![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2009
Şehir: istanbul-Bolu
Mesajlar: 1,154
|
Et olayında benim de mantığımın almadığı 45 günlük sürelerde kesime hazır olması ama 4-6 ay arası da uzun bir süre geliyor 90-110 gün arası bence yeterli olacaktır kesime hazırlanacak tavuklar için..' 45 günlük süre köy tavuğu için değil . O bizim eleştirdiğimiz sağlıksız antibiyotik ve ne olduğu tam da bilinmeyen yemlerle beslenmiş tavukçuluk için geçerli. Bizim köy tavuğu sizin dediğiniz gibi 90 110 günde de kesime gidebilir . Ama burada konu o zaman içinde kaç gr geleceğidir. 12 Haftalık tavuk tencerede kaybolur. Azıcık tencereyi doldurabilecek bir tavuk için ben 20 ay beslemenin doğru olduğunu test ettim . Tavuklar 1.5 ile 2 kilo arası geldiler. 12 haftalık bir piliç gelse gelse bir kilo gelir gibi geliyor bana . Bu konu galiba tercih meselesi . Doğrusu yumurtaya fazlaca odaklandığımdan etlik konusunu çok da incelemedim .Yanlız kendi ailemin ihtiyacı için 25 tavuğu etlik için besledim ve kestim . Zaten bu yumurta ve tavuk konusuna bu baharda başladım . Bu denemeden sonra şimdi 120 metre kare bir tavuk besleme ünitesi yapımı aşamasındayım. Herhalde bir hafta -on gün içinde bitirebilirim diye umuyorum . . |
![]() |
![]() ![]() |
|
|