11-01-2013, 21:39
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cankartun
aklıma gelmişken şunuda söliyim. 2,3 hafta önceye kadar bulunduğum köydeki 2,3 eve bi hastalık geldi kümeslerdeki tüm tavukları öldü.hastalık belirtileri halsizlik bitkinlik vs sonra ölümler başlamış.korkuorum banada gelir die .temizliğimi falan yapıorum kümesteki vitamin takviyeside yaprım vitaform ve adını unuttuğum bi ilaç ımm suyun içine karıştırdında sarı renge dönüşen bi toz ikisini kullandım.şimdilik bişi yok umarım bişi gelmezde hiçbi hastalık..bunun dışında bişi sorcam civcivlerime sağlıklı bi biçimde büyütmem için ne öneriyosunuz vitamin falan gibisinden ??
|
Tavuklarını temiz biyeri kapalı biyer ama kuş falan girmesin orayı güzelce kireçle kapat oraya o hastalık burdada vardı hiç anlamazsın bile aniden gelir allah korusun 2 günde 60 tavuk attım çuvalla. Hastalık glmeden ilaç kullan gelince hiç faydası olmuyo. O suyu sarartan ilaç büyük ihtimal eritrom dur tam emin değilim ama
Civcivlere gelince öncelikle bu soğuklarda üşütme benimkiler kapalı yerde yem olarak etlik besi yemini mısır yarmasıyla karıştırıyorum ıslayıp kabartıp öle veriyorum maşallah çok güzel büyüyolar yıllardır da böle bakarım ama hiç vitamin kullanmadım ben onu eczaneye sorman lazım bi bilgim yok o konuda yanlış yönlendirmek istemem 
|
|
|