agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Kanatlılar
(https)

Beğeni Düzeni2337Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-01-2009, 01:34   #1
Ağaç Dostu

semmasi's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2008
vallaha iyice özendiriyorsunuz adamı.fakat benim bir dezavantajım var.biz ancak yazın gidebiliyoruz çünkü çok soğuk oluyor imrahor köyü kışın.babama kalsa tası tarağı toplayıp yerleşmeyi düşünüyor oraya.bi yandan ise annem dere kenarındaki küçük su yılanlarını görünce artık bi akşam bile kalmaya yanaşmıyor.anlayacağınız bizim işler karışık ama yetiştirenlere ne mutlu.
nerede bi kaç tavuk ve kaz göreyim doğup büyüdüğüm memleketim güzel karadeniz geliyor aklıma.

semmasi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2009, 20:38   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-04-2007
Galeri: 266
Oğlum mayıs ayında küçük bir kümes yaptı 2 de paçalı civciv aldı , ekim sonuna kadar bahçede dolaştılar büyüdüler kış yaklaşınca bir arkadaşımız köyüne götürdü.
Kümesimiz portatif , kenara aldık bahara tekrar civciv alacağız.
Aslında kene dedikodusu bizi hareketlendirmişti.Onlar bizi köpeklerimizde kedilerden onları korudular.

k0900 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2009, 08:58   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-07-2007
Bilirsiniz kuşlar çok bitlenen hayvanlardan. Tavuk da bit %90 olur. Bununla nasıl başa çıkılır ?

kaju Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2009, 14:12   #4
Ağaç Dostu

berduray's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2007
Galeri: 72
Tüylerinin aralarına, kanatların altına azıcık DDT diye duydum, aman dikkat fazlası zehirler.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2009, 15:35   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2006
Galeri: 29
DDT eskiden her derde deva olarak görülürdü fakat şimdi yasak. Çeşitli marka ve uygulama formlarında, dış parazitler için ilaçlar var. Bunlar veterinerlerde ve hayvan ilaçları satan eczanelerde bulunur. DDT zaten bulmazsınızda, bulsanız bile bitlenince kendi kafanıza böcek ilacı sıkmakla aynı şey.

Alıntı:
köy yumurtasının kabuğunu kırmada daha zorlanıyorum
Normal şartlarda dölsüz bir yumurta 1 sene kadar bozulmadan durur. Fakat yumurtanın tazeleğini en pratik olarak zor kırılmasından ve sarısının yoğunluğundan, patlamamasından anlarsınız. Bayat yumurta daha kırılırken patlar. Bu doğada sağlanmış bir dengedir. Folluğun içindeki yumurtalar birbirlerine çarparak kırılmasın diye böyle bir önlem alınmıştır. Ama bayat yumurtadan civciv çıkma şansı daha düşüktür ve onun için follukta ufak bir baderede ilk o kırılır ve hayvanın altında boşuna yer işgal etmez.

Bir kaç pratik bilgi:

Horoz olmayan kümeslerde tavuk yumurtlar fakat horoz kümesin bekçisidir. Atmaca, kedi vs gibi dışarıdan gelen saldırılarda kümesi korur, yabancı tavukların kümese karışmasını, kendi tavuklarının kaybolmasını engeller. Tavuklara yem bulur ve adil bir şekilde paylaştırır. Bazı horozlar çok sert karakterli olurlar ve sizi bile kümese yaklaştırmazlar.

Döllü yumurta daha lezzetlidir. Fakat raf ömrü azalır. Yumurtanın yıkanmasına gerek yoktur. Ama illa yıkanması gerekiyorsa tüketileceği zaman yıkanmalıdır. Çünkü yıkanan yumurta daha çabuk bayatlar.

