![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2009
|
Alıntı:
Günlük yumurta 8-10 adet arasında BUĞDAYDAN BAŞKA HAZIR YEM VERMİYORUM . Tavuklar ihtiyacı olan besinleri doğadan , gerçi tam da doğa sayılmaz . Etrafı telle çevrili daha önce korunga bitkisi ektiğim ve biçtikten sonra tavukları saldığım 3,5-4 dönüm tarlada dolaşıyorlar . Tarlanın bir kenarında taze sığır gübresi var . O bölümü oldukça çok seviyorlar . ![]() Ve ev yemeklerinden artan ne varsa çok iştahla yiyorlar . Meyve artıkları , Yemek artıkları , sebze artıkları , ayrıca seradan devamlı yolmak zorunda olduğum otlar Tavuğun ihtiyacı olan besin maddelerini karşılıyor herhalde . 100 tavuk yaptığımda bu tür besin maddeleri için pazar artıkları , lokanta artıkları , belki kasap artıkları ile besin takviyesi yapmayı düşünüyorum . Bu son konuyu yani besin rasyosu için tartışacağım ve danışacağım bir akedemisyen arkadaşa danışacağım . Ankara Ziraat fakültesinin böyle bir çalışmasını internetten okumuştum . HAZIR YUMURTA YEMİ KULLANDIĞIMIZDA ARTIK KÖY YUMURTASINDAN BAHS ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL. |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|