Bu başlığı bulmam çok iyi oldu. Baştan sona tüm yazılanları okudum, resimlere baktım

Daha henüz tavuk bakıp büyütecek ne yerim (9. kat bir apartman dairesi) ne de cesaretim var ama bu işi ciddi ciddi öğrenmek istediğimden tüm bilgileri içiyorum desem yeridir
Benim hayalim bir evin ihtiyacını karşılayacak (ve belki yumurta konusunda satmak için biraz fazlası da olabilir) yumurta ve et için tavuk yetiştirmek. Sanırım bu işlerde yeni olduğum için horozsuz bir kümesle başlayıp önce yumurta işinden başlayarak ayaklarımı ıslatacak ve sonra bu et işine gireceğim. Kendine-yeterli bir yaşam sürmek isteyen ve vejeteryan olmayan biri için en nihayetinde bir et kaynağı önemli.
Ancak bu durumda bir problem çıkıyor. Horoz olan kümeste yumurta almayı sürdürmek yumurtalar döllü mü dölsüz mü probleminden ötürü biraz işleri karıştırıyor. Bu durumda ne önerilir? Benim aklıma gelen iki ayrı cinsle, iki ayrı kümes olarak devam etmek. Yani gurk olma yetisini kaybetmiş, eti için yetiştirilip 3-4 ayda çok şişmayan türden tavuklar horozsuz bir kümeste; köy tavuğu tipinde hala gurk olan tavuklar horoz ile bir kümeste... Ancak bir süre sonra gurk olmayanların kökü kurayacak olduğundan bu çözümde pek tutmuyor. Bu tip bir sorun başka nasıl çözülür?
Kaldı ki sebze ve çiçek ekmeyi de istiyorum. O zaman
bu linkteki hareket kabiliyeti olan ve 3-4 gün de yerleri değişebilen tavuklar hep içinde olduğu halde dışarıda imişler gibi bir imkan sunan (ve yer değiştiği için çimi vsyi kelleştirmeyen) traktör kümes önerir misiniz?
Ayrıca bu işlere çok meraklıyım ama akrep ve yılandan çok korkuyorum; serbest olmaları bu korkumdan emin kılacak belki ama ya sebze bahçem ne olacak?