agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Kanatlılar
(https)

Beğeni Düzeni2337Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-09-2014, 19:25   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Karagülle Mesajı Göster
...

5 ay hazır buğday verme durumunda 1800 kilo buğday hazır almak durumundayım . Sonrasında kendi ektiğim buğday ihtiyaca yetecektir diye hesaplıyorum .
Yumurta ticareti yapacaksanız tavukları buğdayla veya tarlaya ektiğiniz ekinle beslemeniz durumunda 100 tavuk için günlük yumurta alımınız 15-20 adet civarında olur.

Manifesto Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2014, 19:41   #2
Ağaç Dostu

İsmail Karagülle's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Manifesto Mesajı Göster
Yumurta ticareti yapacaksanız tavukları buğdayla veya tarlaya ektiğiniz ekinle beslemeniz durumunda 100 tavuk için günlük yumurta alımınız 15-20 adet civarında olur.
Şu anda 13 tavuğu aynı şekilde besliyorum .

Günlük yumurta 8-10 adet arasında

BUĞDAYDAN BAŞKA HAZIR YEM VERMİYORUM .

Tavuklar ihtiyacı olan besinleri doğadan , gerçi tam da doğa sayılmaz . Etrafı telle çevrili daha önce korunga bitkisi ektiğim ve biçtikten sonra tavukları saldığım 3,5-4 dönüm tarlada dolaşıyorlar . Tarlanın bir kenarında taze sığır gübresi var . O bölümü oldukça çok seviyorlar .

Ve ev yemeklerinden artan ne varsa çok iştahla yiyorlar .

Meyve artıkları , Yemek artıkları , sebze artıkları , ayrıca seradan devamlı yolmak zorunda olduğum otlar Tavuğun ihtiyacı olan besin maddelerini karşılıyor herhalde .

100 tavuk yaptığımda bu tür besin maddeleri için pazar artıkları , lokanta artıkları , belki kasap artıkları ile besin takviyesi yapmayı düşünüyorum .

Bu son konuyu yani besin rasyosu için tartışacağım ve danışacağım bir akedemisyen arkadaşa danışacağım .

Ankara Ziraat fakültesinin böyle bir çalışmasını internetten okumuştum .

HAZIR YUMURTA YEMİ KULLANDIĞIMIZDA ARTIK KÖY YUMURTASINDAN BAHS ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL.

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2014, 19:47   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Karagülle Mesajı Göster
Şu anda 13 tavuğu aynı şekilde besliyorum .

Günlük yumurta 8-10 adet arasında

BUĞDAYDAN BAŞKA HAZIR YEM VERMİYORUM .

Tavuklar ihtiyacı olan besinleri doğadan , gerçi tam da doğa sayılmaz . Etrafı telle çevrili daha önce korunga bitkisi ektiğim ve biçtikten sonra tavukları saldığım 3,5-4 dönüm tarlada dolaşıyorlar . Tarlanın bir kenarında taze sığır gübresi var . O bölümü oldukça çok seviyorlar .

Ve ev yemeklerinden artan ne varsa çok iştahla yiyorlar .

Meyve artıkları , Yemek artıkları , sebze artıkları , ayrıca seradan devamlı yolmak zorunda olduğum otlar Tavuğun ihtiyacı olan besin maddelerini karşılıyor herhalde .

100 tavuk yaptığımda bu tür besin maddeleri için pazar artıkları , lokanta artıkları , belki kasap artıkları ile besin takviyesi yapmayı düşünüyorum .

Bu son konuyu yani besin rasyosu için tartışacağım ve danışacağım bir akedemisyen arkadaşa danışacağım .

Ankara Ziraat fakültesinin böyle bir çalışmasını internetten okumuştum .

HAZIR YUMURTA YEMİ KULLANDIĞIMIZDA ARTIK KÖY YUMURTASINDAN BAHS ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL.
Deneyin bakalım ,başarılı olursunuz umarım.

Bende 1000 tavuk var .En kaliteli yemi yemelerine ve yeşilde yayılmalarına rağmen günlük 450 adet alıyoruzda.

Manifesto Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2014, 20:22   #4
Ağaç Dostu

İsmail Karagülle's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2009
Deneyin bakalım , başarılı olursunuz umarım.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Manifesto Mesajı Göster
Bende 1000 tavuk var . En kaliteli yemi yemelerine ve yeşilde yayılmalarına rağmen günlük 450 adet alıyoruzda.
En kaliteli yem meselesi ,
Bu en kalitelisi de olsa içinde ne var ? Bilemiyoruz.

Eğer market yumurtası üreteceksek , bu durumda bile hazır yemlerden tam randıman almak zannederim mümkün değil. %45 Randıman üzücü bir durum .

Eğer market yumurtası değil de gerçek bir köy yumurtası üretecek isek , hazır yem kullanmadan verim almanın doğal beslenme ile verim almanın yolunu bulmamız lazım .

Az miktarda yaptığım denemede şimdilik bir problem yok gibi . Bu denememin bir tam yılı bitirmesi sonunda daha doğru sonuçlar elde edebileceğiz galiba.

Tavuğun hayatını devam ettirebilmesi için gereken besin maddeleri miktarı, yumurta yaptığında kulladığı besin maddelerinin miktarı , bilinirse bu miktardaki besin maddeleri içeren yemler gerekli miktarlarda tavuğa verilirse ,

Mevsimsel ısı ve ışık miktarı dışında yumurta verimini etkileyecek faktörler nelerdir bilinirse , daha iyi verimler elde edilebilir zannederim .

Burada önemli olan bunlar temin edilirken doğal yollardan başka metotlara itibar etmemek lazım .

Hazır yemlerin içinde Bol miktarda GDO olduğu gerçeği karşısında , doğal yemleri ve metodları arayıp bulmak zorundayız.

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025