agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Kanatlılar
(https)

Beğeni Düzeni2337Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-05-2009, 23:45   #211
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-12-2008
Galeri: 70
Çok iyi yapmışsın Sevgili Berduray. Ellerine sağlık. Bu dağdan gelip bağdakini kovmak meselesine dönüşmüş. Bizimde önceki yıllardan komşumuzun yavrudan yetişen horozu kümesin yaşlı horozunu çok döverdi aklıma o geldi...

Faruk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2009, 09:33   #212
Ağaç Dostu

mandalina's Avatar

Giriş Tarihi: 12-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizined Mesajı Göster
Teşekkürler sayın Mandalina,saman için uyarılarınızı dikkate alacagım tek sorun kalın samanla degiştirdigim zamn tavuk yumurtalara tekrar yatarmı.Ayrıca sizin civcivlerde bir harika...

****** yatar sayın denizined..

mandalina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2009, 09:34   #213
Ağaç Dostu

mandalina's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Faruk Mesajı Göster
Tü tü tüüüüü 41 kere maşşallah Sayın Mandalina. Bu ne güzel ne şeker fotolar öyle. Olmaz olmaz kabul etmiyoruz birde anne tavuk yanlarında iken çekilen fotolarıda istiyoruz Sayın Mandalina...
Peki inandırıcı gelemdi sanırım sn Faruk.En kısa zamanda anneleriyle birlikte olan aile fotolarınıda ekleyeceğim...

Eski 04-05-2009, 12:40   #214
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-07-2007
Cumartesi günü dayanamadım kuzenimle pazardan 5 tane civciv aldık. İncinmesinler diye elimize dahi almadık. Bu sabah hepsi öldü. Pazarda satılan civcivler neden hemen ölüyor? Sağlıklı civciv alabileceğimiz bir yer var mıdır?

kaju Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2009, 14:07   #215
Ağaç Dostu

mandalina's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kaju Mesajı Göster
Cumartesi günü dayanamadım kuzenimle pazardan 5 tane civciv aldık. İncinmesinler diye elimize dahi almadık. Bu sabah hepsi öldü. Pazarda satılan civcivler neden hemen ölüyor? Sağlıklı civciv alabileceğimiz bir yer var mıdır?

Neden ölüyorlar?.

1-Su içerlerken ıslanmış olabilirler.Civcivlerin ayakları ve göğüsleri ıslandığında tekrar kurutulsa bile yaşama şansları azalıyor...Hemen hastalanabiliyorlar.
2-Akşamları hava dahada soğuk olduğu için üşüdüklerinden ölmüş olabilirler.
3-Hastalıklı oldukları için ölmüş olabilirler.

Pazardan alınan civcivler ölecek diye birşey sözkonusu değil.Bende bir çok defa pazardan civciv aldım,İllaki ölen oldu tabi ama hepsi ölecek diye birşey yok.Eminönüne gidebilirseni çiçek ve hayvan pazarının girişinde satılıyor civciv.Benim şu anda yavruları olan tavuğumuda civcivken oradan almıştım.Gayet güzel ve çeşitli civcivler satılıyor orada.

Eski 04-05-2009, 23:10   #216
Ağaç Dostu

efe-can's Avatar

Giriş Tarihi: 21-11-2008
Tavuk Yetiştiricilere Pratik Bilgiler:

