![]() |
cok tatlilar gule gule buyutun sayin sakagun.))
|
2 Eklenti(ler)
Çok hareketli. Bu pozları zor yakaladım.
|
Beyler benim 2 tavukda gruk oldu köy tavuğu ama horoz hastalandı galiba hırıltılı ses çıkarıyo ötüyo ama çok kısa kesersek sorun olurmu bizim saglığımız açısından
|
Horozu kestik Gri tavuk Tek kaldı siyah tavuk 9 gündür follukda oturuyo o umusamıyo ama gri tavuğum tek kaldı saat başı bağırıyo o da gruk olcak 1 haftaya oturur ama horozu kestikden sonra değişik davranışlarda bulunuyo bana saldırıyo :D benim yanımdan ayrılmayan tavuk :D çok saldırganlaştı ve bi bağırmaya başlıyo sanki horoz için ağlıyo neden bu anlamadım Hel.p plaes !!!!
|
Alıntı:
|
Tavuklar kendilerine 1 eş seçiyorlar ve diğer horozlardan kaçıyorlar.
|
Alıntı:
|
Sonradan başka horoza alışıyorlar. Ancak bahçede birkaç horoz olduğunda sadece birinin yanında dolaşıyorlar.
|
Bende 5 adet etlik civciv almayı düşünüyorum onun için birazdan yer hazırlamayı planlıyorum kümes falan yapıp tel çekicem bu yapacağım kümesi arstan falan nasıl korurum daha geçen gece bizim evin önünden koşan ars denen bir hayvan var sizlerde heralde sansar deniyor ben bu hayvandan nasıl korurum bunları şu şekilde beslesem hayvanları sağlıklı olurlar mı sizce : (günde 5 civciv için toplam)400 gram arpa samanı 150 gram buğday 200 gram pazarda satılmayıp terk edilmiş sebze meyve uygun olur mu
Ben bunlar için gezinme alanı falan yapıcağım Allah izin verirse biraz fazla soru sormuş gibi olacak ama bu etlik civcivi 3 ay kadar yaşatabilir miyim? |
Bizim bahçenin dışı telle kaplı. Tavukların bulunduğu alanı da telle kapladık. Kümesleri de OSB'den yaptık. Akşam kapılarını kilitliyoruz. Bahçemizde iki de köpeğimiz var. Geceleri biri mutlaka açık oluyor. Önlemlerimiz bu şekilde.
Etlik civcivleriniz 3 ayda kesime gelir. Ne kadar fazla beslenirlerse o kadar gürbüz olurlar. Benimkilere sabahları az miktarda buğday veriyorum. Sonra bahçe içinde ot, böcek, salyangoz, kurbağa ne bulurlarsa yiyorlar. Mutfak atıklarını da veriyorum. Bazen önümü kesip haraç istediklerinde de buğday veriyorum. |
sayın sakagun yaklaşık 1 saat önce bende eski kümesi yıkıp temizleyip 5 adet gelecek olan nasib olursa 5 civcive sıcak ve sağlam bir kümes hazırlamak için komşum ile birlikte çalıştık ben 3 saat komşum 1.5 saat çalıştı çok güzel bir yer oldu Allah izin verirse yarın bitirip fotoğraflarını sizinle paylaşırım.Peki bu civcivler 3 ay içinde hormonsuz sağlıklı bir yerde beslenilir ise kaç kg olur ve kesildiğinde kaç kg et çıkar acaba, bu son sorum :Kümesimde el kadar boşluk var 3 adet , kümesin yanlarında ve yanı sadece tuğladan olduğu için ben bunları nasıl kapatabilirim ?
|
Etlik tavukları tavuk çiftliklerinde 45 günde kesiyorlar. Marketten aldığımız tavukların boyutlarında oluyorlar. Siz doğal yemle besleyeceğinizden büyüme daha yavaş ve sağlıklı olacağından 3 ay sonra kestiğinizde marketten aldığınız tavukların boyutuna gelir sanıyorum.
