeye alışmaları zor oluyor. Ben küçükken yemlerken yemeseler bile buğday mısır ya da arpa atarım önlerine onlar hiç olmazsa göz aşinalığı ile yemi tanıyorlar biraz öğün aksatıyorum mesela öğlende yemlemiyorum aç kalınca buğday mısır arpa yemeye başlıyorlar yavaş yavaş. Siz de alışmlrı için biraz biraz buğdayı palet yeme karıştırıp suyla tavlayın ilk başlarda ayıklarlar ama yavaş yavaş alışırlar.

Tesekkür ederim bay tömürcek, daha önce yemlerine karistirip vermeyi denedim ama yemeyince pes etmistim. Bugün karistirip verdim, aksama kadar kursaklari pek dolmadi, aksam üzeri semiz otu verdim onunla doyurdular karinlarini.

bay tömürcek 14-05-2013 19:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mercani (Mesaj 1154945)
Tesekkür ederim bay tömürcek, daha önce yemlerine karistirip vermeyi denedim ama yemeyince pes etmistim. Bugün karistirip verdim, aksama kadar kursaklari pek dolmadi, aksam üzeri semiz otu verdim onunla doyurdular karinlarini.

Rica ederim :) Öyle öyle alışacaklar merak etmeyin hatta bazen aç bırakın mesela öğlen yemlemeyin buğday koyun önlerine acıkınca yerler ister istemez sonra alışınca hep verirsiniz sorun çıkarmazlar :)

Mercani 14-05-2013 20:40

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sagun (Mesaj 1154536)
Eklenti 404004

Eklenti 404005

arkadaşlar resimdeki yavru yaklaşık 2 aylık, cinsi red broiler ya da sasso diye düşünüyorum amma emin değilim, ulusta çeşitli kanatlı hayvan satan bir dükkandan aldım, çok hızlı büyüyor , çok yiyor ve kilolu bir hayvan olacak gibi. klasik etlikler gibi hareketsiz değil, doğal ortama uyumlu bir hayvan

Sayin Sagun benim kara kizim civcivinize benziyor sanki fakat ondan daha ufak.

Yerinde durmadigi icin güzel foto alamiyorum.

Eklenti 404402

Eklenti 404411

Bu da oglum.

Eklenti 404414

Eklenti 404417

Sagun 15-05-2013 00:59

siyah olan daha önce dediğim gibi tavuk ama atak s degil heralde göğsünde ve boynunda sarı renk göremedim ama güzel bi yumurtacı tavuk olur. kırmızı yavru ben horozum demiş artık, hala karton kutudalar mı, keşke biraz daha özgür olsalar, ama böyle de çok hızlı büyümüşler elinize sağlık sayın Mercani.

Mercani 15-05-2013 11:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sagun (Mesaj 1155146)
siyah olan daha önce dediğim gibi tavuk ama atak s degil heralde göğsünde ve boynunda sarı renk göremedim ama güzel bi yumurtacı tavuk olur. kırmızı yavru ben horozum demiş artık, hala karton kutudalar mı, keşke biraz daha özgür olsalar, ama böyle de çok hızlı büyümüşler elinize sağlık sayın Mercani.

Maalesef kutudalar hala ama kutulari epey büyük, icinde toprak var yesillik de atiyorum. Kedilerden korktugum icin cikaramadim, bu hafta sonu annemle cikarmaya baslicaz disariya. Civcivleri alirken biraz büyütüp iyi bakan birine veririm diye düsünmüstüm, simdi ayrilamiyorum onlardan :(

ağaç sevdalısı 18-05-2013 22:28

kedi yavrusu isteyen varmı

1duvver1 19-05-2013 19:09

Arkadaşlar Benim 3 Tavuk Var 1 tanesi Yeşil İshal Yapıyo Yemesi İçmesi Yumurta Vermesinde sorun yok Ama Nete baktım tavuk tifosu diyo anlayanlar yardımcı olabilirmi lütfen.....

1duvver1 19-05-2013 19:09

Eğer tavuk tifosu is ölürmü....

thares 20-05-2013 09:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi 1duvver1 (Mesaj 1157187)
Arkadaşlar Benim 3 Tavuk Var 1 tanesi Yeşil İshal Yapıyo Yemesi İçmesi Yumurta Vermesinde sorun yok Ama Nete baktım tavuk tifosu diyo anlayanlar yardımcı olabilirmi lütfen.....

Yemesi içmesi yumurtlaması normal olan tavukta hastalık hele hele tavuktifosu söz konusu olamaz. Tavuk tifosunda tavuk kabarık tüylü hareketsiz iştahsız düşkün bir halde olur. Sağlıklı günler dileğiyle.

sakagun 21-05-2013 11:50

1 Eklenti(ler)
Bugün dünyaya yeni güzellikler geliyor. Şimdilik 4 taneler.
Bu tavuğum ilk kez anne oluyor.

Oturdu, kalktı, boş bir folluğa geçti. Başka bir gurk tavuğum bunu kaldırıp yumurtaların üzerine kendisi oturdu. Diğer tavuklar bunun yanına yattılar. Bir sürü terslik yaşadıktan sonra 2 gün gecikmeli de olsa civcivleri çıkıyor.

sakagun 22-05-2013 18:22

1 Eklenti(ler)
Toplam 5 civcivimiz oldu. Civciv çıkmayan yumurtaları bir umut diğer kuluçkanın altına koydum. Ay sonunda da onun civcivleri çıkacak inşallah.