* Tavukların suluklarına zaman zaman birkaç aspirin koyun,
* Eğer kanatları düşer, veya tüyleri kabarmış bir durumda hareketsiz ise veya ayakları felç gibi yürümekte güçlük çekiyorsa: bilinki hastalanmıştır: Bu durumda diğerlerinden hemen ayırın ve güneş gören bir yere kapatın. Önüne yem ve su koyun. Sabah akşam sizin kullanmadığınız antibiyotiklerden yarım yarım yutturun. (ağzını açın ve gırtlağına doğru sokun ağzını kapatın o yutar) Antibiyotik şurup şeklinde ise enjektörle ağzına akıtın.
* Yine suyuna bir kaç aspirin koyun.
* Hastaladığında sabah akşam yarım aspirini yutturun.
* Dişarıdan yeni civciv aldıysanız sıcak bir ortamda gecelesin. Kutıya bır ampul sarkıtabilirsiniz. Diğer tavuklardan en az onbeş gün ayrı ortamda tutun. Ceivciv yeminin yanıda suyuna seker koyabilirsiniz. Arada sırada suyuna bir kaç aspirin atın.
* Köy tavuğu ve ondan üreyen civcivler bir çok hastalıklara karşı oldukça dayanıklıdır.
* Gurk tavuğun altına 10-12 adet yumurta koyarsanız iyi olur. Fazla konduğunda ısıtamaz ve devamlı bir kaçı yarı dişarıda kalır. Hep aynı yumurtalar dışarıda kalmayacağından cenin ölür ve hedeflenenden daha az ceivciv alırsınız.
* Çok üretim yapmak istersenız bir karı-koca hindi alın. Hindi her seferdinde 0rtalama 30 adet yumartayı çıkarabilir.( hindi kendi yumurtaları ile birlikte gurk yatacaksa: hindi yumurtasının kuluşka süresi 28-30 gün, tavuk ise 21 gündür. Böyle olunda tavuk yumurtasını bir haafta geç koymak lazım.
* Hindi kuluçka esnasına dışarıya az çıkar. Genellikle aç kalır. Bazen altındaki yumurtaları yer. Bunu önlemek için ara sıra yumurta haşlayın (katı olmasın) kabuğu ile birlikte önüne diğer yemlerin üstüne koyun. Kabuğu ile birlikte yer.
* Tavuğunuzun kuluçka olmasını istiyorsanız ekşi hamur mayası yedirin.
*Tavuğunuz Temmuz-Ağiustos aylarında kuluşkaya yatmış ise ve sıcak bölgede oturuyorsanız: tavuğun kalkmadığı durumlarda size yumurtaların üzerinden atın dişariya. Yoksa yumurtalar aşırı sıcaktan pişer ve çıkmaz. veya siz onu serin bir yerde kuluçkaya yatmasını sağlayın.
Kolay gelsin.Selamlar

efe-can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2009, 13:34   #217
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-05-2008
Bu başlığı bulmam çok iyi oldu. Baştan sona tüm yazılanları okudum, resimlere baktım Daha henüz tavuk bakıp büyütecek ne yerim (9. kat bir apartman dairesi) ne de cesaretim var ama bu işi ciddi ciddi öğrenmek istediğimden tüm bilgileri içiyorum desem yeridir

Benim hayalim bir evin ihtiyacını karşılayacak (ve belki yumurta konusunda satmak için biraz fazlası da olabilir) yumurta ve et için tavuk yetiştirmek. Sanırım bu işlerde yeni olduğum için horozsuz bir kümesle başlayıp önce yumurta işinden başlayarak ayaklarımı ıslatacak ve sonra bu et işine gireceğim. Kendine-yeterli bir yaşam sürmek isteyen ve vejeteryan olmayan biri için en nihayetinde bir et kaynağı önemli.

Ancak bu durumda bir problem çıkıyor. Horoz olan kümeste yumurta almayı sürdürmek yumurtalar döllü mü dölsüz mü probleminden ötürü biraz işleri karıştırıyor. Bu durumda ne önerilir? Benim aklıma gelen iki ayrı cinsle, iki ayrı kümes olarak devam etmek. Yani gurk olma yetisini kaybetmiş, eti için yetiştirilip 3-4 ayda çok şişmayan türden tavuklar horozsuz bir kümeste; köy tavuğu tipinde hala gurk olan tavuklar horoz ile bir kümeste... Ancak bir süre sonra gurk olmayanların kökü kurayacak olduğundan bu çözümde pek tutmuyor. Bu tip bir sorun başka nasıl çözülür?

Kaldı ki sebze ve çiçek ekmeyi de istiyorum. O zaman bu linkteki hareket kabiliyeti olan ve 3-4 gün de yerleri değişebilen tavuklar hep içinde olduğu halde dışarıda imişler gibi bir imkan sunan (ve yer değiştiği için çimi vsyi kelleştirmeyen) traktör kümes önerir misiniz?