Tavuklarda kuluçka süresi 21 gün, ördeklerde ve kazlarda 28 gündür. İyi bir tavuk bir seferde 25 adet kendi yumurtasının üzerine yatar ve hepsinden civciv çıkartabilir. Eğer altına ördek yumurtası konulacaksa bu sayı yarı yarıya düşer çünkü ördek yumurtası daha iridir. Fakat daha sonra ördek civcivi suya girdiğinde tavuk çok fazla panikler.

Kuluçka ısısı 38-39 derece, nem %80 civarında olmalı. Günde 4 kere çeyrek tur yatay ekseni etrafında döndürülmelidir. Böylece içerideki civciv hep aynı noktaya temas ederek kabuğa yapışmaz. Normal şartlarda bunu tavuk yapar ama evde kendiniz civciv çıkartmak isterseniz bunlara dikkat etmelisiniz.

Tavuklar esas olarak tane yemle beslenirler ve bunları ilk olarak taşlık ismi verilen organlarında sindirmeye başlarlar. Organa taşlık isminin verilmesi bir çeşit değirmen işlevi görüp, küçük taşlar yardımıya besinlerin parçalanmasını sağladığı içindir. Bu yüzden tavuklar yerde buldukları taşları yutarlar. Etrafta bulabilecekleri küçük taş parçaları yoksa tavuklar tane yemleri sindiremezler. Bu taşlar ortalama yeşil mercimek büyüklüğünde olmalıdır.

Bazı tavuklarda kanabilizim olabilir. Yani yamyamlık. Bunlar kümesin diğer bireylerini yaralar ve kanlarını içer, yarayı devamlı büyüterek en sonunda diğer bireyin ölmesine sebebiyet verir. Bu tip davranış gösterenler derhal kümesten uzaklaştırılmalıdır çünkü bu diğer tavuklar tarafından da taklit edilmeye başlar.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2009, 15:51   #6
Ağaç Dostu

berduray's Avatar

Sayın Todor çok teşekkürler paylaştığınız bilgiler için.

Normal şartlarda 1 sene taze kalabilirmiş demek yumurta.

Benim tavuk kuluçka için yumurta biriktirdiğinde bunlar bayattır civciv çıkmaz diye düşünmüştüm.

Mantıken günde 1 yumurta yaptığından 10 yumurtanın üzerine yatmak istese ilk yumurta 10 günlük olacağından bayatlamıştır artık ondan civciv çıkmaz demiştim, demek yanlış biliyor muşum?

Ama zaten yine de sadece 1 yumurtadan civciv çıkmıştı...

Eski 13-01-2009, 17:01   #7
Ağaç Dostu

nariçi's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2008
Galeri: 8
Ben tavuğun altına keklik yumurtası koydum, bir aydan fazla kaldırmadım gene çıkaramadı.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2009, 01:13   #8
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-01-2009
Merhaba arkadaşlar,
Ben döllenmiş yumurta ile döllenmemiş yumurtanın ayırt edilip edilemiyeceğini merak ettim, fark edilebiliyormu acaba ...

alpaykurtcu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2009, 08:53   #9
Ağaç Dostu

habibe's Avatar

Giriş Tarihi: 01-02-2007
Galeri: 33
Benim merak ettiğim ise, yumurtanın dış kabuğunun rengini belirleyen ne?.

habibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2009, 23:32   #10
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi habibe Mesajı Göster
Yanlış hatırlamıyorsam tavuğun rengiydi.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2010, 08:19   #11
Ağaçsever

alperen55's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2007
yanlış hatırlıyosunuz

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Yanlış hatırlamıyorsam tavuğun rengiydi.
bence tavun rengi değil genetiğidir renkte bir genetiktir ama unutmayın sadecebir tanesidir halbuki tavuk ta bir çok genetik özellik vardır saygılar..

alperen55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2010, 19:31   #12
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-03-2010
Sayın Arnavut çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için...Biraz erken oldu ama biz yumurtaları bugün folluğa koyduk. Bakalım hayırlısı artık... Kızımız bütün gün yattı. Sadece bir kere kalkıp bahçede dolaştı, yemini yedi ,suyunu içti. 20 gün nasıl geçicek bilmiyorum.
Tavuğumuzun cinsi nedir acaba bilen varsa söyleyebilir mi? ben nette araştırdım ama kesin bir fikre sahip olamadım.

