agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Kanatlılar
(https)

Beğeni Düzeni2337Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-11-2009, 22:54   #1
Ağaç Dostu

cihan_as's Avatar

Giriş Tarihi: 24-03-2006
Fotoğrafdanı ekledigim tavuk cinsiyet degiştirdi ibikleri büyüdü horoz gibi ötüyor, bu günlerde gözle gözükür degişiklikler oldu.
3 senedir beslediğim ve devamlı yumurta yapar ve gurk olur civciv bile büyüttü.
Uzun süredir yumurtayı kesti, bundan sonra onu ayrı bir yerde hal ve hareketlerini takıp edecegim.
Kanatlılarda cinsiyet değişikliği oldugunu duymuştum, ben ilk defa karşılaşıyorum.

Eklenen Resimler

Maviş beğendi.
cihan_as Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2009, 04:32   #2
Ağaç Dostu

dremre's Avatar

Giriş Tarihi: 10-06-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cihan_as Mesajı Göster
Fotoğrafdanı ekledigim tavuk cinsiyet degiştirdi ibikleri büyüdü horoz gibi ötüyor, bu günlerde gözle gözükür degişiklikler oldu.
Uzun süredir yumurtayı kesti, bundan sonra onu ayrı bir yerde hal ve hareketlerini takıp edecegim.
Kanatlılarda cinsiyet değişikliği oldugunu duymuştum, ben ilk defa karşılaşıyorum.
şaşkınlıktan ne diyeceğimi bilemiyorum. benim de tavuk diye düşündüğüm bir yarka horoz gibi duranı geçen gün sopaladı, horozda pıstı kaldı onu görünce kaçıyordu, yeni horozlananı ayırdım. Benimkilerde de sizin tavukta olan olmuş olabilir mi? yoksa ben ilk başta cinsiyet tayini yapamamış mıyımdır?

dremre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2009, 06:42   #3
Yeni Üye

yeniceri09's Avatar

Giriş Tarihi: 21-10-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cihan_as Mesajı Göster
hormon bozukluğundan böyle şeyler olabiliyor. haberlere filan çıkmıştı...

yeniceri09 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2009, 10:45   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-02-2008
Kümeste sulukların donmasına karşı öneriler

İyi günler,

Ankara Gölbaşı'ndaki bahçemde tavukların suyunun donmaması için yapabileceklerimin neler olabileceğini söyleyecek arkadaşlara şimdiden minnettar kalırım.

Ben suya alkol veya tuz katmayı düşündüm.

Ayrıca akvaryum ısıtıcısı ile suyu ısıtmayı da düşündüm. Ancak haftada bir gittiğim için bunun pek sağlıklı olmayacağı kanaatindeyim.

kon4224 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2009, 19:42   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-07-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kon4224 Mesajı Göster
İyi günler,

Ankara Gölbaşı'ndaki bahçemde tavukların suyunun donmaması için yapabileceklerimin neler olabileceğini söyleyecek arkadaşlara şimdiden minnettar kalırım.

Ayrıca akvaryum ısıtıcısı ile suyu ısıtmayı da düşündüm. Ancak haftada bir gittiğim için bunun pek sağlıklı olmayacağı kanaatindeyim.
Arkadaş hiç hayvanların suyuna tuz ve alkol konur mu insaf yahu hayvanları alkolik mi yapacaksın. Ankara gibi memleket kışın soğuk olur.Yuvalarının uygun olması lazım.Tavuklara günlük bakamazsan tanıdık birine emanet et ama güvenilir ve bakacak biri olursa iyi olur.Ya da tanıdık bir kümese aktarabilirsiniz.Tuzlu su susuzluğu daha beter artırır sonra tavukçuklar telef olur.Aman dikkat.SEVGİYLE KALINIZ...

güvercin01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2009, 21:33   #6
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2006
Galeri: 3
Alıntı:
İyi günler,

Arkadaşım haftada bir gidiyorsan tavuklara bir haftalık yem önlerine koyuyor sularınıda bir haftalık bırakman anlamına mı geliyor? Eğer böyle bir uygulama yapıyorsan bana göre hiçte iyi yapmıyorsun. Kimse bakımına yardım etmeyecekse hiç tavuk besleme derim.Bir hafta içinde Ankara gibi kışları sert geçen bir bölgede tam teşkilatı baksanda en az iki günde bir uğraman gerekir. Sadece hayvanların önlerine yem ve su koymakla hayvanlar beslenmez bakılmaz. Yinede sen bilirsin.

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2009, 06:32   #7
Ağaç Dostu

thares's Avatar

Giriş Tarihi: 22-07-2007
Galeri: 1
Bildiğim Kadarıyla Tavuklara Kesinlikle Tuzlu Su Verilmez
Araştırırsanız Tavuklarınızın Sağlığı İçin Çok Önemli Alkol Olayını Bilemiyorum
Bence Bir Çeşmeyi Belli Bir Seviyede Açık Bırakıp Donmasını Önleme Gibi Bir Tedbir Alınabilir

thares Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2012, 08:43   #8
Ağaç Dostu

Kemal Kabcık's Avatar

Giriş Tarihi: 19-08-2007
Saygılarımla!.

Bende; Bir Çift Aldım Az Önce:
Şu An Yetiştiricilik Bilgisi Arıyorum!.
Cinsi; BRAHMA TAVUĞU!.

Yetiştiricilikler Sayfasında; AĞAÇLAR.NET SAYFASINI GÖRÜNCE: BU SAYFAYI TERCİH ETTİM!.

Sevincimden; ÖNCE MESAJ YAZAYIM, Dedim!. Araştırmalarımı Sonra Yaparım, Dedim!.

SAYGILARIMLA ve TEŞEKKÜRLER AĞAÇLAR.NET DOSTLUKLARI!. İYİ Kİ VARSINIZ!.

DOSTLUĞUN TEBESSÜMÜ DAİMİ OLUVERSİN İNŞALLAH!.

Kemal Kabcık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2009, 08:55   #9
Ağaç Dostu

Hakan KINACI's Avatar

Giriş Tarihi: 11-08-2006
Galeri: 42
Alıntı:
İyi günler,

Bence, Türkişraki verin hiç değilse hepsi alkolik olur hiç alkol ve tuz olurmu Allah aşkına bir canlı alıyorsunuz ve onu hafta bir ziyaret edeyim diyorsunuz kaldı ki onlar size muhtaçlar bu durumda ya hiç beslemeyeceksiniz **** en azından iki günde bir mutlaka göz atacaksınız.hastalana bilirler, yemsiz kalabilirler bir yere sıkışmış olabilirler... vs. vs
Kusuruma bakmayın çok özür diliyorum bu kadar yazmak istemezdim....
Saygılar,

Hakan KINACI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025