Ayrıca bu işlere çok meraklıyım ama akrep ve yılandan çok korkuyorum; serbest olmaları bu korkumdan emin kılacak belki ama ya sebze bahçem ne olacak?

perilimerili Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2009, 20:11   #218
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-05-2009
Arkadaşlar, acil yardım !!!

Benim tavuk 10 nisanda 3 tane civciv çıkartmıştı.Az civciv çıkmasının sebebi yumurtaların horozsuz yumurtalarla karışmasıdır.Bu 3 civcivden 2 'sini kedi kaptı.kalan 1 taneyi kedi kapmasın diye evde besliyorum.tavuğum civcivleri gittikten sonra tekrar gurka yattı.Hatta kümesin köşesine samanlardan kendine yer yapmış öbür tavukların yumurtalarınıda altına almış yatıyordu.sonra ben tavuğu ayrı bir yere 10 yumurtayla yatırdım.tavuk hala yumurtalara yatıyor.Eğer olursa 11 mayısta civcivlerim çıkacak.

Size sorularım;
1-tavuğum daha yeni civciv çıkarmışken tekrar civciv çıkarabilirmi ??? (15 gündür yumurtalara basıyor)

2-eğer tavuğumdan az civciv çıkarsa **** hiç çıkmazsa pazardan 2-3 tane civciv alıp 21. gün gece tavuk görmeden altına koysam kabullenir mi ??? (kabullenir diye duydum ama emin değilim)

kartal7 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2009, 21:13   #219
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-12-2008
Galeri: 70
Sayın Kartal geçen yıl komşum pazardan aldığı 20 ye yakın civcivi anaç tavuk görmeden karanlıkta yumurtadan yeni çıkan civcivlerinin yanına yerleştirdi. Anaç tavuk kendi yavrusu gibi büyüttü. Bana da çok ilginç gelmişti...

Faruk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2009, 22:53   #220
Ağaç Dostu

berduray's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2007
Galeri: 72
Hem tavuklarım var, hem de ufak ta olsa bir bahçem.

Bahçemi telle çevirdiğim için tavuklar giremiyor.Tek çözüm bu, yoksa tavuk affetmez.
Linkteki kümes önerileri çok güzel, neden olmasın, umarım hayalinizdeki eve ve bahçeye kavuşup tavuk yetiştirmeye başlarsınız, hazır taze bir horozu bu gece mideye indirmiş biri olarak öneririm valla.

Sayın Kartal7 tavuk tekrar kuluçkaya yatıp, civciv verebilir de bu sürekli gezinip, yemleyen bir hayvan için uzun bir süreç, 2 dönem üst üste kuluçka hayvanı zorluyor.
İğne ipliğe dönüyor, huysuz aksi bir şey oluyor.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2009, 07:45   #221
Ağaç Dostu

15-20 derece olan bir evin içinde civcivler artı bir ısıtma isterler mi?
Birde merak ettim. Diyelim ki normal tavuğunuz ve paçalı cins bir horozunuz var bunlar civcileri nasıl olur?

Eski 07-05-2009, 16:48   #222
Ağaç Dostu

berduray's Avatar

Konuya baştan itibaren hızlı bir göz atarsanız Sayın Todor'un yüklediği bir ısı tablosu var dı.

Eski 07-05-2009, 17:48   #223
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 03-12-2008
Galeri: 1
Arkadaştan aldıgım civcivler bir tanesinin boynunda hiç tüy yok cinsini bilen arkadaş varmı?

Eklenen Resimler

denizined Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2009, 19:03   #224
Ağaç Dostu

thares's Avatar

Giriş Tarihi: 22-07-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi efe-can Mesajı Göster
Tavuk Yetiştiricilere Pratik Bilgiler:

* Tavuğunuzun kuluçka olmasını istiyorsanız ekşi hamur mayası yedirin.
Kolay gelsin.Selamlar

efe-can Bey Sadece Bu Görüşünüze Katılmıyorum İki Tavuk Üzerinde 3 er Hafta Denedim Hiç Bir Sonuç Alamadım

thares Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2009, 19:37   #225
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-01-2009
taze yumurta gibisi varmı imkanınız varsa yetiştirin

karagoz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2009, 22:53   #226
Ağaç Dostu

berduray's Avatar

Ben yemi geceden bir kutu birayla karıştırıp 2 gün yedirdim, 2 gün sonra kuluçkaya yattı ama zamanı mı denk gelmişti, biranın mı etkisi bilemiyorum.