Eklenen Resimler

doğaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2010, 20:56   #13
Ağaç Dostu

Arnavut's Avatar

Giriş Tarihi: 13-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi doğaa Mesajı Göster
Sayın Arnavut çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için...Biraz erken oldu ama biz yumurtaları bugün folluğa koyduk. Bakalım hayırlısı artık... Kızımız bütün gün yattı. Sadece bir kere kalkıp bahçede dolaştı, yemini yedi ,suyunu içti. 20 gün nasıl geçicek bilmiyorum.
Tavuğumuzun cinsi nedir acaba bilen varsa söyleyebilir mi? ben nette araştırdım ama kesin bir fikre sahip olamadım.

Sayın Doğaa;

Rica ederim yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bizlere... Tavuğunuzun maşallahı var iyi bakılmış görünüyor.İnşallah 21 gün sonra kazasız belasız civcivlerinizde tavuğunuzun peşinde dolaştıklarını göreceksiniz Siz bir tavuk ve altındaki on küsür yumurta için nasıl heyecanlanıyorsunuz değil mi? Benim makinamda 350 adet yumurta var ve bu akşam çıkmaya başlayacaklar Anlatmak istediğim heyecanınızı paylaşıyor ve nasıl bir duygu olduğunu bildiğimi belirtmeye çalışıyorum Tavuğunuzun cinsine gelince resimlerden tam anlaşılmıyor ama halis mulis köy tavuğu gibi görünüyor diyebilirim.Horozunun da ise sanki bir miktar hint horozu karışımı varmış gibi geldi bana ama hayvanlarınız genel olarak güzel, Tüyleri kadar hayrını görünüz...

Saygılar.

Arnavut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2010, 03:36   #14
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-03-2010
tavuklarımın resimleri ama galiba yüklemeyi beceremedim. oldum olası şu bilgisayarı iyi kullanamıyorum

Eklenen Resimler

hasan hüseyin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2009, 14:54   #15
Ağaç Dostu

berduray's Avatar

Tübitak araştırması

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi habibe Mesajı Göster

Tavuklar niçin sarı veya beyaz gibi farklı renkte yumurtlarlar?

--------------------------------------------------------------------------------

Yumurta kabukları, beyazdan kahverenginin değişik tonlarına kadar farklılık gösterebilir. Bu, tamamen tavuğun genetik yapısına bağlıdır. Yani, tavuğun beslenmesiyle ya da besin değeriyle ilgili değil. Kahverengi kabuk, yumurta oluşumu sırasında tavuğun kabuğunda boya maddesi depolanması sonucu ortaya çıkar. Kahverengi boya maddesi, hemoglobinin bozulma ürünü olan �oopophyrin�dir. Beyaz Leghorn cinsi tavukların yumurtalarının kabuk rengi beyazdır. Rhode Island, New Hamshire ve Plymouth cinsi tavukların yumurtaları ise, kahverenginin değişik tonlarında olurlar. Hangi tavuğun, ne renk yumurta yumurtlayacağını önceden tahmin etmek mümkün. Eğer tavuğun �kulak memesi� beyazsa, yumurtası da beyaz; eğer kırmızıysa, yumurtası da daha koyu renkli olur.

