![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-07-2020
|
tavukçuluk sektörü için böyle haberler iyi. bölgedeki üreticiler bile bizden ihracat yapmak zorundalar. ilk sipariş 50 bin ton ama böyle giderse bu devamlı olacak. https://t24.com.tr/haber/turkiye-den...ecek-mi,997253 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-11-2016
|
Arkadaşlar merhaba. Bugün kümeste ölü bir fare buldum. Kafası kan içindeydi, muhtemelen horoz ve tavuklar yapmış. Eldivenle aldım, kediye verdim. İlk defa başıma geldiği için biraz endişelendim; ne yapmak lazım? |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2015
|
Alıntı:
farelerin giriş yerlerini tıkayın. avcı kediniz varsa geceleyin kümese girmesi için bi kaç saat kapıyı açık bırakın. gece kümese bakın yemlikler fare doludur. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet zaten yaptığım ilk iş tel/demir kapıdaki deforme olan bölümü kapatmak oldu. Kümesi kurduğum 2018’den beri sansar tehlikesine karşı hiç bir açıklık bırakmamaya çalışıyorum; çok şükür bu olay hariç başka bir vukuat olmadı. Geceleri bazen ilaçlama için kümese girdiğim oluyor ancak hiç fare görmedim. Çok büyük bir kümes değil, sadece bir tane yerden yüksek silindirik yemlik var. Bir dahaki ilaçlamada bizim kediyi de yanıma alayım bari ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
Girip çıktıkları delikleri bulup hortumla su basarsanız oralardan kaçışırlar. Tavuklar da başında bekleyip çıkanı avlarlar. Yemlikleriniz farelerin tırmanabileceği veya zıplayabileceği durumda olmamalı. Varsa kapalı bölümü temiz tutmak gerek, onlardan beslenirler. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yemlik hem askılı hem de ters çevrilmiş bir kovanın üstüne oturtulmuş vaziyette yerden yüksek ama sadece toz toprak dolmasın içine diye; farenin çok rahat tırmanabileceğini düşünüyorum Zemine temas eden kısmını iptal edebilirim belki.Kapalı yeri temiz tutmaya çalışıyorum ama çok sık temizleyemediğim için birikmeler olabiliyor. Kastettiğiniz farelerin tavuk dışkısını da yedikleri mi, tam anlayamadım? |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
Yemlikleri en az 25-30 santim yükseğe yukarıdan tel ile asın. Kovaya çok rahat tırmanırlar. |
|
|
|
|
![]() |
|
|