Sagun 22-05-2013 23:46

maşallah tavuk ve civcivleriniz çok güzeller güle güle büyütün.

sakagun 23-05-2013 16:30

2 gün önce civciv çıkmayan yumurtaları diğer tavuğun altına koymuştum. Bugün bir civciv çıktı. Fotoğraftaki tavuğumuza verdik, sahiplendi.

yagmur 24-05-2013 09:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakagun (Mesaj 1158932)
Toplam 5 civcivimiz oldu. Civciv çıkmayan yumurtaları bir umut diğer kuluçkanın altına koydum. Ay sonunda da onun civcivleri çıkacak inşallah.

Ne kadar tatlilar gule gule buyutun masallah onlara:D

1duvver1 24-05-2013 13:19

Arkadaşlar Çok yardımcı oluyonuz ama tavukları hastalıklara karşı korumak için ne yapabiliriz.
Benim tavuk 1 yaşında ama gruk olmadı onu nasıl gruk yapa bilirim köy tavuğu oda ama gruk gruk diye geziyo diğer tavuğa tüylerini kabartıyo hata diğer tavuk foluga oturunca onu dövüyo :D

cht41 24-05-2013 14:54

Meraba arkadslr benm cıvcıvlerm bugn yumurtadan cıktı fakat bit oldugunu gordum.ne önerirsiniz biyodust dıye bı toz ılac almıstm tavuklarım için ondan sursem civcivlere zehirlenme yapar mı ?

Sagun 24-05-2013 21:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi 1duvver1 (Mesaj 1159888)
Arkadaşlar Çok yardımcı oluyonuz ama tavukları hastalıklara karşı korumak için ne yapabiliriz.
Benim tavuk 1 yaşında ama gruk olmadı onu nasıl gruk yapa bilirim köy tavuğu oda ama gruk gruk diye geziyo diğer tavuğa tüylerini kabartıyo hata diğer tavuk foluga oturunca onu dövüyo :D

sayın 1duvver1 tavuk 1 yaşına geldi diye illa da gurk olacak diye bişey yok, tüğlerini de kabartabilir ancak gurkluk için en belirgin özellik tavuğun folluga sürekli olarak yatmasıdır. günde bir kez yem için kalkabilir.,tavuklar hepsi gurk olmuyor benim tavuğum kesin olsun diyorsan hint tavuğu edinebilirsinn kessin gurk olacaktır bazıları 15 yumurta bazıları 20 yumurta yapıp kuluçkaya yatar bu hayvanlar. yılda 3 kez yattıkları olur. bazı sitelerde okuyorum pul biber yedirin diye bazı öneriler var ama ben bunlara pek itimat etmiyorum, tavuk stresden uzak olsun yeter..

lodos_ 27-05-2013 22:59

Tavuklarda gurk eğilimini artıran etkenlerden biriside follukta yeteri kadar yumurta bulunmasııdr yumurtlar anında toplanırsa eğilim ortaya çıkmaz.
Bir kaç gün bol yumurta kalsın follukta kısa süre sonra gurk olduğunu göreceksiniz.
Ancak tavuk yerli köy tavuğu veya hint olmalı

sercan1969 02-06-2013 16:52

Arkadaşlar 3x2 toplam altı metre karelik bir kümes yaptım. Sizce kaç adet tavuk bu alanda rahat bir şekilde yetişir?

Sagun 03-06-2013 21:36

10-12 rahat olur,

sakagun 06-06-2013 16:53

5 Eklenti(ler)
İkinci gurkumuz Kuğu adını koyduğum tavuğumdu. Yumurtaların birkaçını altında ezmişti. Maalesef kalan yumurtaların hiç birinden civciv çıkmadı. Çaresizce oturmaya devam etti. Bugün 27. günü. Ben de pazardan 6 civciv alıp altına koydum. Sahiplendi. Civcivlerin annesi, Kuğumun da yavruları oldu. Hepsi çok mutlu.
Eklenti 414372

Daha önceki gurkum 6 civcivini büyütüyor. Civcivlerin tek başlarına değil de anne tavuk tarafından büyütülmesi bence çok önemli. Annesi neleri yiyeceğini, nelerden kaçacağını gösteriyor. Kuluçka makinesinden çıkardığımız civcivler meyve yemiyor. Tavuğun büyüttüğü civcivler ise yiyor.
Eklenti 414373
Eklenti 414374
Eklenti 414375
Eklenti 414376

470emre 07-06-2013 23:27

sakagun, siyah civcivi yalnız çeker misin birde :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025