Lecagot beğendi.
Eski 10-02-2009, 22:30   #16
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2006
Galeri: 3
sevgili berduray bildiğimiz yumurta renklerinden farklı birde yeşil yumurta var.Bu tavuk yumurtasından dolayı ülkemizde yeşil yumurtacı olarak isimlendirilir.
verdiğiniz bilgiler için ayrıca çok teşekkür ederim.saygılar

ARAUCANAS(YEŞİL YUMURTACI)

ORİJİNİ ............................................... GÜNEY AMERİKA

RENKLERİ.................................BEYAZ - SİYAH YABAN RENKLERİ

SENELİK YUMURTA ADEDİ.......... 170 ADET

YUMURTA RENGİ.............................. YEŞİL - MAVİ

ERKEK AĞIRLIK.................................. 2000 Gram

DİŞİ AĞIRLIK.................................... 1600 Gram

TEPE TÜYLERİ................................... YOK

SAKAL............................................. ....... VAR

BACAK TÜYÜ...................................... YOK

TIRNAK............................................ ..... 4 ADET

İBİK.............................................. .......... KÜÇÜK BEZELYE TİPİ

ÖZELLİKLERİ

ARAUCANAS LAR ÇEŞİTLİ RENKLERDE OLABİLMEKTEDİR HATTA AYNI RENKTE DİŞİ VE ERKEKTEN DEĞİŞİK RENKLERDE YAVRULAR ALMAK BU CİNSLERDE MÜMKÜNDÜR ŞÜPHESİZ ARAUCANAS IN EN BÜYÜK ÖZELLİĞİ YUMURTASININ RENGİ YEŞİL VE TONLARI OLMASIDIR UFAK VE ORTA BOY OLMAK ÜZERE İKİ CİNSİ VARDIR HOROZLARIN VE TAVUKLARIN ÇENE ALTINDA SAKALLARI BAŞIN İKİ YANINA KADAR BÜYÜYEBİLİR HAREKETLİ HAYVANLARDIR.

KAYNAK:http://www.parkhayvancilik.com/araucanas.htm

RESİM KAYNAK:http://www.alibabaciftligi.com/tavuk/araucanas.html

Eklenen Resimler

yağmur beğendi.
bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2011, 14:14   #17
Yeni Üye

ertuğrulkayran's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 Mesajı Göster
sevgili berduray bildiğimiz yumurta renklerinden farklı birde yeşil yumurta var.Bu tavuk yumurtasından dolayı ülkemizde yeşil yumurtacı olarak isimlendirilir.
verdiğiniz bilgiler için ayrıca çok teşekkür ederim.saygılar

ARAUCANAS(YEŞİL YUMURTACI)

ORİJİNİ ............................................... GÜNEY AMERİKA

RENKLERİ.................................BEYAZ - SİYAH YABAN RENKLERİ

SENELİK YUMURTA ADEDİ.......... 170 ADET

YUMURTA RENGİ.............................. YEŞİL - MAVİ

ERKEK AĞIRLIK.................................. 2000 Gram

DİŞİ AĞIRLIK.................................... 1600 Gram

TEPE TÜYLERİ................................... YOK

SAKAL............................................. ....... VAR

BACAK TÜYÜ...................................... YOK

TIRNAK............................................ ..... 4 ADET

İBİK.............................................. .......... KÜÇÜK BEZELYE TİPİ

ÖZELLİKLERİ

ARAUCANAS LAR ÇEŞİTLİ RENKLERDE OLABİLMEKTEDİR HATTA AYNI RENKTE DİŞİ VE ERKEKTEN DEĞİŞİK RENKLERDE YAVRULAR ALMAK BU CİNSLERDE MÜMKÜNDÜR ŞÜPHESİZ ARAUCANAS IN EN BÜYÜK ÖZELLİĞİ YUMURTASININ RENGİ YEŞİL VE TONLARI OLMASIDIR UFAK VE ORTA BOY OLMAK ÜZERE İKİ CİNSİ VARDIR HOROZLARIN VE TAVUKLARIN ÇENE ALTINDA SAKALLARI BAŞIN İKİ YANINA KADAR BÜYÜYEBİLİR HAREKETLİ HAYVANLARDIR.

