![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-11-2009
|
Ben bu siteye yeni üye oldum.Tavuklar hakkında herşeyi bir senede öğrendim.4 tavukla başladım kuluçkayla bir kaç ayda 40 tavuğum oldu.hepside çok sağlıklılar bu yaza hepsi yumurtlayacaklar.sorularınıza açığım saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-05-2009
|
Sizlere bir sorum olacak. ben dev brahma cinsi süs tavuğunun palazını satın almak istiyorum.fakat tavuğun gurk olup olamıyacağını merak ediyorum.satan adam güvenilir iyi birisi.gurk olabileceğini söyledi ama civcivler makinadan çıkma olduğu için şüpheliyim.Sizce bu hayvanlar büyüdüğünde Gurk olurmu ?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2006
|
Sn kartal7, kuluçka makinasından çıkan civcivlerden yetişen tavuklarım gurk oldular, kuluçkaya yatarlar. Benim brahma cinsi tavuk gurk olmadı uzun süre yumurta yaptı, yumurtaların yarısından civciv cikmadı, dölü yumurta oranı brahma cinslerde düşük oluyor. Tavuklardan civciv çikartmak istiyorsan hint cinsi tavuk bulundur kısa sürede kuluçkaya yatarlar. 506 nolu mesajda fotoğrafını ekledigim brahma piliçlerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-01-2012
|
benimde brahma cinsi iki tavuk bir horozum var tavuklardan biri kuluçkaya düşünce (gurk olunca) altına 10 adet yumurta koydum hepside çıktı yani brahmalarda düşük döllenme oluyor düşüncesine katılmıyorum. Yumurtaları güneş almayan bir ahşap ambarda biriktirdim Düzenleyen ismail61 : 20-02-2012 saat 14:14 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-11-2009
|
benimde hint kırması bir horozum var bu sene yazın kendi yetiştirdiğim dört tavuğum gurk oldu yumurtalar döllü olduğu için civcivlerim sapasağlam çıktılar.feriklerim aynı horozuma benziyorlar sert bakışlılar.hint cinsleri çok kolay gurk oluyolar.bir senede 2-3 defa gurk oluyolar.yavruları küçükken terk edip 15 gün yumurtlayıp gurk oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-07-2009
|
THARES - Saygıdeğer hocam tavuklarınız gayet güzel ilgi alanınızda kuşlar gözüküyor besledikleriniz varsa resimlerini görebilirmiyiz.Burdur a kucak dolusu sevgiler saygılar diliyorum efendim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-12-2009
|
herkese merhaba ben yeni üye oldum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
|
sayın thares sizi gerçekten kutlarım hayvanlarınıza olan ilginiz gerçekten süper |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
evin ön tarafında veranda çalışmalarım var burası bitince bende evin arka tarafında kalan bölümr kümes yapmaya karar verdim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2008
|
Sn İdris Şenol Kümesi; mümkün olduğu kadar evin uzağına yapınız. Yazın dışkıları; hem sinek, hem de koku yapar. Emeğiniz boşa gider. Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-07-2009
|
![]() Kars ta yaşıyorsanız kaz beslemeniz daha iyi olmaz mı. Bildiğim kadarıyla Kars ta yetişen kazların eti çok lezzetli oluyor.Sevgiyle kalınız... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
|
merhaba haksan ben de ördek besliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaçsever
|
ördeklerin suyunu günde 2- 3 kere değiştiriyorum. kümeste altlarına kum seriyorum ve haftada bir değiştiriyorum bu onları kuru tutuyor yem olarak buğday ve mısır arada da ıslanmış ekmek veriyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
tuz katmayı denedim ama bu yüzden 2 ördeğim öldü bu yüzden tuz katılmasını tavsiye etmem.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaçsever
|
sayın haksan siz ne ördeği besliyorsunuz? ben pekin ördeği besliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaçsever
|
bizim buralar sizin oralar kadar soğuk olmuyor çeşmeyi açık bırakıyorum donmasın diye çok soğuk olursa suya sıcak suda ekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-03-2009
|
Merhaba Tavuklara tuzlu su ,içine başka birşey koyulmuş su vermeyin sakın. Suyun içine birşey koymayın, sularınıda illa hergün değiştirin, temiz suyu çok seviyorlar Su kabı,içine girip kirletemeyecekleri bir şekilde olsun. Tavukların yemlerini keserseniz yumurtlamazlarmış. Yeşil bitki otlamalarına imkan vermeniz lazım,kendileri otlayamayacak ise siz koparıp önlerine koymalısınız. Bizim kümesimizde 6 tavuk,2 horoz,4 hindi,4 kaz var. Geçen sene ördekte vardı sansar öldürdü. Yaza birçok bebek tavuklar ve kazlar olur diye umuyorum. Hayvan yetiştirmek,onları seyretmek gibi paha biçilmez bir hediye veriyor insana, kazların su dolu havuza girip yüzmesi, tavukların otların hangisini yiyeceğini şaşırması gerçekten inanılmaz güzel. İlgilenemeyecekseniz hayvan yetiştirmeyin, yanlarında dolaşmanızdan bile mutlu oluyorlar. Hersabah işe gitmeden gidip yemleyip,kümeslerin kapısını açıyorum , Akşam gidip toparlıyorum,kümese kapatıyorum, 2-3 yumurta buluyorum. Herkese selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaçsever
|
gerçekten bir hayvanı besleyip büyütmek ve faydasını görmek güzel bir duygu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaçsever
|
Ben hiç ördek gurk yatırmadım, tavuk yatırmıştım ördek yumurtasıyla, çıkmıştı tavuk onlara bakıyodu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaçsever
|
Ördeklerin gurk olması için göletlerinin olması gerekiyormuş ve yumurtalarının toplanmaması. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-03-2009
|
ördek besliyorsanız muhakkak su birikintisi yapmanız gerek, onlar ağızlarına ne alsalar gidip suyun içinde yiyorlar, yerdeki çamurları toplayıp suda oyun oynamayı seviyorlar, içinde yüzmeleri bir ihtiyaç, yem yerken de suya ihtiyaç duyuyorlar buda çok önemli onlar için. benim ördeklerim yumurtaları saklayıp biriktirmişlerdi, yere olduğu gibi yumurtluyorlar,özel bir hazırlık gerekmiyor, yumurtalar birikince kendileri karar verip üzerine yatıyorlarmış, yavru çıkarma zamanıda diğer kümes hayvanları ile aynı.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|