![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2008
|
Sn Thares: " Ekşi mayalı hamur " vs bir kaç yöntem var. Fakat bu tez'im bilimsel bir temele dayanmıyor. Çocukluğum bu tür şeylerle geçti. 1964 ylında 11-12 yaşlarında idim. İlk defa kuluçka makinesinde civciv çıkardım. MKE yapımı 300 yumurtalık bir makine idi ve gaz lambası ile çalışırdı. o zaman köyde bana " Niyazi' nin oğlu kafayı yemiş, makinede çülük çıkaracakmış dediler" sonra ev ziyarete döndü. Öykü biraz uzun........... Ben sürekli kendi bahçemde yaşarım ortalama 50 kadar tavuğum var. Genelde kendim üretirim. Hazır tavuk eti yemem. Ben birkaç sefer denedim oldu. İki çay kaşığı rakı içirdim, ayaklarından tutup salladım. Gece yumurtların üzerine koydum üzerini kapattım. Sonra yerine alıştı ve çıkardı. Belki benimki bir raslantı da olmuş olabilir. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Efe- Can Bey anlıyorum bende geçen yıl gurk olan tavuğuma ekşi hamur, tarhana, acı kırmızı biber türü gıdalar yedirdim yumurtlama hızı arttı her iki tavuğunda diğer söylediğiniz yöntemi denemedim sanki tavuğa eziyet etmiş olacağımdan korktum. Sonuçta 07.05.2009 Perşembe günü itibariyle bir arkadaşımdan gurk tavuk aldım ve 12 yumurta bastırdım. Şimdi korkum ekşi hamur, tarhana, acı kırmızı biber türü gıdalar yedirdiğim tavuklarda gurk olmaları. Bekleyip göreceğim. Sağlıkla Kalın Açıklamalarınız İçin Teşekkürler Efe- Can Bey |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2007
|
Pazardan alınan civcivler öldükten sonra kuzenim Eminönünden 5 tane paçalı, tepeli karışık civciv alıp geldi. Sanırım cinsleri farklı olduğu için 2 tanesi biraz daha iri. Diğerleri yumurta kadarlar. Kazasız 2 gece geçirdik. Dün afedersiniz biri ishal gibiydi. Şekerli su verdim düzeldi. Bir sayfada 25 derece sıcaklık gerekli yazıyordu. Evin sıcaklığı 18-21 derece arasında değişiyor. Gündüzleri bir masa lambası yaktım. Geceleri bir örtüye sardım. Suya ayaklarını sokmasınlar diye kuş kafesinden kalma suluk kullanıyorum. İşin ilginci geldiklerinde birbirlerini tanımıyorlardı. Denemek için 2 tanesini ayırıyorum. Tek başlarına değiller ama hemen diğerlerini arıyorlar. Bazen avucuma alıyorum. Ayakları buz gibi ama kendileri ateş gibi. Bu üşüyorlar mı demek oluyor? Ölmemeleri için daha ne yapabilirim bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-08-2009
|
bu konuda meraklı biri olarak duyduğum bir sözü iletmeliyim.tavuğu gurk yatırıken kesinlikle tek rakam olacak.en fazla 13 yumurta veistersen 11,istersen 9 veya 7 ama kesinlikle tek rakam..benim ev tavuklarım var gurk yatırırken dikkat edilmesi gerekenlerden biride.yatıracağınız yumurtalar eğer sivri ise bundan tavuk ,yuvarlaksa uç kısmı bundanda horoz çıkar..kaç horoz kaç tavuk isterseniz bunu ayarlayabilirsiniz..selamlar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Alıntı:
Düzenleyen mandalina : 08-08-2009 saat 16:42 Neden: harf |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Şurada okumuştum, onun üzerine sordum.
Aynen aktarıyorum; Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2007
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben genel olarak her konuda bir hurafemiz olduğundan bahsediyorum. Sadece tavuk, yumurta olayında değilim yani. Profilinizde eğitimci yazıyor, ama kurduğunuz cümledeki imla hatalarını görüyor musunuz? Mesela "çühala" olarak kullandığınız kelimenin doğrusunu aşağıdan öğrenebilirsiniz. Siz doğru öğrenin ki , öğrencileriniz de yanlış öğrenmesinler. Doğrusu. Önizleme butonunu kullanmanızı öneririm, hataları kısayoldan görmenizi sağlıyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Evet, hakkımda daha çok araştırma yapıp ne kadar bilgisiz ve hurafelere inanan cühela kelimesini bile yerel dille kullanıldığı gibi yazan eğitimci insan olduğumu da görebilirsiniz. Ön izlemenin ne işe yaradığını bile bilmeyen. Benim söylemek istediğim ülkemiz insanlarımızı daha doğrusu kendimizi kötülemek olumsuzluklarımızı sürekli alay konusu yapmak beni çok üzdüğüdür. Kanatlılar konusunda geçmişte yapılan hurafe denilen bu tür uygulamaları hala yapan ve sonuç alan arkadaşların var olduğudur. Kulucka.net adresinde bunu kendiniz görebilirsiniz Düzenleyen thares : 14-08-2009 saat 22:34 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
|
ben tecrüyle yaklaştım bu konuya....ve bilgimi paylaştım ..eğer böyle bir konu olmasa tavuğun altına konan yumurtaları dengelemezseniz yani hangisi tavuk hangisi horoz o zaman çıkacak civcivlerde cinsiyet konusunda dengesizlik olur..olaya çok faklı yaklaşıyorsunuz ben olaya dr. bazında değil,tecrübeyle yaklaşıyorum ki dediğim doğrudur.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
|
hemen hemen tüm ailemin bahçesi var ve dolayısı ile tavukları..bu konuda uzman olduklarını biliyorum yıllardır bu işi yaparlar..tavuğun altına sığacak yumurtalar dikkat edin tek rakamdır gerisi dışarda kalır ve çıkmaz..selamlar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-06-2010
|
sssss
Alıntı:
Tavuklar Gurka yatmak için doğada yumurta biriktirirler kümeste en az 3-4 yumurta bırakın bu yumurtaları işaretleyin onlar yumurtlayınca işarelileri alın onların yumurtalarını işaretleyin böle döngü yapın kümeste 3 yumurta olsun en az ben böle yaptım 1.5 haftada tavuğu gurk yaptım.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|