![]() |
|
![]() |
#2461 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-10-2012
|
tamam teşekkürler arkadaşlar buraları hep araştırdım ben ankarad aramıştıma ma sanırım yok teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2010
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-05-2010
|
kümesteki fare için önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar. 1-2 aydır kümesin altında yuva yapmış,tünelleri var. Yemlerimizi yediği gidi yumurtaların üzerinde de geziyor olmalı. yapışkan, kapan, zehirli buğday tavuklar içinde tehlikeli bir çaresi benim aklıma gelmiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2010
|
Açık arazide çok fazla fare vardır on tanesini öldürseniz ertesi gün onlarcası yine gelir herşeye rağmen yerli tavuklar fare ile baş edebilirler farenin gündüz saatlerinde hiç şansı yoktur tavuklar temizler. gece ise sıkıntı devam eder. ancak farenin girebileceği kadar delik kalmaz kümesin tabanıda beton veya giremeyeceği malzemeden yapılırsa girememeyebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-03-2008
|
arkadaşlar, benim iki horozum var kırmızının 3 tavuğu var beyazın hiç tavuğu yok. beyazı kırmızının tavuklarına saldırmaya başladı.şimdi ben bir tavuk daha alıp beyazıyla ayrı bir kümeste bir iki gün tutsam faydası olurmu yoksa beyazı illaki kesmek zorundamıyım. kırmızısı durmadan beyazı kovalıyor.belki bir tavuk ilgisini dağıtır diyorum.siyah tavuğum yumurtaların üstüne yatmak istiyor ama beyaz horoz yalnız yakaladımı kovalıyor, bu seferde yatamıyor yumurtaların üstüne. yani zararı dokunmaya başladı. tavsiyeler bekliyorum. teşekkürler.(kesmeyede kıyamıyorum ki horozu) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2008
|
Sn Assi34; 3 Tavuğa 2 horoz çok. Kavga bitmez. Tavuklar sürekli kacacak yer ararlar ve strese girer, verim alamazsınız. Kesmeye kıyınız. Onlar bizim için var. Benim 100 kadar tavuğum var. Uyumsuz horozları hemen kesiyorum. Çünkü tüm sürünün huzurunu bozuyor. Selamlar.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2468 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2008
|
Sn. Yarenimex; Kümesin içine sadece farenin girebileceği büyüklükte deliği olan kutular koyun. İçine ise fare zehiri koyun. Buğday veya pelet şeklinde zehirler koyun, aynı zamanda ucuzdur. Zehiri yiyen fare hemen ölmüyor. Birkaç gün sonra kümesin etrafında sadece gözleri bakar ve az hareketsiz dolaşırlar. Artık yok etme yöntemi size kalmış. Bu ilaçlar sindirim sistemini bozuyor. Bazı ilaçlar hemen öldürüyor. O zamanda kümesin içinde çürüyor. Pis koku salıyor.Kutunun içinde devamlı zehir olsun ki, nesli azalsın. En önemlisi kümes içinde saklanacak yerin olmaması lazım.Geçen yıl tabanı yere yakın dolap şeklinde folluk koymuştum. Temizlerken baktım tavuk tüylerinden bir yuva içinde üçbeş yavru. Sonra yerden yükselttim. Saklanacak yer kalmadı. Kolay gelsin selamlar.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2013
|
Sn Assi34; tavuklarınızın resimlerine baktım, sakın kırmızı horozu kesmeyin o tam bir horoz yani köy horozu denilen bir tip, beyaz horoz ise hibrit bir hayvan pek yaramaz bence, keseceksen beyaz horozu kesmelisin, kıyamıyorsan iki ayrı kümes yapmalısın, ve ayrı ayrı gezdirmek gerekecek uğraşana kadar beyazı kes derim çok nadir bir cins değil zaten , yine öyle bir horoz istediğinde rahatca bulabilirsin.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-03-2008
|
sayın efe-can ve sayın sagun ilginize teşekkür ederim. anlaşılan beyazı mideye inecek. öyle ya onlar bunun için var. teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2472 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-11-2012
|
merhaba arkadaşlar sizinle paylaşmak istediğim kümesimle ilgili bir sorunum var.geçen yaz pazardan satılan civcivlerden alarak ben de sizin gibi tavuk beslemeye başladım aldıklarımın bir çoğu ölmesine rağmen 15 horozum 5 tavuğum var tavukların yanına bir horoz bırakıp yerlerini ayırdım.şimdi horozlar ayrı yerde ama sürekli birbirlerine saldırıp yaralıyorlar en çokta birbirlerinin ibiklerini kanatıyorlar.çevremdekiler horozlara biraz kan ver yesinler birbirlerini kanatmazlar diyorlar böyle bir şey yapsam birbirlerini yaralamayı bırakırlar mı? teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2011
|
Arkadaşlar, en iyi yumurta tavuğu hangisi? Kümes kurmak istiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
Alıntı:
