![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2011
|
Arkadaşlar, en iyi yumurta tavuğu hangisi? Kümes kurmak istiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
Alıntı:
Düzenleyen TaşevliBahçe : 28-02-2013 saat 08:16 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Sayın Efe-Can, folluğu yukarıya almakla iyi etmişsiniz.Benim kümesimde folluklar yerde ama zemin beton, o yüzden hiç fare problemim olmuyor.Ayrıca farelerin uğraması için neden de yok,kümeste devamlı yem tutmuyorum, günde iki defa bir sabah bir akşam yemliyorum. Ancak zemin toprak olunca bir şekilde yeraltına yuvalanıp ordan kümese girebiliyor fareler. Yuvalanmış farelerden kurtulmanın iyi bir yolu yapışkan, iki üç gün içinde o yuvadaki fareleri yakalıyor ve tekrar kümese dadanmaları bayağı bir zaman alıyor. Zehir de etkili olabilir ancak bilirsiniz tavuklar gagalamaya meraklıdır, kartonu gagalarıyla genişletebilir, veya hareket ettirerek içindekileri ortalığa dökebilirler. Onun için zehir de uygulayacaksanız karton yerine ahşap bir korunak tercih edilmesinden yanayım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2012
|
Bende 2 ay kadar önce başladım tavuk beslemeye.Bir çok çeşidi arştırdım ama nihayetinde kendi bölgemizdeki tavuklardan edindim.Bu günlerde 6 anaç tavuktan 4-5 yumurta alıyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Ben bizim seralarda çalışan işçilerden almıştım.Ucuzda saydılar.Real'in aşağı tarafında hayvancılıkla uğraşıyorlar.İsterseniz sorayım ellerinde varsa tel. yazayım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Sorayım bir.Onlarda bıkmışlar zaten satacak yer arıyorlardı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Yeni Üye
|
en verimli yumurta ırkları ..
Alıntı:
en verimli yumurta ırkı lohman ve ligorindir.. bu iki ırk dünya daki tüm yemeklik yumurtasını karşılayan ırktır..yani tüm yumurta firmaları bu iki ırkı beslerler,bununda sebebi erken yumurta ya girmesi az yem tüketimi yumurta veriminin yüksekliği gibi faktürlerden dolayı.. ayrıca süs tavuğu katagorisinde sayılan susex,austrolop gibi de hayvanlar söz konusudur,bunlarda gayet verimli hayvanlardır ama lohman ve ligorin kadar değil.. bride türkiy nin gururu ataks lar vardır bunlarda verimleri güzel dir.. yani amatörce besliçekseniz tipini beğendiğinizi bütcenize uygun olanı bence secebilirsiniz.. önemli olan nasl hayvan aldığınız yani aşıları iğneleri tam mı piliç mi yaşlı mı vs bunlara dikkat emneiz önemli,, çünkü son zamanda türkiyede çok ciddi bri salgın hastalık söz konusu bu yüzden nerdeyse köylerde köy tavuku kalmadı .. bunlara dikkat edin lütfen.. sağlıçakla kalın bereketli üretimler dilerim.. fezail ulukaya |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-10-2012
|
arkadaşlar bunların hiç birisi benim değil hoşuma gittikleri için koydum :D
![]() |
![]() |
![]() ![]() |