Bilimsel bir deney değildi yani.

Eski 07-05-2009, 23:25   #227
Ağaç Dostu

efe-can's Avatar

Giriş Tarihi: 21-11-2008
Sn Thares:

" Ekşi mayalı hamur " vs bir kaç yöntem var. Fakat bu tez'im bilimsel bir temele dayanmıyor. Çocukluğum bu tür şeylerle geçti. 1964 ylında 11-12 yaşlarında idim. İlk defa kuluçka makinesinde civciv çıkardım. MKE yapımı 300 yumurtalık bir makine idi ve gaz lambası ile çalışırdı. o zaman köyde bana " Niyazi' nin oğlu kafayı yemiş, makinede çülük çıkaracakmış dediler" sonra ev ziyarete döndü. Öykü biraz uzun...........

Ben sürekli kendi bahçemde yaşarım ortalama 50 kadar tavuğum var. Genelde kendim üretirim. Hazır tavuk eti yemem.

Ben birkaç sefer denedim oldu. İki çay kaşığı rakı içirdim, ayaklarından tutup salladım. Gece yumurtların üzerine koydum üzerini kapattım. Sonra yerine alıştı ve çıkardı.

Belki benimki bir raslantı da olmuş olabilir.
Selamlar.

cottonmel beğendi.
efe-can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2009, 06:15   #228
Ağaç Dostu

thares's Avatar

Efe- Can Bey anlıyorum bende geçen yıl gurk olan tavuğuma ekşi hamur, tarhana, acı kırmızı biber türü gıdalar yedirdim yumurtlama hızı arttı her iki tavuğunda diğer söylediğiniz yöntemi denemedim sanki tavuğa eziyet etmiş olacağımdan korktum.
Sonuçta 07.05.2009 Perşembe günü itibariyle bir arkadaşımdan gurk tavuk aldım ve 12 yumurta bastırdım. Şimdi korkum ekşi hamur, tarhana, acı kırmızı biber türü gıdalar yedirdiğim tavuklarda gurk olmaları.
Bekleyip göreceğim.
Sağlıkla Kalın Açıklamalarınız İçin Teşekkürler Efe- Can Bey

Eski 08-05-2009, 08:05   #229
Ağaç Dostu

Pazardan alınan civcivler öldükten sonra kuzenim Eminönünden 5 tane paçalı, tepeli karışık civciv alıp geldi. Sanırım cinsleri farklı olduğu için 2 tanesi biraz daha iri. Diğerleri yumurta kadarlar. Kazasız 2 gece geçirdik. Dün afedersiniz biri ishal gibiydi. Şekerli su verdim düzeldi.
Bir sayfada 25 derece sıcaklık gerekli yazıyordu. Evin sıcaklığı 18-21 derece arasında değişiyor. Gündüzleri bir masa lambası yaktım. Geceleri bir örtüye sardım. Suya ayaklarını sokmasınlar diye kuş kafesinden kalma suluk kullanıyorum. İşin ilginci geldiklerinde birbirlerini tanımıyorlardı. Denemek için 2 tanesini ayırıyorum. Tek başlarına değiller ama hemen diğerlerini arıyorlar.
Bazen avucuma alıyorum. Ayakları buz gibi ama kendileri ateş gibi. Bu üşüyorlar mı demek oluyor?
Ölmemeleri için daha ne yapabilirim bilmiyorum.

Eski 08-05-2009, 14:03   #230
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2006
Galeri: 3
Sevgili dostlar tavukları değişik uygulamalarla kuluçkaya yatırılması bana çok ilginç geldi.bence bir çok uygulama tamamen tesadüf eseri oluşanlardır.Genel yapı itibariyle tavukların yılda 1-2 kez kuluçkaya yattığı bilinmektedir.Kuluçka makinesinden çıkan tavuk civcivlerini 2-3 gün sonunda kendi yaptığım bakım kafesinde büyük suluk(Kanaryalar için) ve bir adet yemlik ve 60'lık ampül ile ısıtıp bakımını yapıyorum.önemli olan bence ısı+yem.yem olarak bayat ekmeği robotta çekip içine haşlanmış yumurtayı rendeleyip veriyorum.ayrıca kanarya ve muhabet yemi veriyorum.haşlanmış tek başına rendeleyipte verdiğim oluyor.

