![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-07-2009
|
Yemlik olarak bir muşamba veya bez parçasıda kullanılabilir.Ama 4 köşesine tuğla gibi sert cisimler koyun ki yemlerken yavrular altına girip ezilip boğulmasın.Yemleme bitince yerden alıp bir yere asınız ki üstü çok kirlenmesin.Ara ara yıkanıp temizlensin,suluk da...Malüm temizlik önemli... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşım küçük bir plastik kutu veya kap olabilir.Helva kutusu, reçel kutusu, ayakkabı boya, cila kutusu gibi.İçine tuğla veya taş koy.Kenarından içine civciv düşmeyecek şekilde.Tabak yüksekse üstten kesilip törpülenir veya toprağı bira eşeleyip çukura konulur civciv büyüklüğüne göre anlayacağın.Kap ve taş iyice temizlenmiş yıkanmış olsun.Hoşça kal.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-06-2009
|
ben 500grlık dondurma kutusunun kapağının bir köşesine bir civciv başından az büyük bir delik açtım. sırayla içiyor keratalar. hatta belki 4 köşeden kesilerek de denenebilir ama kapak iyi tutmaz gibi geldi. tek delik ile 9 civciv geçinip gidiyorlar ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-09-2009
|
eyw saolun ben bi kaç gündür giremiorum şimdi okudum mesajlarınızı teşşekür ederim ilgilendiniz için demre arkadşımız bana kümes fiyatları göstermişti onlar palı geldi saolsun güvercin isimli arkadaş hem nasıl olcanı hemde rahat içeri girebilmem için öneride bulunmuş bi yorumda haksan yapmışsın saol açık bırakımıorum bahçenin etrafı açık oldundan burdada sansar oldundan dolayı işte güvercin isimli arkdaşın dedi gibi bi kümes yapıcam tuladan yapmayı düşünüorum ama bu seferde arkaya gece kondu sanıp yıkacaklar die korkuyorum belediye yıkarmı yıkar :=)) gene saolun teşekkür ederim hepinize |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-03-2009
|
Tavuk yetiştiriciliği
Beslenmesi-hastalıkları ve varsa aşıları konusunda bilgiye ihtiyacım var. Bu konuda bir çok bilgi mevcut ve net değil. selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
bu başlığı baştan sona okudunuz mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-07-2009
|
merhaba, bugün yumurtalarımın 19.günü ve 1 tane yumurta delik var içinden ses geliyor kaç saate çıkar veya ben herhangi bir yardımda bulunayım lütfen acil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2006
|
Sn emre11, sen onu kendi haline bırak yarın civcivin çıkmış olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Canlıları el gücü ile yumurtadan çıkarmak sakatlanıp ölmelerine sebep olabilir.Çok istisna olarak bazı yumurtalar çatladığı halde 2-3 gün yavru çıkamaz.O da çok istisna o durumlarda yumurtadaki civcivin kafa kısmı açılır çıkacağı kadar ama çekilip yumurtadan alınmaz. İç organlar zarar görebilir.Yalnız bu acemi işi değil ona göre.Siz biraz sabırlı olun bence.Yavru çıkmış boş kabukları ara ara atın yeter.SEVGİYLE KALINIZ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-09-2007
|
Arkadaşlar yumurtadan yeni çıkan civcivin tavuk mu horoz mu olduğunu nasıl anlıyorsunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
![]() Yumurtadan çıkar çıkmaz anlamak biraz zor. Varsada bilmiyorum.Ama bir kaç haftalık olunca horozlar genelde biraz daha irice olur.Gaga üzerindeki ibik kısmı ve çene altı pembeleşmeye başlayıp belirginleşir.Kuyruğu biraz daha belirginleşir.Gövdesi,ayakları ve kafa kısmı biraz daha büyük olur.Daha erken gelişip serpilir.Ama köylerde şöyle bir kanı da duydum.Küçük yumurta tavuk,büyük yumurta horoz olur diyorlar.Bilimsel dayanağı konusunda fikir sahibi değilim.SEVGİYLE KALINIZ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Babam, malum kenelerden korunmak için tavuk beslemeye karar vermiş.Yetişmiş tavuk bulamayıncada, biraz zamansız sekiz civciv almış.Anneleri olmayınca civciv büyütmek gerçekten zor iş.Helede soğuklar kapıya dayanınca.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
maşallah pek şirin civcivler. bir köpeğiniz varsa onu civcivlerin gezdiği alana bağlayın kediler yanaşmaz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Sağol güvercin, müstakil bahçesi olan bir tanıdığım teyze var, ona bir kaç adet civcim almak istedim, seçebilirmiydim diye merak ediyordum..Bu durumda piliç almak daha mantıklı gibi... Bir şey daha sorucam, tavuklarla birlikte horoz olmaması yumurta alınmasını(verimi) engellemez değil mi? yani horozlar eğer üreme düşünülüyorsa gereklidir... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Bütün canlılar çift yaratılmıştır.Civcic almak istemeseniz de müstakil bir yerde beslenen yumurta tavuklarının arasında bir horoz da olsa iyi olur diye düşünüyorum.Neticede çiftlikte et pilici beslemiyorsunuz.SEVGİYLE KALINIZ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|