KAYNAK:http://www.parkhayvancilik.com/araucanas.htm

RESİM KAYNAK:http://www.alibabaciftligi.com/tavuk/araucanas.html

sayın bahtiyar02 o birinci resimdeki horoz cinsi araucanas değil o bir kuyruksuz horoz bizim köyde ona güdül horoz derler.

ertuğrulkayran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2009, 19:50   #18
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-01-2008
Merhabalar,

Bende amatörce tavuk besliyorum. Evin bahçesinde köpek kulubesini tavuk kümesine çevirdim. İlk başta civciv alıp büyüttüm, 1 horoz ve 3 tavuğum oldu. 6-7 ay sonrada yumurtlamaya başladılar. Günlük yumurta sayısını arttırmak için bir gezi sırasında bir köyden 2 adet daha genç tavuk aldım kümese kattım. Yalnız benim horoz bu yeni tavukları hırpalıyor, yem yedirmiyor. 2 hafta oldu alışırlar diye düşünüyorum ama bir gelişme olmadı horozun tavrında. Bu konuda ne yapabilirim, bilgisi olan varmı?

Bu arada imkanı olanlara tavsiye ederim, günlük taze ve koyu kırmızı yumurta yemek iyi oluyor.

Rıfat

RIFAT67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2009, 22:14   #19
Ağaç Dostu

efe-can's Avatar

Giriş Tarihi: 21-11-2008
Sn Nariçi;
Tavuğun altındaki keklik yumurtaları çıksa bile, keklik yavrularını büyütmek çok zor. Kolay kolay yemezler. En kısa zamanda da ortalardan kaybolur. Öyle hızlı kaybolurlar ki ayağını bassan göremezsin.
Ben kuluçka makinasında çıkarmıştım ama büyütemedim. Yormayın kendinizi. Selamlar....

efe-can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2009, 22:19   #20
Ağaç Dostu

efe-can's Avatar

Giriş Tarihi: 21-11-2008
Sn Rıfat67;
Yeni gelenleri kümeste horozun göreceği bir yere tel örgü içine al. Fiziki olarak temas etmesin. Zamanla alışır. Çünkü bir horoz haremine çok tavuk almak ister. Yeni gelenleri zor kabul ederler. Pek paylaşımcı değiller. Zamanla alışır merak etmeyin.Selamlar.

efe-can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2009, 20:23   #21
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-01-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi efe-can Mesajı Göster
Sn Rıfat67;
Yeni gelenleri kümeste horozun göreceği bir yere tel örgü içine al. Fiziki olarak temas etmesin. Zamanla alışır. Çünkü bir horoz haremine çok tavuk almak ister. Yeni gelenleri zor kabul ederler. Pek paylaşımcı değiller. Zamanla alışır merak etmeyin.Selamlar.
Sayın Efe-Can, bilgi için teşekkürler.

Bahsetiğiniz gibi ayırdım, bir müddet sonra tekrar bir araya getirecegim.

Rıfat

RIFAT67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-01-2009, 15:54   #22
Ağaç Dostu

Yumurtanın rengini belirleyen faktör, tavuğun ırkıdır. Beslenmesi ile alakası yoktur. Kümesinize yeni bir tavuk, horoz ve ya başka bir hayvan katacağınız zaman ya da yerlerini değiştireceiniz zaman, gece olmasını bekleyin. Sabah sürü uyum içinde uyanacaktır.

Eski 16-01-2009, 18:44   #23
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Doğrudur, koyu renk ırklarda yumurta sarı, açık renk ırklarda da beyaz oluyor. Irklar karıştığında da herhalde hangisi baskınsa öyle oluyordur.

Eski 16-01-2009, 21:23   #24
Ağaç Dostu

http://www.ansi.okstate.edu/poultry/chickens/

Bu linkte tüm tavuk ırklarını, yıllık yumurta sayılarını, yumurta renklerini, ilistrasyonlarını, canlı ağırlıklarını bulabilirsiniz. Diğer kümes hayvanları ve tüm çiftlik hayvanları mavcuttur. Benim çok uzun süredir faydalandığım bir sitedir.