sevgili denizined çıplak boyunlu civcivin türü Türken Süs Tavuğu. gerekli bilgi ve resimleri
http://www.alibabaciftligi.com/tavuk...s/turken3b.png adresinde bulabilirsiniz. saygılar

Düzenleyen bahtiyar02 : 08-05-2009 saat 15:17 Neden: bilgi ekleme
bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2009, 15:59   #231
Ağaç Dostu

Boynu çıplak olan tavuklardan bizim vardı. Küçük bir cins ama korkunç görünürlerdi. 7-8 yaşlarındaydım horozları hep beni kovalardı. Onlar yüzünden hala en korktuğum hayvanlardan biri horozdur.

Eski 08-05-2009, 16:06   #232
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 03-12-2008
Çok teşekkür ederim verdiginiz bilgi için sayın bahtiyar02,boynu çıplak tavugun civcivi sevimli haklısınız büyüğüdüğü zaman sevimli görünmüyor.

denizined Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2009, 14:12   #233
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-05-2009
merhaba arkadaşlar bn 14 yaşındayım ve köy tavugu yetiştiriyorum gurk um az oluyor ve izmirde cins tavuk nerde satılıyor veya yumurtası

erkam mehmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2009, 14:21   #234
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-05-2009
berduray bey tavuknları hangi yöntemlerle kısa sürede gurk yatırabilirim

erkam mehmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2009, 17:32   #235
Ağaç Dostu

aydın's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2009
Dayanamadım.
Bugün ben de Eminönü'nden 2 tane civciv aldım. Yeğenim sevinçten havalara uçtu
Özellikle uyardım tavuk olanı verin diye. Bakalım ne çıkacak bahtımıza. Ama yem almayı unutmuşum.
Benimkisi de iş işte. Neyse ki annem imdada yetişti. Bulgura bayıldılar. Biri köy tavuğuna benziyor. (:

aydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2009, 18:23   #236
Ağaç Dostu

thares's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erkam mehmet Mesajı Göster
tavukları hangi yöntemlerle kısa sürede gurk yatırabilirim
İki tane tavuğu gurk yapmak için bu sene 6 hafta uğraşmış bir büyüğünüz olarak gurk olmuş bir tavuk temin etmeye çalışın.

Eski 09-05-2009, 22:14   #237
Ağaç Dostu

Sinarit's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi enes58 Mesajı Göster
Pazarda satılan beyaz civcivlerin cinsi ne acaba?
bende merak ettim.

Sinarit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2009, 23:01   #238
Ağaç Dostu

cihan_as's Avatar

Giriş Tarihi: 24-03-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erkam mehmet Mesajı Göster
merhaba arkadaşlar bn 14 yaşındayım ve köy tavugu yetiştiriyorum gurk um az oluyor ve izmirde cins tavuk nerde satılıyor veya yumurtası
Köy tavukları uzun süre yumurta yaptıkları için gurk olmaları gecikiyor.
Yapman gereken sabırla beklemen, hollukta yumurta bıraktıgında yumurtalara zarar vermiyorsalar holluktan yumurtaları alma çok yumurta gördüklerinde yatmaya başlıyacaklardır.
Hint horozu tavuk ve yumurtalarını istiyorsan verebilirim.

cihan_as Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2009, 21:09   #239
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2006
Galeri: 3
Hasn Tahsin bey dostum Annenizin eline sağlık.yem olarak bayat somunu robotta çekip verebilirsiniz veya haşlanmış yumurtayıda rendeleyip verebilirsiniz.hatta ekmekle karıştırıpta verebilirsiniz.yumurtayı tek verdiğiniz taktirde gelişimleri daha hızlı olur.saygılar

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2009, 00:50   #240
Ağaç Dostu

aydın's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2009
Bahtiyar Bey sağolun. Verdiğiniz talimatlara uymaya çalışacağım. Gayet sağlıklılar. Şimdiden kutuyu aşmaya çalışıyolar

aydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025