Düzenleyen TaşevliBahçe : 28-02-2013 saat 08:16 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-12-2012
|
******* kesinlikle light susex hem yumurta hem et hemde görüntü olarak en ii si mesela sadece yumurta diyosanız ligorin tavuk iyi bir tavuk cinsi et ve yumurta olarak Australorp tavuğğuda güzle bir cinsdir wyandotte cinsi tavuğuda es geçmemek lazım bence ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Sayın Efe-Can, folluğu yukarıya almakla iyi etmişsiniz.Benim kümesimde folluklar yerde ama zemin beton, o yüzden hiç fare problemim olmuyor.Ayrıca farelerin uğraması için neden de yok,kümeste devamlı yem tutmuyorum, günde iki defa bir sabah bir akşam yemliyorum. Ancak zemin toprak olunca bir şekilde yeraltına yuvalanıp ordan kümese girebiliyor fareler. Yuvalanmış farelerden kurtulmanın iyi bir yolu yapışkan, iki üç gün içinde o yuvadaki fareleri yakalıyor ve tekrar kümese dadanmaları bayağı bir zaman alıyor. Zehir de etkili olabilir ancak bilirsiniz tavuklar gagalamaya meraklıdır, kartonu gagalarıyla genişletebilir, veya hareket ettirerek içindekileri ortalığa dökebilirler. Onun için zehir de uygulayacaksanız karton yerine ahşap bir korunak tercih edilmesinden yanayım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2478 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Yeni Üye
|
bu dediğim cins tavukların en iyi cins ve orjinallerini haziran temmuz ayı gibi parkhayvancılık diyer bir site var istediğiniz yerede kargo yapıyolar bence bunu değelendirib derim size |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2480 |
Ağaç Dostu
|
Neden haziran temmuz gibi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-05-2010
|
çözümler için teşekkür ederim. hiç aklımıza gelmezdi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2012
|
Bende 2 ay kadar önce başladım tavuk beslemeye.Bir çok çeşidi arştırdım ama nihayetinde kendi bölgemizdeki tavuklardan edindim.Bu günlerde 6 anaç tavuktan 4-5 yumurta alıyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-04-2012
|
Arkadaşlar Merhaba, Yumurtacı tavuk çok var siz önce nasıl bir yumurtacı tavuk istediğinize karar vermelisiniz. Mesela, Light Sussex çok popüler bir ırktır ama yumurtaları ufaktır. Az yem yer. Koyu krem renk yumurtaları vardır. Light Sussex in kulvarında ki ırk Rhode Island Red' dir. (Bu tavuğa çöpçü tavuğu da derler).. Bana kalırsa çok başarılı bir ırktır. Kendimde 3 adet yetişkin 5 adet yavrusunu besliyorum. Rhode lar yer yüzünde ki hibrit ırkların Erkek çaprazlama sını yaparlar. Yani Rhode horozlar ile çiftleşen iyi yumurtacı safkan tavuk ırkları bugün tavuk çiftliklerinin vazgeçilmezleridir. Rhode un yumurtaları LS ye göre iri olur, LS yem konusunda seçicidir Rhode ne verirsen onu yer. Yumurta rengi kahverengidir. İkisi cinste fenni beslenme ile insani şartlarda (Kümese tıkıp tüm gün ışık açık büyütürseniz iş değişir.) 5 ayda yumurtaya gelir, doğal beslenme ile 7 ayda yumurtlarlar. LS' nin Rhode karşısında ki tek artısı görüntüsüdür. İnsanları da cezbeden yönü budur. Varsa yoksa beyaz bacak, sarı bacak tartışmaları vardır. ![]() Rhode Amerikan' dır. LS İngiliz. İşin aslı, iki cinste sahibini mutlu eder. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2484 |
Yeni Üye
|
Haziran Temmuz olmasının sebebi bu sezonda civcivleri ferik oluyor ve anca satışa sunuyolar küçük civciv satmıyolarki ölme rizki var aldıkdan sonra onun için biraz büyütüyolar sonra satışa sunuyılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-04-2012
|
Ankara' TAE den civciv getirtmek isteyen üyeler varsa İstanbul' da ikamet edenler olarak bir organizasyon gerçekleştirebiliriz. TAE' den uygun fiyata yerli hibrit civcivler getirtmek mümkün ATABEY,ATAKS, gibi. Fiyatlarıda çok uygun. Bunlar kaliteli ırk tavuk civcivleridir iyi bakımlı sene de 300 yumurta verirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Ağaç Dostu
|
Ben bizim seralarda çalışan işçilerden almıştım.Ucuzda saydılar.Real'in aşağı tarafında hayvancılıkla uğraşıyorlar.İsterseniz sorayım ellerinde varsa tel. yazayım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2488 |
Ağaç Dostu
|
Ördeklerim 5 gündür yumurtluyor.Kazlar daha başlamadı. Ördek yumurtalarını günlük alıp yumurta kepinde sivri yeri yukarı gelecek şekilde biriktiriyoruz. Öğrenmek istediğim şu.Ördekler gurka nasıl gelir?Yumurtaları toplamakla hatamı ediyoruz.Hepsi yumurtladıkları yerde kalsında günü gelince kendileri üstüne yatarmı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |