agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Kanatlılar
(https)

Beğeni Düzeni2337Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-12-2021, 17:15   #1
/

Giriş Tarihi: 08-09-2013
Bu sene ben de kuluçka makinası aldım. Evde olmadığım bir zaman uzunca bir süre elektrik kesildi. Sadece 4 civciv çıktı. Anaç tavuklarımı da kaybettiğim için tavuk çıkmaları için gözlerinin içine bakıyordum. Dördü de tavuk oldular.

Ama daha önce dışarıdan aldığım civcivlerde %70 e yakın horoz çıkmıştı. Bir ara yanlış hatırlamıyorsam 12 tane horuzum oldu.

Biraz yedik, biraz komşulara hediye ettik, hala 5 tane horoz var. Hem tavukları yıpratıyorlar, hem de hiç durmadan kavga ediyorlar. Üretim düşünmüyorsak bir şekilde azaltmak gerekiyor.

Civcivden yetiştirmenin en sıkıntılı tarafı horoz fazlalığı. Maalesef horoz çıkımlarını engellemenin veya azaltmanın bir yolu yok.

Daha çok beyaz et tüketmek en iyi çözüm.

Asoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-12-2021, 17:28   #2
Ağaç Dostu.

Zekoş's Avatar

Giriş Tarihi: 03-05-2009
Galeri: 4
Sn.Asoo bende kulicka makinesi heveslisiydim ama birkac denememden sonra tövbe ettim diyebilirim.Cok dikkat ve tecrübe istiyor.Onca canın telef olması cok üzücü
En güzeli gurka yatkın cinslerden edinmek horoz cikma ihtimalide kalkiyor.Senede birkez yatirilmis olsa hem devamı saglanır hem civciv özlemi giderilir.Inanirmisiniz bahar gelince aklima ilk gelen civcivler oluyor😅

Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-12-2021, 22:16   #3
Ağaç Dostu

mister73's Avatar

Giriş Tarihi: 09-11-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş Mesajı Göster
Sn.Asoo bende kulicka makinesi heveslisiydim ama birkac denememden sonra tövbe ettim diyebilirim.Cok dikkat ve tecrübe istiyor.Onca canın telef olması cok üzücü
En güzeli gurka yatkın cinslerden edinmek horoz cikma ihtimalide kalkiyor.Senede birkez yatirilmis olsa hem devamı saglanır hem civciv özlemi giderilir.Inanirmisiniz bahar gelince aklima ilk gelen civcivler oluyor

Gurk yatırınca horoz çıkma ihtimali nasıl kalkıyor biraz açar mısınız sn. Zekoş; bana göre halâ %50.

mister73 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-12-2021, 22:33   #4
Ağaç Dostu.

Zekoş's Avatar

Giriş Tarihi: 03-05-2009
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mister73 Mesajı Göster
Gurk yatırınca horoz çıkma ihtimali nasıl kalkıyor biraz açar mısınız sn. Zekoş; bana göre halâ %50.
Sn.Mister73 düsüncelerimi tam ifade edememisim sanirim yanlis anlamissinız
Benim demek istedigim hint , wiyandotte gibi gurka yatkin ferik ya da tavuk almak en dogrusu.(makine ihtiyacıni ortadan kaldirmak icin)boylelikle horoz cıkma derdi de olmaz..Büyümüs halde alınca cinsiyeti de belli olur manasinda demistim😅

Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-12-2021, 17:33   #5
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 13-11-2021
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Asoo Mesajı Göster
Bu sene ben de kuluçka makinası aldım. Evde olmadığım bir zaman uzunca bir süre elektrik kesildi. Sadece 4 civciv çıktı. Anaç tavuklarımı da kaybettiğim için tavuk çıkmaları için gözlerinin içine bakıyordum. Dördü de tavuk oldular.

Ama daha önce dışarıdan aldığım civcivlerde %70 e yakın horoz çıkmıştı. Bir ara yanlış hatırlamıyorsam 12 tane horuzum oldu.

Biraz yedik, biraz komşulara hediye ettik, hala 5 tane horoz var. Hem tavukları yıpratıyorlar, hem de hiç durmadan kavga ediyorlar. Üretim düşünmüyorsak bir şekilde azaltmak gerekiyor.

Civcivden yetiştirmenin en sıkıntılı tarafı horoz fazlalığı. Maalesef horoz çıkımlarını engellemenin veya azaltmanın bir yolu yok.

Daha çok beyaz et tüketmek en iyi çözüm.
Dışarıdan alınanların erkek çıkması normal gibi .Sanırım tavuk olacakları ayiriyorlar .Öyle bir şey izlemiştim .

Cennet46 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-12-2021, 18:59   #6
/

Giriş Tarihi: 08-09-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cennet46 Mesajı Göster
Dışarıdan alınanların erkek çıkması normal gibi .Sanırım tavuk olacakları ayiriyorlar .Öyle bir şey izlemiştim .
Civcivken cinsiyet ayrımını büyük kuluçkahaneler yapabiliyor. Uzmanları var ama onlar da hata edebiliyor. İlk aldığım 53 yarkanın yumurtlamasını beklerken biri ötmeye başlamıştı.

Ben hobicilerden almıştım. Rır civcivde satıcının elindeki tüm civcivleri almıştım. Sanırım şanssızlıkla alakalı.

Asoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-12-2021, 22:23   #7
Ağaç Dostu

mister73's Avatar

Giriş Tarihi: 09-11-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Asoo Mesajı Göster
Civcivken cinsiyet ayrımını büyük kuluçkahaneler yapabiliyor. Uzmanları var ama onlar da hata edebiliyor. İlk aldığım 53 yarkanın yumurtlamasını beklerken biri ötmeye başlamıştı.

Ben hobicilerden almıştım. Rır civcivde satıcının elindeki tüm civcivleri almıştım. Sanırım şanssızlıkla alakalı.

İyi bir gözlem yeteneği gerekiyor yani sadece teorik bilgi yeterli olmuyor. Ben cinsiyet ayrımı konusunda epey bir tecrübe kazandım diyebilirim. Civciv doğduktan sonraki iki üç günden başlayıp büyüdükçe farklı yöntemler kullanılarak gayet sağlıklı tahminler yapılabiliyor ama dediğiniz gibi hiç bir zaman %100 isabet olmuyor.

mister73 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025