Yaklaşık 7 ay sonra kestiğim etlik tavuk 5 kilo gelmişti. Boşluğu tam olarak anlayamadım. Fotoğraflarını yüklediğinizde daha iyi anlaşılır. Kümes teliyle kapatabilir bir boşluk mu? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
http://u1306.hizliresim.com/1b/k/p8uth.jpg
Bir haftalık oldular bir gurk daha yatıyor haftaya çıkacaklar inşalllah |
Arkadaslar, daha önce civcivlerimin bugday yemediklerini söylemistim sagolun yardimci oldunuz ve yemeye basladilar ama döküleni yemiyorlar sadece tabaktan yiyorlar ve az yiyorlar. :(
Bulgur islatip versem yemiyorlar fakat bulgur pilavi, kisir vs. yiyorlar. Ekmek islatip veriyorum onu da yemiyorlar. Domatesi cok seviyorlar, kendilerini paraliyorlar hatta yemek icin. Salatalik, semiz otu, marul, cesitli otlari yiyorlar. Bir de pismis tavuk verdik yediler yanlis mi ettik bilmiyorum? Yakinda masaya oturup kuru fasulye pilav yanina da cacik isteyecekler. Bugday yesinler diye bazen baska bir sey vermiyorum, alismalarini istiyorum ona da delirsinler istiyorum ama ac kalmalarina dayanamiyorum. Ne yapmaliyim, bugdayi aksamdan suya koyup sisirip vermeyi deneyecegim bakalim o sekilde yiyecekler mi. Bir de bugday yerken gagalarina alip birakiyorlar üc defa falan sonra yiyorlar bu normal mi, gagalari uzun oldugu icin yapiyor olabilirler mi? |
Sayın mercani
Civcivleriniz kaç günlük bilmiyorum ilk 40 gün rahatlıkla civ civ yemi kullanabilirsiniz buğdayı ıslatmanıza gerek yok merak etmeyin hazır olduklarında her şeyi yerler buğdayı alıp bırakmaları normal |
Alıntı:
|
Alıntı:
civ civ yemi vermenizin hiç bir sakıncası yok civ civ yemi ile buğdayı karıştırabilirsiniz hiç merak etmeyin yerler gereğinden fazla yem verirseniz eşinirler dökmeyide severler Rahat olun |
sn lodos kaç civciv var tavuğun peşinde, maşallah bayağ bereketli olmuş, inşallah benim tavuklar da bu sene gurk olurlar, bekliyorum hala
|
yanlış hatırlamıyorsam 15 olması gerekir
İlk çıktığı zaman sayarım daha sonra pek saymıyorum çünkü bir kaç tane daha gurk var. her seferinde afacanları saymak kolay olmuyor üç defa sayıyorum her defasında farklı çıkıyor yerlerinde durmuyorlarki. |
Beyler Nasıl resimleri buraya yüklüyosunuz
|
redbroiler mi saso mu?
2 Eklenti(ler)
Eklenti 420399
Eklenti 420400 hem yumurta hem et kombine verimi olduğu söylenen ve daha önce fotoğrafını paylaştığım civcivin 3 aylık olmuş halini görüntüledim ve paylaşmak istedim, gerçekten çok hızlı büyüyor. kilo olarak yanındaki horozdan daha ağır ve diğer beyaz etlik türlerine göre daha hareketli bir hayvan. |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 420402
Eklenti 420403 iki horozumuz var biri biraz daha küçük olan sarı- çal horoz, diğeri kırmızı horoz, kırmızı olan diğerini tavuklara yaklaştırmıyor, sizce damızlık için hangi horoz daha uygun* ben çal (siyah sarı) horozu kesmeyi düşünüyorum ama haftasonu kıyamadım.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Boyutu Kaça Kaç Yapam
|
Tavuğum Gruk Oldu Civcivlerde çıktı ama halam annesinde bit var dedi sarı bit bende veterinerden HEKTAŞ isimli ilaç aldım kümese ve tavugun Kanadına Döktüm Civcivlere zarar verirmi 4 günlük civciv
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025