En sevdiğim ırk brahma : http://www.ansi.okstate.edu/poultry/...ahma/index.htm

Eski 16-01-2009, 21:39   #25
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Sn.Todor,
Türkiyede hangi ırka ait civcivleri nereden bulabiliyoruz, bilginiz var mı?
Teşekkürler

Eski 16-01-2009, 21:51   #26
Ağaç Dostu

İstanbulda çiçek pazarının orda evcil hayvan dükkanlarında çeşitli ırkların yetişkinleri, palazları satılıyor. Bazı evcil hayvan satan firmalarda da palaz satıyorlar ama çok para istiyorlar. Yetişkin almak daha mantıklı oluyor.

Ama esas bazı firmalar döllü yumurta satıyorlar ve aynı firmaların ev tipi kuluçka makinaları da var. 30-100 yumurtalık, elektrik sobası kadar aletler. İsterseniz tek tip yumurta alabilceğiniz gibi, karışımlarda alabiliyorsunuz. Kargo ile de gönderiyorlar.

Mesela : http://www.cift-el.com/default.aspx?pid=22465

Düzenleyen Todor : 16-01-2009 saat 22:02 Neden: imla hatası
Eski 16-01-2009, 22:03   #27
Ağaç Dostu

berduray's Avatar

Teşekkürler sayın Todor ,bu bilgi benim için şahane oldu.

Çünki 10 fol yumurtadan sadece 1 civciv elde etmekten çok sıkılmıştım.

Firmaya hobi setlerinin fiatını öğrenmek için mail attım, uygun bir şeyse 10 yumurtalık kuluçka makinesi almak istiyorum.

İnsan köy tavuğunun tadını alınca , market tavukları tatsız , tuzsuz geliyor.

Keser keser yerim şahane...

Eski 16-01-2009, 22:13   #28
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Teşekkürler. Bu link epey faydalı olacak gibi.

Çocukluğumda senelerce tavuk besledik. 2 yılda bir yeni civcivlerle kümesi tazelerdik.
Çok iyi yumurtlayan küçük beyaz bir ırk vardı. Leghorn sanırım. Bir de et için yetiştirdiğimiz, 5-6 kilo gelen bir ırk vardı. İsmini hatırlamıyorum. Onlar da beyazdı. Bir kaç kez plymouth barrel yetiştirmiştik. New Hampshire Red cinsleri tavuklarımız her zaman olurdu. En çok onları severdim.

Civcivleri babam bulurdu nasıl buluyorduysa. Rahmetli ziraatçıydı, biliyordu herhalde nereden bulunacağını. Civcivler palazlanıp kümese konacak hale gelinceye kadar mukavva kutuların içinde, tüyleninceye kadar sallandırılan bir ampulun ısıtıcılığında hiç fire vermeden büyütmeyi iyice öğrenmiştik.

En iyi civciv alma zamanını Mart başı gibi hatırlıyorum. Böylece Mayıs başında iyice palazlanmış civcivler kümese konabilir.

Seneye bir kümes yapmayı planlıyorum. Belki sn.Üzüm bu baharda yararlanır bütün bunlardan.

Eski 16-01-2009, 22:29   #29
Ağaç Dostu

berduray's Avatar

A o beyazları biliyorum burda et tavuğu diyorlar, sürekli yem yemekten artık yürüyemez hale geliyor penguen gibi gidiyor.

Hatta yemliği açıkta bırakınca çatladığı bile oluyormuş.

Eski 16-01-2009, 22:44   #30
Ağaç Dostu

Etlik beyaz ırk broiler, yumurtalık beyaz ırk ligorin (leghorn) ve etlik 5-6 kilo gelenleri de brahma ve ya dev chochin olarak tahmin ediyorum.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025