![]() |
|
![]() |
#511 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-06-2009
|
Teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#512 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#513 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
izmirde evimiz var her yaz tatile gideriz söz vermeyeyim ama yerinizi öğrenırsem mutlaka ziyaret etmeye çalışırım |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2006
|
Sn haksan, bornova altındağ semtindeyim, bahce pınarbaşına yakın. Sizin ev semt olarak neresi? İzmire geldiginde görüşürüz, gelmene yakın adresimi özeline yazarım. Hint cinsi horoz ve tavuklarım var, onları dövüş amaşlı beslemiyorum, size onlardanda verebilirim(dövüştürmemek şartıyla) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Ağaç Dostu.
|
çok teşekkür ederim.sizin burdan bir isteğiniz olursa hiç çekinmeden profilimde iletişim bilgilerim var.saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Ağaç Dostu
|
Sayın tavuk sever forum sakinleri, Benim bir sorum olacak. Güvercinlerde erkek kendi yavrusu ile çiftleşirse gaga bozukluğu gibi durumlar ortaya çıkıyormuş. Aynı durum tavuk, kaz, keklik, sülünde de geçerli midir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Ağaç Dostu
|
Bir sorum daha var... civcivler büyürken ibikleri ilk gelişenler horoz mu olacak demektir? Davranışlarından sadece birinin horoz olabileceğini düşünüyorum ama aynı ibik gelişkinliğine sahip 2 tane daha var. horoz olduğunu düşündüğüm biraz asabi diğer tüm civcivlere dalaşıyor. Pratik bir ayırtetme yolu var mıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#518 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sağlıkla Kalınız |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-03-2009
|
sn. thares sizin tavuklarla ilgili bir hayli bilginizin olduğunu yazılarınızdan anlıyoruz. Bir kaç sorum olacak bilgi alırsam sevinirim. Yaz sonunda uygun büyüklükte bir kümes yaptık. İki adet yumurtlayan tavuk aldık, daha sonra sayı arttı ve toplam 6 oldu. Ancak aldığımız 4 adet tavuk yumurtlamıyor . Satan kişi tüy dökme dönemi olduğu için normal diyor .Gerçekten böyle midir? Ekteki tavukta bunlardan biri, bize ilginç geldi, ancak menşei nedir bilemedik. Avusturya cinsi olabilir mi? (resim ortasındaki füme renkli olan) teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Ağaç Dostu
|
Sayın M ŞAFAK Bey iltifatınız için teşekkürler. Tavuklarınız çok sağlıklı, canlı ve güzel görünüyorlar. Tavuklar yer değişikliğinde de yumurtayı keserler tüy değişim mevsimindeyiz bununla birlikte yer değişikliği de söz konusu olunca yumurtayı kesmeleri normaldir. Yumurtlamalarını sağlamak için yumurta yeminin içerisine az miktarda acı biber tozu karıştırırsanız normalden daha önce yumurtlamaya başlarlar. Her şey Gönlünüze Göre Olsun Sağlıkla Kalınız |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2009
|
sayın msafak bana füme renkli tavugunuz hakiki köy tavugu gibi geldi gerçi ben bu konuda uzman bir kişi degilim sayın thares sorunuzu yanıtlamamış diye fikrimi beyan ettim o işin uzmanı yinede sayın thares. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#526 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-03-2009
|
sn. Thares ve Beyzagıda cevaplar için teşekkür ederim. Acı biber sanırım pul biber olmalı? İlk fırsatta deneyeceğim. Füme tavuk ben de bilmiyorum. Sanki iyi bir cins gibi geldi bana. Bilgiler için tekrar teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#527 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-07-2009
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#528 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Ağaç Dostu
|
Karadeniz28 Bey Kanatlılarınızın hepsi birbirinden güzel Denizli palazları bir başka güzel sağlıkla büyüsünler sanırım horozu tavuğu henüz tam belli değil nedense denizli palazlarında horoz az çıkıyor köy tavuklarında hepsi horoz çıkmak için yarışıyor yoksa bana mı öyle geliyor bilemiyorum. Maşallah Emeklerinize Sağlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#533 |
Yeni Üye
|
Sayın thares; teşekkür ederim.Denizlilerin çoğu horoz benim palazlarda,horozların kuyrukları sonra çıkıyor.İlk çıktıklarında tüyleri çok az oluyor nerdeyse yok gibi sonradan tüyleniyorlar.Köy tavuklarında dediğiniz gibi yarıdan fazlası horoz oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Ağaç Dostu
|
Sayın arkadaşlar, bu palazların dişi ya da erkek olduğunu anlamak için net bir kriter var mıdır? İbiği erken çıkan horoz mu olacak demektir. Horozların kuyruğu hep geç mi uzar? Yardımcı olabilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2006
|
Fotoğrafdanı ekledigim tavuk cinsiyet degiştirdi ibikleri büyüdü horoz gibi ötüyor, bu günlerde gözle gözükür degişiklikler oldu. 3 senedir beslediğim ve devamlı yumurta yapar ve gurk olur civciv bile büyüttü. Uzun süredir yumurtayı kesti, bundan sonra onu ayrı bir yerde hal ve hareketlerini takıp edecegim. Kanatlılarda cinsiyet değişikliği oldugunu duymuştum, ben ilk defa karşılaşıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#537 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#538 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-10-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-02-2008
|
Kümeste sulukların donmasına karşı öneriler
İyi günler, Ankara Gölbaşı'ndaki bahçemde tavukların suyunun donmaması için yapabileceklerimin neler olabileceğini söyleyecek arkadaşlara şimdiden minnettar kalırım. Ben suya alkol veya tuz katmayı düşündüm. Ayrıca akvaryum ısıtıcısı ile suyu ısıtmayı da düşündüm. Ancak haftada bir gittiğim için bunun pek sağlıklı olmayacağı kanaatindeyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#540 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-07-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |